Almåsaberget

Skidorter i Sverige

Snöprognos

 • Fredag

  0 cm
  Lätt molnighet

  4 m/s
 • Lördag

  0 cm
  Halvklart

  3 m/s
 • Söndag

  2,3 mm regn
  Molnigt

  4 m/s
Vad tycker du om Almåsaberget?
5
4
3
2
1
Andreas Thuröe
Andreas Thuröe (Gäst)
2019-02-13
Offerdals gömda pärla! Har slumrat i några år pga ägarbyte och lite annat strul men har vaknat till liv igen. Denna säsongen satsar de ännu mer och håller öppet hela V8-9 (förra året endast helg). Inte stort men backarna som finns där är fantastiska. Att både tyska och franska landslaget var där och tränade under VM borde vara bevis på detta! Trevlig personal också! Åk dit!


Boongie
2009-02-24
Riktigt soft ställe!
Inte en enda liftkö så långt ögat når. Dessutom backar över förväntan rätt flackt så det går ju att lägga ut svängarna riktigt ordentligt, inga Danskar eller Tyskar att kryssa mellan...bara trevligt folk med shysst attityd.

Saknade dock en riktigt tuff backe att köra stenhårda högfartsåk i...

Hade inga puderpumparlagg med mig så det blev inget speciellt av den varan:(
Men kan tänka mig hur det vore i skogen.

Riktigt bra personal på ett stället lockar till softa åk där du slänger in en rail och lite skogsåka!!

Il be back!!!

mqi
2009-01-09
Ett tag sen jag åkte här men jag håller fortfarande PA-backen som en av de absolut grymmaste backar jag åkt. Perfekt lutning och naturligt kuperad. Klart värt en dags åkning bara för denna backe! Klar 5:a

Berget i övrigt kan jag inte direkt kalla bra, även om backarna är dugliga. Nackdelen är att dom dkråar på slutet. Skogen har jag ej provat. Detta tar ner det totala betyget.

Fest4ever
2007-08-29
Ja va kan man säga. Ett helt underbart ställe som man inte kan få nog av. Dom har byggt upp flera railar nu och dom är grymt sköna. de är ett mycket bra ställe för er som söker sig till skogen för att droppa från lite sköna klippor. De e en helt perfekt terräng och alla backarna är riktigt roliga. Men de e synd att om man vill ha hopp så får man bygga dom själva.
alltså:
+Maten
+personalen
+Skogen/backarna
- För lite hopp och för korta landningar

Helt klart ett prisvärt besök.

hampus_o
2006-02-20
almåsa är ett jätte soft ställe me mkt skööna backar och dugligt me snö tills i år har dom satsat lite på funparken de är 2 nya hopp ett på 8meter och ett annat på 15meter.
skogen är mkt bra höga dropp och inte så mkt ris å kittt i vägen maten där är mat för gudar och priset är inte dumt de heller snääl pesonal va mer kan man få almåsa är lätt värt en vecka lr mer varge år. =)

SVENKE
2005-10-11
hel skönt ställe me bra prepparerade pister...
ett måste när man e i almåsa e att åka ner på baksidan. för där finns det myckte av det vita guldet. oxå e du helt själv om de! den enda naktdelen e att du måste gå upp!!!

almåsa har bra personal, god mat och bästa backen enligt mig!!!

Skantz
2005-01-03
En mycket komplett skidberg som har allt.
Sveriges bästa nedfart är PA-Backen utsedd till, (tvåa var Gästrappet Åre.) Sveriges brantaste låglandsbacke, alltså brantaste utanför fjällkjedjan. Den är bred och sjukt härligt naturligt kuperad, hur roligt som helst att stå på då du med 99% säkerhet är ensam i pisten för tillfället. Om du inte åkt ifrån din åkkamrat ännu. Jämfört med t ex. Lundrappet (åre) som såg ut att bli en mycket bra pist när jag var där sommaren när den byggdes. Den såg så utroligt rolig ut jag fantiserade om att bränna på där i alla ojämnheter, vad hade hänt fram till vintern. Jag kommer dit och den ser ut som en fotbollsplan som lutar lite. Så är PA-Backen helt underbar. Förövrigt finns en par okej andra pister också. Men det är skogsåkningen som är att tala om. Mellan ica-svängen och PA, även mellan PA och liften. Men det bästa är skidåkarens vänster om liften finns mycket bra terräng. Varierad skog ett tag kan det va världsklass helt plötsligt kan det vara lappkastade till förbannelse. Sen kryllar det av en massa små klippavsatser i skogen ofta med en gäng träd i landningarna så ta det lungt. Baksidan där de röjt för den nya liften som jag inte tror är uppsatt ännu, där har de röjt de nya pisterna med sparsamhet där är snömängden kanske är ca.40% mer än på framsidan (sydläge). Det sticker upp stubbar och lite träd här och var helt underbar terräng att åka i. Hoppas de inte gör mer tills den nya liften sätts upp. Fördelen med det nya området är att du får spåra veckor efter snöfall så lär det inte vara efter liften är i bruk.
Jag rekommendera er att ta en dag här det är mer än värt. För sin storlek på berget så är det en av de bästa orterna i sverige.

MissJeens
2004-04-17
Almåsa är ett mycket trevligt, ´´litet´´ ställe.
Maten där är helt underbar, och pisterna är fina och roliga att åka i. Snö finns det hyfsat mycket av, vilket gör att man kan åka många skogsbanor.
Det sägs att det ska byggas ut där, men jag vet inte riktigt.
´´Funpark´´-- undrar ni!?
Ja visst finns det en Funpark, men den är en mycket liten. Bara ett hopp och en rail.
Men till er som inte har varit där rekommenderar jag Almåsa starkt.

Alltså:

+ Maten
+ Kanske ska bygga ut
+ Lite folk, vilket ger: Liten liftkö
- För liten Funpark
- Ganska kort säsong

2004-02-16
Bra skidort om man antingen är pist åkare eller explorer,annars så är det rätt tort.
det bästa är att det blir rätt mycket snö och då är det skönt med alla skogsvägar som finns.
visst det finns en liten "park" men med ett hopp och en rail så är det inget att gå i taket för.
Man åker hit för puder och drop,därmed basta!

tjoffen
2003-02-21
hittils i år så har jag ingenting att klaga på..
det har varit ett par riktigt bra dagar...
synd bara att en del jag känner har gjort illa sig..en slog upp en spricka i nåt ben i kroppen..
en försökte göra backflip..(gjorde bara en halv)...en blev påkörd av en brädåkare... slog upp ett jack i huvet..blödde som en gris...själv blev jag på körd..blev sängliggande i en da...
jag och några grabbar åkte ner på baksidan...det var riktigt soft...fast det var ganska jobbigt att gå upp...tur att det kom en snäll kille på en viking lll som körde oss halva vägen upp.... dom har haft tur med snön i år..e bra nog mycket... jag tycker att fler kan fara dit och sedan skriva en recension om stället så jag får se vad andra tycker....tjoffen

Visa fler recensioner (27)

Mest populära foto

Åkare: Robbin Gälliner Foto: Mattias Häggkvist

Pistkarta

Pistkarta Almåsaberget

Närliggande skidorter

Flygplatser nära Almåsaberget

Åre Östersund Airport
Körtid: 45 minuter (50 km)
Avstånd: 41 km