Ansätten

Skidorter i Sverige

Snöprognos

 • Fredag

  0 cm
  Molnigt

  5 m/s
 • Lördag

  0,3 cm snö
  Slask

  5 m/s
 • Söndag

  0,3 cm snö
  Halvklart

  4 m/s
Vad tycker du om Ansätten?
5
4
3
2
1
Anders
Anders (Gäst)
2009-04-13
Körde en vecka i Ansätten i slutet av februari och hade de bästa puderdagarna på många år. Jag och polarna var ensamma i liften och körde två dagar utan att behöva åka i samma spår en enda gång.

Ansätten är puderparadiset nummer ett. Med stighudar har du otroliga repor och behöver inte trängas med någon på berget. Orkar du inte knata har du 600 meters puderåk i gles fjällbjörksterräng och sen ingen liftkö för att snabbt ta dig upp igen.

Stugan är mysig med en aldrig sinande eld och mycket glada och trevliga människor. Avslappnat.

Som vanligt gäller det att vara försiktig. Kom ihåg att fråga hur lavinfaran ligger. De som jobbar har koll.

2009-02-10
Mycket mysigt ställe. Hemmabackar! Härlig snö.
Kommer ihåg när man var liten - vilket äventyr det var att få åka till Ansätten.
Speciellt att få tolka efter vesslan upp till liftarna.
MMmm. Finfint.
Har bara fantastiska minnen av strålande sol, tokmycket snö och glada människor....
Glory days.

Pontus_J
2007-11-27
Förra året vart det en ny ägare av liften och den var åter igång! Hoppas på samma sak detta år! Kanske inte dom bästa backarna men en grymt fint belagd backe mitt uppe på fjället! Åk dit med vässlan i vår när solen lyser.

Pontus_J
2007-04-24 (Ändrad: 2007-11-24)
Väldigt fint ställe!
Dom har ny ägare så hoppas liften går i vinter. Den gjorde det förra iaf.

Ola
Ola (Gäst)
2006-04-04
Otroligt charmig liten anläggning. Tolkningsturen upp med vesla är tuff, och på turen ner så blir det ofrilligt lite tävling ner den slaka backen till parkeringen. Kanske inte direkt några större utmaningar i pisterna. Snöbrist är nog ett okänt begrepp. Möjligt att knata upp på toppen och klämma lite off-pist, men det är begränsat med möjligheter.

Anläggningen på ansätten är sydvänd och har blivit en bas för dem som använder snöskoter för att besöka fjället. Åk inte hit om du vill uppleva den totala tystnaden på fjället... I påsktider så är det tystare på toppen av Åreskutan.

Har man inte problem med lite snöskoterputter så är detta en plats som absolut är värt ett besök. Jag ska dra hit frun och tvinga ungen att lära sig att åka skidor här. När jag ser anläggningen så tänker jag på "pistvakt".

Mats Lindqvist
Mats Lindqvist (Gäst)
2005-10-24
Det är nästan så man får en tår i ögat när man läser alla fina recensioner om Ansätten,detta lilla paradis,mitt i fjällvärlden,så bedårande vackert. Jag har åkt skidor på de flesta stora skidorterna i europa, men ändå så är det något speciellt med anläggningen på Ansätten.Kanske beror det på att det var här jag stapplade iväg upp i den gamla vajerliften för första gången ståendes på utförsskidor i början av 70talet,plogade mig ner till Mormor som satt på ett renskinn i en av de grävda groparna i snön och väntade med varma våfflor...Jag antar att det ej hänt så mycket vad beträffar antal nedfarter ,liftar etc.men vad gör väll det,detta paradis borde alla besöka,känna lugnet och värmen från den stressfria ortsbefolkningen,och ni allihopa,offpist åkningen på Ansätten,den e` svårslagen.Jag säger bara en sak:"De bar å ååk!!
Mats Lindqvist,med rötter i Häggsjövik.

Skantz
2003-11-05
Trevlig fridfullt ställe. helt utan duktiga åkare som trängs om pudret... det finns duktiga åkare men aldrig lift kö eller trängsel.. Man tar väslan upp på fjället (5km) till liften. liften är inte lång så ta med stighudar och du har väldigt lätttillgängliga repor i mängder i ca. 400 fallhöjdsmeter. Se upp för lavinfaran. Plus är att man får ta skotern upp på fjället. Fin värmestuga med goda våfflor mm.

Daani
2003-06-16
min "hemma" backe som man har åkt i sedan man fick ben och skidor att åka på...
schysst plejs... om man bygger ett fint hopp på sidan av backen så kan man få en jätte trevlig dag där. de va vad jag hade att säga // danne

Mest populära foto

Åkare: Andreas Andersson Foto: Kristian Lidin

Närliggande skidorter

Flygplatser nära Ansätten

Åre Östersund Airport
Körtid: 1 timme, 31 minuter (99 km)
Avstånd: 77 km

Hemmabacke