Storulvån

Skidorter i Sverige
Den vackra fjällanläggningen Storulvån ligger strax söder om Åre (cirka 50 minuter) och mellersta Sverige. Hit kommer skidåkare som vill njuta av stillsamhet, lugn och bra pister. Fjället är relativt litet och saknar liftar så det gäller att ha riktigt bra kondition för att orka med åkningen här. Tar du bara med dig stighudar kommer du få testa på några fantastiska nedfarter längst Getryggen och även njuta av riktigt långa åk.

Kom till Storulvån och unna dig behaglig skidåkning i ett vackert landskap. Detta är rätt område när du prioriterar stillsamhet, lugn och ro. Här finns dessutom gott om mysiga stugor och boenden i olika prisklass. Om du tröttnar på stighudar och tystnaden kan du alltid kombinera ett par dagar i Storulvån med en vecka eller fem dagar i Åre. Du tar dig enkelt hit via E14.

Storulvån Snöprognos

 • Onsdag
  0 ft
  Sol
  56°F
  9 mph
 • Torsdag
  0,2 in regn
  Lätt regn
  53°F
  5 mph
 • Fredag
  0,1 in regn
  Molnigt
  43°F
  9 mph

Fakta om Storulvån

Fallhöjd
Storulvån Fallhöjd
Högsta punkt: 4534 ft
Fallhöjd: 2123 ft
Lägsta punkt: 2411 ft

Säsong
Start:15 februari
Slut: 2 maj

Land: Sverige
Region: Jämtlands län

Recensioner av Storulvån

Vad tycker du om Storulvån?
5
4
3
2
1
Patrik Höiem-Flyckt
Patrik Höiem-Flyckt (Gäst)
2020-04-16
Mycket att välja på i ett kompakt område

Luuuthman
2005-10-11
säsongade i ulvån 05, det bästa jag gjort i mitt liv(även om det inte är så långt än). grym åkning på getens baksida, trevors o näbben på sönner, ner mot vägen på nroder o för att inte tala om sylarna. där finns den riktigt bra åkningen i området.
åk dit, släng på hudarna o bara njut!!!!

N/A
2005-09-07
Helt underbart!
+
-Massor av turer man kan göra av varierande längd och svårighetsgrad.
-Man slipper allt folk, vilket jag gillar sklarpt.
-Fia miljöer och underbara vyer.

-
-Inga liftar..Fast et är ju därför man åker dit.
-Bra kondition är ett måste, annars kan man glömma att åka hit..

Dubbis
2005-04-26
Getryggen är helt rätt fram på våren. Utmärkt även för den som precis börjat nosa på toppturer. Att vi som för egen maskin tar oss upp på topparna kring Storulvån för rennäringens skull är ju helt flängt! Det ju knappast fråga om massturism med buller och avgaser. Någon måtta får det vara!

Slak
2005-04-25
Skojar du?
Att samerna en vinter som denna ( den snörikaste sen 76) väljer att ta upp renarna tidigare än vanligt är inget vi andra ska lida för. Åk till Ulvån och njut av den fina våråkningen!! Det är massor med snö kvar. Getens nordsida bjuder fortfarnde på kallsnö. Tväråklumparna ( de är två till antalet) är riktigt fina. Både näbbrännorna på sönner och norders sluttning ner mot vägen är som bäst just nu! Det är alltid masor med fok runt jämtlandstriangeln, särskilt sommartid, man arrangerar till och med stora orienteringstävlingar där. Det finns ingen andledning att just folk som går på toppturer ska hålla sig borta. Området är mycket lämpligt för detta. Anmarscherna är i princip obefintliga, och stationen erbjuer bra mat och boende. Det är sällan man får några bra puderåk, men slaskåkningen håller bra klass.

Tinna Rinder
Tinna Rinder (Gäst)
2005-04-24
Fjällen runt Storulvån är kalvnings-och sommarland för renar. Det är olämpligt ur djurskyddsperspektiv att åka skidor på Getryggen, Tväråklumpen och Snasahögarna mellan 15/4 och 15/7. Det respekterar vi, tycker jag.

Mest populära foto

Åkare: Foto:

Närliggande skidorter

Flygplatser nära Storulvån

Åre Östersund Airport
Körtid: 2 timmar, 1 minut (91 miles)
Avstånd: 67 miles
Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer