Detta är Sveriges bästa offpistberg 2022

Det är 3 807 som har röstat i årets upplaga av Sveriges bästa offpistberg – här är resultatet! 

Freerides läsare har åter igen sagt sitt kring vilket berg i Sveriges som lämpar sig bäst för skidåkning offpist. Även om det var jämnt i toppstriden så är det ingen skräll att det är ett berg norr om polcirkeln som står som segrare. Detta är Sveriges bästa offpistberg, håll till godo!

1. Riksgränsen

Det lär inte längre råda några tvivel kring vilket berg i Sverige som levererar bäst offpiståkning. För femte året i rad står Riksgränsen, denna legendariska skidanläggning, som segrare i omröstningen om Sveriges bästa offpistberg.

Midnattssol, kopiösa mängder snö och landets största friåkningstävling. Listan på anledningar att besöka denna segrande anläggning kan göras hur lång som helst. Och det är väl också därför som inget annat berg har vunnit denna omröstning sedan den startade 2018? Vi på Freeride säger grattis till Riksgränsen åter en gång!

2. Ramundberget

På andra plats finner vi denna uttalade puderhåla vid vägs ände i Härjedalen. Ramundberget är vida känd för sin skogsskidåkning, i synnerhet i Osthang, där det allt som oftast går att hitta orörd fluffig snö.

Drygt 20 procent av det totala antalet röster lades på denna snösäkra skidanläggning som i princip är helt oberoende av snökanoner. Grattis Ramundberget till en välförtjänt andra plats!

3. Åre

Åre är alltid Åre. Och frågan är om inte Åre är så nära Alperna vi kan komma i Sverige? När högzon är öppen är Åre magiskt och kan leverera riktigt fina offpiståk så som Solravinen, Mårtens Brant och Östra Ravin för att nämna några klassiker.

Åre har också Sveriges största fallhöjd vilket bäddar för långa och variationsrika åk och detta är tredje året i rad som Åre hamnar på tredje plats i denna omröstning. Triss i brons alltså, grattis Åre!

Resultat Sveriges bästa offpistberg

HISTORISKA VINNARE SVERIGES BÄSTA OFFPISTBERG:

Fler omröstningar

Vinnaren i Sveriges bästa skidortSveriges bästa skidort för barnfamiljer samt Sveriges bästa pist 2022 är redan presenterade.

Vi har två kategorier kvar där vinnare ska koras; Sveriges bästa park samt Sveriges bästa topptursområde. Så håll utkik, vi presenterar vinnarna inom kort!

Text: Petter Elfsberg
Ta del av skidtester, resereportage, tävlingar och nyheter via vårt nyhetsbrev.

Nyhetsbrevet kan du när som helst avsluta.