Vemdalen

Skidorter i Sverige
Vemdalen innefattar även Björnrike, Klövsjö/Storhogna, Vemdalsskalet

Liftar (0/35)
Nedfarter (0/58)
Vemdalen är samlingsnamnet för anläggningarna Vemdalsskalet, Björnrike och Klövsjö/Storhogna. Samma liftkort gäller på alla anläggningar och drivs av Skistar.

Vemdalsskalet öppnar nästan alltid väldigt tidigt på säsongen och är snösäkert. Många alpina klubbar och skidgymnasium kommer därför hit för att träna. Stugorna som många bor i ligger alldeles intill pisterna och Högfjällshotellet likaså. Här kan det gå vilt till på höstarna när stora delar av Härjedalen tar sig hit för att släppa loss.

Björnrike i Härjedalen drivs sedan några år tillsammans med Vemdalsskalet och Klövsjö/Storhogna av Skistar. Den familjevänliga skidorten har 11 liftar, 16 nedfarter och 470 meter fallhöjd. 1968 invigdes Björnrike fjällhotell och samma år öppnade den första linbanan.. Precis som i Vemdalen består högfjället av blockterräng som närmast ser sprängt ut medan du i skogen hittar tall, gran, björk och asp.

Klövsjö/Storhogna är något mindre men väldigt fint med bra backar och boende och en alldeles fantastisk dialekt.

Snöprognos

 • Fredag

  0 cm
  Halvklart

  2 m/s
 • Lördag

  0 cm
  Sol
  -0°
  1 m/s
 • Söndag

  2,4 mm regn
  Duggregn

  2 m/s
Vad tycker du om Vemdalen?
5
4
3
2
1
Marcus
Marcus (Gäst)
2018-06-04
Varit i Vemdalen många gånger senaste åren. Det finns tillräckligt med variation på backarna och bra liftsystem (framförallt i skalet) för att alla ska hitta några roliga backar. I överlag har dom väldigt bra liftsystem, det beror självklart på när man åker dit men det är sällan jag spenderar lång tid i kön. Modernare liftsystem än det som finns i Vemdalsskalet är nog svårt att hitta i Sverige tror jag. Självklart kanske vissa tycker fallhöjden på 350 meter kan vara lite tråkig men det positiva här är att backarna vid Pass express lutar väldigt brant hela vägen ner, en backe som pers, passet eller skals består ofta av ca 3 branter så man får ändå känslan av att det är en lång backe. Det är inte som vissa skidorter där en "svart" backe är svart upptill i 1/4 av backen och sen övergår till grön eller blå lutning. Utan färgmarkeringarna på kartan representerar väldigt bra hur det ser ut i verkligheten. Gillar man svarta backar och lite köer så rekommenderar jag att man åker till Klövsjö någon av dagarna man är där.

Rekommenderas starkt!FredrikLandin
2018-03-24
Bästa kombinationen av backar, atmosfär och variation.

Jonas
Jonas (Gäst)
2018-01-19
Slipper långa liftköer - inkl Sthlmveckan, tillräckligt bra utbud restauranger, bra utbud Skistar - speciellt bra val är Klockarfjället, blandat med ”folk” - inte bara ”wannabees”!

Daniel Stenmark
Daniel Stenmark (Gäst)
2017-12-30
Super härlig skidort för familjen med barn och vuxna. Fina skidbackar och restauranger.

HelenaKall
2017-12-14
Barnen och familjens Vemdalen! Otroligt mysig by nu när dom byggt om i fin fjällig stil. Bra backar och härligt med variationen av lätta till svåra backar. Perfekt för barnfamiljen där barnen och vuxna vill ha olika ut av semestern.


Magnus Dahlén
Magnus Dahlén (Gäst)
2017-12-06
Det som lockar är att Vemdalen är uppdelad i tre olika små skidorter, Vemdalsskalet, Björnriket och Klövsjö/Storhogna. Totalt sett så finns det 58 pister. Pisterna är längre och ett bra utbud på svårigheten i pisterna.
Min absoluta favoritort Björnriket i Vemdalen. Det är en plats dit jag återkommer varje år. Gott om snö, mycket bra piståkning, riktigt bra liftkortspriser och underbar personal både i pisten och restaurangerna.


Jan Skoog
Jan Skoog (Gäst)
2017-11-30
Bara bäst

Joakim Lundén
Joakim Lundén (Gäst)
2017-11-22
Försäsongen är dålig då få backar är öppnade och de som är intressanta för medelgoda åkare och uppåt hyrs ut till skidklubbar för träning under helgerna. Skistar är långsamma på att pista iordning backarna trots att konstsnö producerats. Liftkortet för kostsamt relativt det som erbjuds.

Knuttrut
Knuttrut (Gäst)
2017-04-18
Vemdalen är en mycket bra skidort i Jämtland som består av tre del områden. Klövsjö,vemdalskalet och Björnrike. Jag besökte skidorten påsklovet och liftköerna var faktiskt hanterbara.

Positivt:
Bra liftsystem framförallt i skalet med fyra express liftar.
Björnrikes backar är riktigt bra och har bra fallhöjd 470 m
Kodiak ,storslalombacken och Rikes är fantastiska carvingbackar.
Björnrike har de skönaste carvingbackana i Sverige
God mat till ett helt ok pris mycket bättre än sälen och andra familjeorter.
Inga stora liftköer trots påsklov var imponerade.
Storhogna erbjuder fin åkning på högfjället med fantastiskt underlag och 100 procent natursnö. Synd att backarna är platta och korta där.
Det finns riktigt branta backar i Klövsjö om man gillar det.
Fin offpist vid storhogna.
Skalpassets backar är riktigt bra framförallt Skals
Bra barnområden i alla skidområdena.
Inga pucklar i backen på grund av minusgrader.
Vädersäkert och mycket skog som skyddar vinden.
Backarna betydligt längre och brantare än genomsnittet i Sverige.
Roligt med slalombanor och hastighetsmätare i backen vill se mer av det.
Bra snötillgång och snökanon system
Bra boende.
Negativt:
Vidrig mat på ett ställe i klövsjö, torr äcklig biff. Det ligger nere i barnområden, annars var maten bra.
De ljuger om Ski in skiout det stig att det var 0m till backen
fast det var typ 300m .
Klövsjö har bara en bra carvingbacke annars var backarna där ganska dåliga. Platta där uppe och branta längre ner på berget.
Isigt underlag nästa hela tiden vissa partier var mjuka och härliga men i de branta backarna var det ofta isigt.
Storhognas backar är korta.
Behövs en till stollift i Björnrike.
Mycket sten som begränsar offpistmöjligheterna.
Det fanns inte särskilt mycket högzons skidåkning över skogsgränsen.

Sthlmsperra
2016-01-06
Tja. Efter 8 dagars skidåkning i hela Vemdals-systemet, (Skalet/Klövsjö/björnrike) så är det precis som alla vet extrem snöbrist. Dock; det går Att hitta riktigt bra åkning här! De allt bästa pisterna just nu är grizzly express båda piste i björnrike, isiga i början men helt ok 90% av pisten, som för övrigt är Sveriges längsta pister (enligt skistar). Vidare stolliftenliften väst express o deras två öppna pister i skalet. Igår åkte vi Klövsjö, där deras svarta backe supesvängen är riktigt riktigt bra! Inga köer att tala om ens under nyår. Jag o frun drog 28 vändor i går/8700 höjdmeter och det var njutbart hela dagen. Rekommenderas.

Visa fler recensioner (58)

Mest populära foto

Åkare: Andreas Sjöbeck Foto: Jonathan birkemyr

Öppet / Stängt

Vemdalen är stängt för säsongen.

Pistkarta

Pistkarta Klövsjö Storhogna
Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer