Vemdalen recensioner

Skidorter i Sverige
Vad tycker du om Vemdalen?
5
4
3
2
1
Anonym
Anonym (Gäst)
2023-04-11
Fett dålig park. Extremt mycket kö och dålig mat. Småbarn överallt. Jag pratar om vemdalsskalet. Björnrike är bäst

Micke
Micke (Gäst)
2023-03-07
Skidåkare som brukar köra ner till Alperna.
Har nu även testat de flesta byarna i Sverige.
Nu senast är vi i Björnrike Vemdalen. Fyra dagar vecka 10.
Riktigt positivt överraskad över bra skidåkning. Ok afterski
Helt väderlöst uteliv.
Idag testade vi Vemdalsskalet, mindre imponerad. Dåligt preparerade pister, kass mat kortare backar.
Mest negativt avstånden, brist på uteliv, busskortet gäller ej vid fyra dagars liftkort, parkeringsavgift vid liften, jättekonstigt.
Positivt, skidåkningen i Björnrike vädret.
Sölden nästa. Vecka 12.

Klas
Klas (Gäst)
2022-03-28
Var uppe i Björnrike med familjen torsdag-söndag och laddade ner Skistar appen och köpte liftkort- mycket smidigt!! 

Dock blir jag oerhört besviken när jag redan innan kikar på deras hemsida och där står att alla backar är öppna och sedan när man står i liften upptäcker man att det inte alls går att åka ända upp(flera liftar) samt att ett par backar är helt avstängda på den övre delen!!! 

Hade det varit svårt att delge oss kunder den infon?? Kan ju vara av intresse att känna till detta INNAN man köper liftkort!!!

Att betala fullt pris för något men inte få tillgång till allt är på gränsen till bedrägeri!!! Tycker det är riktigt, riktigt fult!! 

Skistar har ett ganska skamfilat rykte och jag tycker att en sån här sak spär på det kraftigt.

Johan
Johan (Gäst)
2022-02-11
Åker sen många år bara i Vemdalen. Älskar framförallt Björnrike med solvända backar, perfekt för skön carving på bra underlag som sällan blir sönderåkt och rimligt mycket folk i backarna. Bäst är så klart veckorna innan sportloven (som nu) när snön är perfekt och det glest med folk i backarna. Restaurangerna vid backarna håller hög klass men alternativen kunde gärna vara ännu fler. Lokala ICA har också bra utbud och överlag jäkligt go stämning!

Fredrik Landin
Fredrik Landin (Gäst)
2022-01-05
Alternativ bild: Liftköer där alla respekterat de som vill åka med sin familj eller ensamma, ICA och andra affärer som faktiskt ber folk vänta utanför med avstånd då det blivit för många på insidan, tyvärr stängda värmestugor men välkommen att gå på toaletten. Vemdalen är en destination som tar ansvar och ger allt för en säker och härlig upplevelse.

Per
Per (Gäst)
2022-01-04
Var i skidbacken idag 29 december. På Vemdalskalet. Ingen corona säkerhet alls. Långa köer och alla intryckta i samma fållor. Blandade sällskap i sittliftarna. Proppfulla raststugor och matställen. Jag kommer inte att åka mer denna veckan. Så står skistars vd på tv och säger att det är lugnt. Bara pengar som gäller nu. Vill bara varna er som fortfarande följer restriktioner.

Skibummer
Skibummer (Gäst)
2021-03-08
Frånvarande, oorganiserat, ostrukturerat och allmänt taffligt skött.

Blev rejält förvånad och besviken vi testade Klövsjö tidigare i år och Skalet under sportlovet. Då yngste familjemedlemmen tränar slalom och tonåringarna är skidvana hade vi egentligen tänkt oss alperna som variation mot våra vanliga destinationer från norra dalarna och norröver (stråket från Idre och upp till, men ej inkluderat, Åre). Jag utelämnar helt de geografiska förutsättningarna (läge, fallhöjd, backlängd) då dessa är relativt lika generellt och lätt går att beskåda i pistkartor och fokuserar på sånt som är runt omkring.

Min första tanke efter upplevt Vemdalen; är det första gången Skistar provar på att administrera en skidort? De lyckades inte bra med i stort sett någonting. Ett graverande exempel, man misslyckades med pistning genom att missade pista vissa stråk i flera backar och flera nätter i rad och istället för att fixa till detta satte man upp varningspinnar på morgonen. Man hade svårt att hantera liftköer (nej, covid är inte förklaring eller ursäkt, andra resorter har inte dessa problem under covid), allmänt passiv personal på alla fronter som snarare fick tanken åt en zombiefilm är Pistvakt. En liftvakt som ambades ordna till kaoset man lyckats skapa genom att dra kön genom en isig brant som ca 50% av åkarna inte klarade, svarade Jag vet inte, det är första gången jag jobbar i en lift. Naturligtvis inte vaktens fel, utan ett grovt ledarskapsproblem inom Skistar.

Hela skidområdet är ostrukturerat och skapar flaskhalsar som man uppenbarligen inte ens funderat på att bygga bort med fler liftar/högre kapacitet. Eller så lät girigheten helt enkelt ta in fler gäster än systemet klarar av. Det saknas också alternativ i form av ståliftar vilket får hela systemet att kollapsa när en stolslift står.

Barnområdet är en mardröm av logistik med korsande backar, korsande liftköer och ett område som dessutom leder till "torget" vilket skapa ett virrvarr av åkare i högre fart med småbarn som ligger på backen och föräldrar som bogserar barn i uppförslut eftersom man valt att bygga området där allt inte lutar åt ett ett och samma håll.

Fokus verkar inte vara kvalitativ skidåkning, utan nån sorts mix av att vara en fond åt Instagrammande och Facebookande storstadsmänniskor som nöjde sig med bilder på snö och ölglas och nån sorts parodi på snowrollers (som ju i sig är en parodi).

En bra sammafattning av Vemdalen avslutas med en parafrasering från just Snowrollers: Det kan ju inte vara meningen att gäster själva ska organisera skidorten åt Skistar?

Jeanette Ragnvaldsson
Jeanette Ragnvaldsson (Gäst)
2019-08-24
Till Vemdalen återkommer vi gärna varje år.
Vår favorit är skalet men tillgången till flera system på samma liftkort är super.
Stort utbud av många fräscha boenden i bra läge.
Två mysiga toppstugor. Bra mat ofta med råvaror från orten.
Stor variation på backar. Det finns något för alla. Flera sittliftar. Vemdalen har en genuin och äkta känsla trots rejäl utbyggnad de senaste ca 10 åren.
We love!

Rebecka
Rebecka (Gäst)
2019-03-02
Vi hänger ofta i Vemdalen där de är perfekt för barn och är nu nyfiken på Kungsberget ?

AmyBoswood
2019-02-21
Vemdalen är en skidort som består av 4 olika orter med en stor variation av backar och boende.

Vi har varit i Vemdalen många gånger och personligen tycker jag att Vemdalen är den bästa svenska skidorten för familjer med barn och grupper som består av individer som har varierade nivåer av åkning. Vemdalen har någonting för alla. Det finns många fina gröna och blåa backar som passar nybörjare och små barn men även mer utmanade backar för mer avancerade skidåkare.

När man köper ett skipass i Vemdalen har man möjlighet att åka i alla 4 skidsystemen. Vemdalsskalet, Björnrike, Storhogna och Klövsjö. Alla ligget inom en kort resa med bil eller buss. En fördel med detta är att man kan variera sin skidåkning.

Min son gick på skidskolan i december 2016. Hans lärare hette Markus och nu, 3 år senare pratar min son fortfarande om Markus. Skidskolan var verkligen en rolig och inspirerande upplevelse som gav min son en lust att åka skidor så ofta som möjligt!

Mina barn tyckte även om att träffa skistars maskot ”Valle” och uppskattar Valles show väldigt mycket.

Vi har varit i Vemdalen många gånger och upplevt olika slags väder där. Backarna kan vara isiga men inte mer än andra svenska skidorter.

Det finns väldigt många olika restauranger i Vemdalen. Alla vi har provat har varit mysiga med bra service. Det ända problem vi har haft är att flera av restaurangerna inte har öppet på vardagskvällar när det är lågsäsong.

Liftkvaliteten varierar mellan de olika delarna av Vemdalen. Vemdalskalet har flera sittlifter än de andra systemen och även en sittlift med vindskydd. Björnrike har bara en sittlift t.ex. och det kan vara väldigt obehagligt om det blåser mycket. En fördel med att skipassen funkar i alla fyra områdena. Mitt tips är om det blåser väldigt mycket ta inte björnrikes grizzlyliften. Åk till vemdalsskalet istället!

Vemdalen har en variation av olika typer av boenden med olika prisnivåer. Vi upplever de boenden vi har bokat genom skistar som väldigt prisvärda. Liftkorten har blivit dyrare de senaste åren men jag tycker att det fortfarande är prisvärt för att man kan åka i 4 olika områden.

Man kan jämföra Vemdalen med andra skidorter som består av olika mindre orter t.ex. Sällen. Skillnaden är att Vemdalen har en lugnare känsla med mer fokus på skidåkning än andra orter, men Sälen passar bra för de familjer som har medlemmar som inte är så förtjust i att åka skidor för att det finns flera alternativ t.ex. bad och bowling.

Vi har varit väldigt nöjda med Vemdalen. Jag rekommenderar varmt Vemdalen till alla familjer som vill fokusera på skidåkning i en mysig miljö.

Pluss
-4 olika orter att utforska
-många lätta backar
-några mer utmade backar
-bra skidskola
-väl organiserat

Minus
-inte så mycket aktiviteter för icke skidåkande familjemedlemmar
-bara en sittlift i Björnrike och Klövsjö