Recensioner om Björnrike

Skidorter i Sverige
Vad tycker du om Björnrike?
5
4
3
2
1
Eriksson
Eriksson (Gäst)
2020-04-01
Grymt bra, familjevänligt.
Restaurang utbudet och mataffären skulle kunna vara bättre dock, det är bättre i skalet..

Sarajane Aronsson
Sarajane Aronsson (Gäst)
2020-03-27
Jättebra för hela familjen! Stort och öppet, har nånting för alla!

Richard_Sannek
2020-03-23
Har åkt skidor här sedan ca 20 år tillbaka. Mestadels sportlov (v7) men även utanför högsäsong. Tyckte allra mest om Björnrike i början av mina besök, helt kart ett snäpp upp jämfört med Sälen och värt varenda mil extra i bilen. Brett och varierat utbud av backar, finns något för alla. Äkta fjällupplevelse, ibland tom med renar i backen. Tyvärr har favoritbacken varit avstäng från och till de senaste åren pga träning för professionella åkare. På senare åren tycker jag lite av charmen har tappats. Björnrikecentrats café/restaurang/pub hade en härlig atmosfär som inte var sönderrenoverad men nu verkar stängd tills vidare. Institutionen Vålkojan är stängd tills vidare. Skistar har lagt hela sitt koncept över orten med allt vad det innebär.......Skidåkningen fortfarande ok för att vara Sverige i övrigt knapras genuinitet bit för bit bort och ersätts av Skistars jippobetonade semesteranläggning. Skynda er hit innan det är för sent, själv letar jag vidare efter det jag uppskattar med en svensk skidort.....

Gunnarsson
Gunnarsson (Gäst)
2020-02-29
Bra backar och lite köer.

Sofia
Sofia (Gäst)
2020-01-28
Jag har åkt skidor i Björnrike sen jag var 6 år och har fortfarande inte tröttnat (33 nu 😜). Soltimmarna är många och backarna varierande och härliga! Här kan hela familjen åka tillsammans utan problem men passar lila bra för kompisgänget. Vill man vidga sina vyer är det inte långt till grannsystemen; Vemdalsskalet, Storhogna och Klövsjö - givetvis på samma liftkort. Och är det nya lagg du är ute efter, är det killarna i Björnrike concept store de man ska be om hjälp - världsklass! Och missa inte matutbudet! 🤤👌🏻








Wrider
Wrider (Gäst)
2020-01-13
Stor variation på åkning trots endast 16 nedfarter.
Perfekt för barnfamiljen som tröttnat på Sälen.

Lätt att hitta boende ”mitt i backen”.

Hyfsade priser i restaurangerna.
Ex. Gulasch 85:-

Lansen
2020-01-02
En typisk svensk skidort. Flacka backar med ankarliftar. Passar nybörjare och barnfamiljer. Absolut inget man längtar tillbaka till...

Lars-gunbritt
2019-11-11
Björnrike är en av mina favoriter i Sverige och jag har varit här åtskilliga gånger. Deras långa och carvingvänliga backar tillsammans med sin med svenska mått mätt, höga fallhöjd gör att även den mest svårflirtade skidåkare kan erkänna att det är ett bra liftsystem. Notera dock ordvalet liftsystem, då det inte finns mycket till by att tala om kan Björnrike inte riktigt kallas för en skidort.

Åkningen:
Pisterna får som tidigare nämnt godkänt med råge, men de är tyvärr inte så många. För den som inte bara vill smiska pist utan även ta några svängar utanför finns det en hel del fina grytor och skogsrepor. För att nå dessa måste man emellertid ofta vara på sin vakt p.g.a. att det kan krylla av vassa hajfenor om det blåst, det fina i kråksången är dock att få söker sig så värst långt utanför pisten just tack vare detta. det kan dock lika gärna bero på att de flesta som åker till Björnrike är barnfamiljer.

Precis som i resten av Skistars orter gäller det att passa sig för skolloven, men det är ändå mindre tryck här än i Vemdalsskalet, så har man i stil med många andra fått för sig att åka till Vemdalsskalet under något av loven och är trött på att köa är Björnrike en bra tillflyktsort. På samma sätt är skalet en bra tillflyktsort om du efter några dagar börjar känna att du kan vad åkningen runt Grizzly express och björnidet kan erbjuda.

Mat/nöjen
Utbudet på matställen går inte att klaga på, de leverera klassiska fjällrestauranger, med klassisk fjällrestaurang-mat till klassiska fjällrestaurang-priser, på gott och ont. Om du känner att skidåkning mest är något man gör för att förtjäna att dra på afterskin är Björnrike inte orten för dig, men klart att det finns afterski och den är det inget fel på så länge du kan finna dig i att den slutar kl 19.

Summering:
Pister: 5/5
Offpist 3/5
Party 2/5
Örndalar 0/5

Erwing
Erwing (Gäst)
2019-07-08
Älskad av alla i vår familj

Emil Lund
Emil Lund (Gäst)
2019-06-13
Lite för stenigt å typ bara ankar liftar