Björnrike recensioner (Sida 3)

Skidorter i Sverige
Vad tycker du om Björnrike?
Lars-gunbritt
2019-11-11
Björnrike är en av mina favoriter i Sverige och jag har varit här åtskilliga gånger. Deras långa och carvingvänliga backar tillsammans med sin med svenska mått mätt, höga fallhöjd gör att även den mest svårflirtade skidåkare kan erkänna att det är ett bra liftsystem. Notera dock ordvalet liftsystem, då det inte finns mycket till by att tala om kan Björnrike inte riktigt kallas för en skidort.

Åkningen:
Pisterna får som tidigare nämnt godkänt med råge, men de är tyvärr inte så många. För den som inte bara vill smiska pist utan även ta några svängar utanför finns det en hel del fina grytor och skogsrepor. För att nå dessa måste man emellertid ofta vara på sin vakt p.g.a. att det kan krylla av vassa hajfenor om det blåst, det fina i kråksången är dock att få söker sig så värst långt utanför pisten just tack vare detta. det kan dock lika gärna bero på att de flesta som åker till Björnrike är barnfamiljer.

Precis som i resten av Skistars orter gäller det att passa sig för skolloven, men det är ändå mindre tryck här än i Vemdalsskalet, så har man i stil med många andra fått för sig att åka till Vemdalsskalet under något av loven och är trött på att köa är Björnrike en bra tillflyktsort. På samma sätt är skalet en bra tillflyktsort om du efter några dagar börjar känna att du kan vad åkningen runt Grizzly express och björnidet kan erbjuda.

Mat/nöjen
Utbudet på matställen går inte att klaga på, de leverera klassiska fjällrestauranger, med klassisk fjällrestaurang-mat till klassiska fjällrestaurang-priser, på gott och ont. Om du känner att skidåkning mest är något man gör för att förtjäna att dra på afterskin är Björnrike inte orten för dig, men klart att det finns afterski och den är det inget fel på så länge du kan finna dig i att den slutar kl 19.

Summering:
Pister: 5/5
Offpist 3/5
Party 2/5
Örndalar 0/5

Erwing
Erwing (Gäst)
2019-07-08
Älskad av alla i vår familj

Emil Lund
Emil Lund (Gäst)
2019-06-13
Lite för stenigt å typ bara ankar liftar

Stefan Thimen
Stefan Thimen (Gäst)
2019-06-13
Helt klart bäst ! Varit där i 45 år lärt mig åka där själv och lärt alla mina barn åka där. Ett ställe som passar många från nybörjare till mera erfarna

Tomas Tillstrand
Tomas Tillstrand (Gäst)
2019-06-13
Mycket bra

Shadi
2019-03-11
Björnrike bjuder på välpreparerade breda pister, fantastisk åkning. Finns en sittlift, i övrigt är det släpliftar så efter en dag i Björnrike kan bena vara möra. Vanligtvis inte så mycket folk i backen vilket bidrar till att Björmrike är min favorit skidort i Sverige.

Gästen
Gästen (Gäst)
2019-02-28
Björnrike har fortfarande långa, breda och fina backar. Vecka 9 2019 gäller det tyvärr även liftköerna... Man har byggt ut antalet sängplatser kraftigt utan att göra något år liftkapaciteten.

Tobbe999
2019-02-14
Åkt hit de tre senaste åren, bra långa backar med fint underlag (vecka 5).
Bra fika- och matställe med humana priser vid Björnvallen.

Inte mycket till kvällsåkning (en halv backe en gång i veckan under vecka 5). Bara en sittlift vilket blir jobbigt under en hel skidvecka, Tipset är att blanda Vemdalsskalet, Storghogna/Klövsjö och Björnrike för att få en varierad vecka.

Isabella
Isabella (Gäst)
2019-02-12
Björnrike
Barnens paradis, här finns plats för hela familjen. Allt från avancerad åkare till de allra nyaste. Alla är välkomna!


Paul-Erik Påhlson
Paul-Erik Påhlson (Gäst)
2019-01-16
Lurenderi Skistar!
Förran vi bokade Björnrike centrat försökte jag ta reda på servicen där. Ingen visste något. Det som finns står på hemsidan. Men ack icke.
Ett nerkört " paradis" som en inkompetent ledning mörkar. Vilken underskattning av människans intelligens!
Vi var stammisar där på 80 och 90 talen.
Nu blev jag sjuk före resan och kunde ej åka med men lider på distans med dom övriga som är där.

PS.jobbade bland annat en gång i tiden i sydeuropa som platschef i flera länder för olika resebyråer.