Recensioner om Björnrike

Skidorter i Sverige
Vad tycker du om Björnrike?
Lina1234
2017-01-02
Superfina backar med relativt lite kö. Är på resa nu över nyår (28/12-2/1) och är jättenöjd med skidåkningen. DOCK så ett superstort minus till afterskin och allt som hör till det. ALLT på björnriket stänger runt 18.00, då menar jag ALLT! Sambon och jag tänkte ta en öl nu under nyårshelgen (observera att det är Fredag 30/12) och allt stänger ändå 18.00, vill du ta dig till en liten mer "party"ort så behöver du pröjsa taxi för ca 1000kr tur och retur till vemdalskalet då tydligen allt "händer där".Nej lite besvikna på "festligheten" men absolut super mysigt för barnfamiljerna. Ska även dock tilläga att vi är som sagt supernöjda med själva skidavdelningen, men åker man över nyår så vill man gärna ha lite mer "drag". Vill också säga att jag kan inte påstå att det fanns så mycket info ang detta när vi bokade tyvärr! Mvh Lina

Så betyg:
För familjen 5+
För 20+ som vill njuta av en trevlig öl 5-

Emil
Emil (Gäst)
2016-12-02
Jätte bra anläggning. Väldigt fint och en bra express lift. En dålig sak är att det är lite svårt att ta sig från ena sidan till andra sidan. Därför måste man åka tansport sträckor eller åka i massa liftar.

Anna
Anna (Gäst)
2014-01-29
Hade en långhelg i januari 2014 i Vemdalen, med åkning i både Vemdalsskalet och Björnrike. På bägge ställena var det väldigt lite folk i backarna = inga liftköer. Backarna var välpreparerade och det fanns bra med snö i skogen. Utanför pisterna på kalfjället stack dock stenarna fram så skidorna fick sig en del repor, men i skogen var det betydligt bättre. Vi hade en av våra bästa skiddagar på länge i Björnrike i området kring Grizzly expressen. Skogsåkning med 30-50 cm puder, och i princip helt orört!!! Helt fantastiskt! Sedan var det bara att fortsätta ut i pisten som hade 5-10 cm snö också. Ett stort plus för fina värmsetugan vid slutet av backen och att allt är så lätt tillgängligt. Bra område för alla, äventyrare som barnfamiljer. Och när det är mer snö så finns fler fina områden utanför pisten. Man skulle dock kunna glesa ut skogen lite, för att få skogsåkning ännu längre ned i backarna.
Björnrike har fler längre backar än Vemdalsskalet, bästa pisten är nog Storslalombacken. Mysigare boende i Vemdalsskalet.

036
2011-02-28
En perfekt skidort har i år blivit ännu bättre med den nya Grizzly Express. För oss som barnfamilj blir det svårt att hitta något bättre inom Sveriges gränser, tror jag. Här finns nedfarter för alla smaker som gör skidåkningen till en njutning. Utvecklingsmöjligheter finns fortfarande, såg det idag. Varför inte en sittlift från Idet upp förbi hela hotellsystemet - skulle bli perfekta branta nedfarter.

Anonym
Anonym (Gäst)
2010-08-26
Vi har haft stuga i Björnrike i typ 7 år, och jag längtar fortfarande asmycke varje gång jag ska dit. Jag ser att många skriver att det bara är för barnfamiljer men det finns skidåkning för alla! Från parkåkning på gråhångna till snäll åkning nere i björnvallen. Även kul att det kommer en ny sittlift till nästa säsong- GRIZZLY EXPRESS- som går från Björnvallen till en ny topp, det blir ett lyft för hela anläggningen!
+ Skidåkning för alla
+ Snösäkert
+ Gladaste personalen
- Kass afterski på hotellet (mycket bättre på björnrikegården!)

mmmmm
2009-03-02
Björnrike är helt enkelt sjukt bra för sin storlek. Kan tyckas litet när man kollar pistkartan men när man väl är där märker man hur perfekt upplagt det är. Riktig bra park, fina pister och möjlighet till offpist och skön skogsåkning. Det kan dock bildas lite liftköer på morgonen när alla är nere i grytan men inget som är alltför farligt.

Håll er bara borta från hotellets pizzabuffé så är Björnrike bättre än både Klövsjö och Vemdalen tillsammans!

william g
william g (Gäst)
2009-02-10
björnrike är ett soft ställe, har vart där snart i 6 år asså det är ju inga fel men allt går ju att förbättra. ska själv dit nu till jul och påsk ser fram imot de men dom borde fixa parken tidigare, man är ju taggad för den när man kommer vid jul men då är den inte bygd. lite besviken blir man då.

Crussoe
2009-02-10
En familje-plats för bekväm men alldeles för enkel skidåkning.

Är man ute efter avancerad skidåkning har man - egentligen inte ens i sverige att göra - inte i Björnrike att göra. Inte någon av Vemdalens backar kan ge skidåkning som tillfredställer en van åkare.

Dock är idyllen mer viktig vid skidåkning inom sveriges gränser och då är Björnrike underbart. Men som sagt är det mer för familjer än för den unga partynissen.

Parken är dock i okej klass när underlaget får "tryckas" in och när de barn som finns i Björnrike inte upptar hela parkområdet.

En vecka i Björnrike varje år sedan 2 års ålder får nog räcka, även om det blir en vecka där denna säsong också. Men att åka dit för skidåkningen eller utelivet är ingenting jag kan rekomendera - det finns inget bra med något av det!

Familjen är det som får agera "centrum" när man är i Björnrike. Men hey! Det är gott nog, va?!:D

2008-09-09
jag tycker parken var Kanske skulle ha lite mer roliga saker tex walride och rör men det är sånt exstra.
- att han som pistar parken är dålig han vet inte hur man pistar kickar och landnigar
-masså gubbar och gummor som åker runt i parken
+ skön familjekänsla

Mr_Board
2008-08-08
+ bra park
+ mtk puder
+ skönt ställe
+ snäll personal

- kan va lite isigt ibland men oftast är det bra