Stöten recensioner

Skidorter i Sverige
Vad tycker du om Stöten?
5
4
3
2
1
Skidpappan
2021-10-11
Vi var där sportlovet 2020 och hade det bra. Vädret var bra drygt två dagar. Skidåkningen var jättebra för hela sällskapet som bestod av en nybörjarmamma, en erfaren pappa och två åkvana barn 8 och 9 år. Den långa gröna backen är jättebra för att ha tid att fila på tekniken en stund utan att man direkt ska åka lift igen. Vi bodde i pistbyn vid stötentorget som innebar att vi fick korsa till soltorget. Det är ganska viktigt att bo vid soltorget om man åker med barn och nybörjare. Liftpersonal var bra. Ett av barnen gick skidskola och hon vi var jättenöjda med den.

Det som drar ner intrycket rejält är kvalitet på matställen, priserna och tiden det tar att få mat. Våffelstugan var det värsta av allt.

Henriette Ekendahl
Henriette Ekendahl (Gäst)
2021-10-04
Har varit i Stöten åtskilliga gånger både med barnen när de var yngre o nu som vuxna o vi älskar det ❤️ Många goa backar i olika fallhöjd o längd o kul åkning i Vargyskogen även som vuxen😂😂 Toppen restauranger o After Ski o boende efter behag.

Alex
Alex (Gäst)
2021-04-26
Fantastisk fjällvärld med Sälens vackraste vyer, mycket varierande snöåkning och väldigt kompetetent och välbemötande personal. Vår familj har åkt till Stöten i många år och många fler lär det bli. Det är mycket glädjande att se att skidorten växer och byggs ut med bättre boende så det finns ngt för varje plånbok. Pist områden har blivit fler för varje år vi kommit upp.
Mkt bra att det är så nära Norge och Trysil samt den nya flygplatsen. Värt att besöka under sommar också och ta kanotutflykt.

Hanna
Hanna (Gäst)
2021-04-16
Varierande åkning. Passar allt från avancerad åkare till nybörjare. Älvan måste vara Sälensfjällens skönaste backe.

Sofia
Sofia (Gäst)
2021-04-14
Riktigt tråkigt överprisat boende i Kronobyn. Sliten, tråkig stuga med fler brister. Stugan beskrevs som normalstandard men var inte det. Dåligt bemötande från reception vid klagomål. Långt till transportlift. Ointressant skidområde med sämre pistade backar än Skistar. Längdåkning bara på fjället med lift upp vid mindre mängd snö.

Johan Lind
Johan Lind (Gäst)
2021-04-06
Bra skidåkning och hyrd utrustning, men annars var det mesta kasst. Dyra restauranger, vissa dessutom med dålig mat. Vägar med stora hål som höll på att pajja bilen. Dåligt bemötande när man hade synpunkter på boendet. Dåligt boende. Vaktmästaren lyste med sin frånvaro. Misstänker vägglöss pga utslag på kroppen. Går inte att jämföra med Skistars anläggningar även om själva backarna är bättre.

Davor Foltin
Davor Foltin (Gäst)
2021-04-06
Supernöjd familj 😁👌👍

Jennie Lindvall
Jennie Lindvall (Gäst)
2021-03-31
Hit åker man med barnfamiljen!

Stegan
Stegan (Gäst)
2021-03-15
Första besöket i Stöten. Håller med om bästa skidåkning i Sälen med ganska stor marginal. Men det är å andra sidan inte så imponerad. Vi valde Stöten eftersom vi har varit i Idre i 3år och ville se något nytt. Det finns ett bra utbud med olika backar i grönt och blått. När vi va där så va bara en röd backe öppen den va helt ok. Älvan va bra lutning och man (jag) fick ett bra flyt i den. Körde lite offpist vilken det fanns en del att välja på men mycket va sönder kört och isigt så inget vidare men kan nog vara bra i början på säsongen eller vid mycket ny snö. Vi hängde en hel del i parken vilket hade några bra och sköna stora hopp i början och många lite mindre med rails och lådor mm. För våran nivå så var den tillfredsställande (klarar lite rails och 180 men inget avancerat). En sak att tänka på är att liftsystemet är ganska uppdelat, en del med blå och gröna och en del med svarta och röda backar. En fördel med det är att det är ganska lite folk i den delen med svarta och röda backar. Men blir även att man åker samma backar hela tiden och inte provar några nya för då kommer man bort till den andra delen som är fullt med folk och man får stå i lift kö (om man brukar håller sig på röda/svarta delen). Så det är värt att tänka på när man bokat boende vilka backar vill men åka.

Fallhöjden som man skryter om är 370 meter skulle jag även vilja ha reda på hur man har mätt det. Hade puls klocka med gps och gps telefon båda med höjdmätare jag fick max 320 och då bodde vi längst ner i Ranch så om man inte räknar någon transport sträcka eller något sånt är jag tveksam.

För att summera lätt bäst i Sälen.
Skulle jag åka hit igen? Ja.
Stöten vs Idre? Idre.

Magnus
Magnus (Gäst)
2021-03-12
Perfekt för barnfamiljen, bra boenden med ski in ski out möjligheter, fina välpistade backar med fina krön och böjar med bra längd på backarna. Trevligt bemötande från personalen, så jag kommer gärna tillbaka igen.