Senaste innehållet av jarnebring

 1. J

  Butiken Sport Bittl, är den att lita på?

  Ja det var sjukt dåligt. Har köpt utan problem där, men aldrig reklamerat. Hade ett par (raceskidor) som delaminerade efter bankörning och fick ett nytt par efter en hel del mailväxling på conrad. Samma på ultrafun.
 2. J

  gamla kendo vs nya

  Någon som gått från gamla kendo 2016-17 till nya 88 Kendo? Är den nya märkbart mjukare?
 3. J

  [Artikel] Nybörjartest skidor: all mountain eller pist, vad är bäst?

  Bra idé till test. Aaron gjorde ett grymt jobb. Han är nog bättre på att hojja än att åka skidor :D
 4. J

  Ok med dessa alpinskidor?

  FYI 27 och 27,5 är samma skalstorlek. Ibland lägger dom i en tjockare sula — som trycks ut på 10 dar och din 27:a blir då en 27,5. Många butiker tar inte ens in helstorlekar.
 5. J

  Madesimo?

  Madesimo är en liten pärla. Vet inte snöläget nu, men det är känt som snösäkert. Cannalone är ett klassiskt åk där som går mellan bergsväggar. Rätt litet system med alpmått mätt, men räcker fint för en långhelg och sedan bra off piste också. Moderna, snabba liftar. Väldigt lite folk på veckorna.
 6. J

  Ok med dessa alpinskidor?

  Med 42 i skor kan jag i princip lova att 27.5 för stora för dina fötter. Gå till en affär, mät foten och prova några olika modeller. Ang skidor, bindningen ska anpassas efter pjäxans "Boot Sole Length" – BSL. Den står angiven i millimeter på utsidan av pjäxskalet, normal sett på klacken. Den...
 7. J

  Ok med dessa alpinskidor?

  Som en ingång för storlek och lite basfakta om pjäxor. Alla pjäxor (yttre hårda skalet) förutom något enstaka undantag, tillverkas i en-centimeters intervall och i "halv"-storlekar: 25.5, 26.5, 27.5 etc. Det är innermåttet (längd) på skalet i centimeter aka mondo. Helstorlekarna är "fake" på det...
 8. J

  Romme regulars

  Ok toppen, befinner mig på annat håll under sportlov :) Ska planera in att ta lite skiddagar i mars/april.
 9. J

  Romme regulars

  Ja, har varit där en handfull gånger också mitt i veckan, tisdagar och onsdagar, och då har det varit mycket lugnt, så du sätter fingret på frågan. Kan jag förvänta mig (i princip) samma lugn en torsdag, eller kan jag förvänta mig mer folk en torsdag (sitter och planerar kalendern)?
 10. J

  Romme regulars

  När är det minst folk? Är det generellt någon märkbar skillnad på en tisdag, onsdag eller torsdag?
 11. J

  Blir det någon skidåkning i vinter?

  Folk blir ju jävligt oroliga när det händer sådana olyckor. Många kan nog se sig själva/identifiera sig eller anhöriga i situationen. Så artiklar och nyhetsfrosseri hjälper till att sas bearbeta. Strongt att du ställer upp och pratar och på så sätt bidrar.
 12. J

  Blir det någon skidåkning i vinter?

  Stelvio kräver sina offer.
 13. J

  Blir det någon skidåkning i vinter?

  Kan ju bli intressant eftersom jag har ynglingar i sällskapet som tog spruta två i höstas och ligger på gränsen till sex månader, men ännu inte får ta spruta tre här i Stockholm.
 14. J

  Blir det någon skidåkning i vinter?

  Är det minst två sprutor och max sex månader sedan senaste som gäller då?
 15. J

  Fischer RC One 82 GT - vilken längd eller alternativ?

  Stora fötter ger lägre DIN än små, om allt annat är det samma (vikt och åkarprofil).
Topp