Senaste innehållet av Norderman

 1. Norderman

  Hjälp mig välja skidor?

  Inte för att göra det hela mer komplicerat, men jag skulle kasta in Blizzard Rustler 10 i det gänget. Fantastiskt rolig skida som klarar allt! Tror att du bör komplettera din fråga med hur du åker (hur mycket pist vs offpist, fartmonster i stora skärnade svängar eller kortsväng, etc). Inte för...
 2. Norderman

  Efterlyser allmountian med kortare radie

  Jag tycker Blizzard Rustler 10 känns väldigt kvick. Har inte koll på svängradien i de längsta längden men i 180 har de en radie på 17.5 m. Tyckte de var tillräckligt styva för att inte kännas oroliga eller fladdriga de gånger jag stod på. Har inte fått chans att prova offpist-egenskaperna, men...
 3. Norderman

  Tips på skidglasögon/goggles som inte immar

  Ja, sen såg jag till att göra enligt skolboken. Tog inte av glasögonen under dagen utom vid lunch, lagom varmt klädd och ventilerade (öppnade i halsen) vid behov och aktade mig för att ta på linsen. Behövde ju aldrig torka ur dem så imbehandlingen är intakt än så länge i alla fall. :) Men ja...
 4. Norderman

  Hjälp mig välja nya skidor!

  Nu har jag testat mina Rustler 10. Grymt kul skida som har mycket liv i pisten. Har inte varit någon snö utanför pist så kan inte säga något om off-pist-egenskaperna, men i pist var den roligare än jag räknat med! Nu är jag ingen fartfantom utan gillar korta snabba svängar som jag tolkar att OP...
 5. Norderman

  Tips på skidglasögon/goggles som inte immar

  En uppdatering: Jag köpte Giro Agent och har nu testat dem i tre dagar i Romme. Tre dagar med -12 till +6 grader och inga problem med imma överhuvudtaget. Mycket bra ventilering och funkade såklart perfekt med hjälmen. Enkelt byte av linsen vilket jag dock inte behövde, det var low-light linsen...
 6. Norderman

  Liftaccessad offpist i alperna

  Zermatt ska jag till någon gång, finns med bland toppkandidaterna helt klart.
 7. Norderman

  Liftaccessad offpist i alperna

  Ja, hade med det området i tankarna från början. Fieberbrunn har ju grymt bra rykte när det kommer till offpist. Även de andra orterna har ju en hel del att erbjuda. Väl värt att ha i åtanke!
 8. Norderman

  Liftaccessad offpist i alperna

  Tack för utförligt svar! Lauchernalp ser häftigt ut, men lite litet kanske för en vecka. Men som har varit på förslag så kan man ju hyra bil och kuska runt där snön är bäst. Finns ju lite i området där. Verbier, Zeratt etc. Kul med okända orter!
 9. Norderman

  Liftaccessad offpist i alperna

  Tack för tips! Har tittat på Disentis, men känns som man måste kombinera med något mer i så fall. Andermatt till exempel... Hmm... :)
 10. Norderman

  [Artikel] Vilken är Sveriges bästa skidort 2019/2020?

  Saknar Bjursås i barn-kategorin. Jag tror inte den kan vinna, men är rätt inriktad på barnfamiljer. Men finns säkert tusen till mindre orter så någonstans måste man väl dra gränsen. :)
 11. Norderman

  Liftaccessad offpist i alperna

  Tack! Riktigt bra sida!
 12. Norderman

  Liftaccessad offpist i alperna

  Jag har förstått att runt Stubben och Zürs finns det i alla fall. Men har inte hittat någon sida utan det är därför jag startade den här tråden. :)
 13. Norderman

  Hjälp mig välja nya skidor!

  Jag hade samma tanke när jag skulle köpa och blev rekommenderad Blizzard Rustler 10 som @Tottek tipsar om. Jag har dock inte prövat dem än så jag kan ge ett omdöme, men har läst på rejält och tror att Rustler 10 kan vara rätt för dig med!
 14. Norderman

  Liftaccessad offpist i alperna

  Ja, det är en poäng till för Stuben/St Anton/Zürs etc! Kul att höra att även i ett puderhetsställe som St Anton går det att hitta guld. :)
 15. Norderman

  Liftaccessad offpist i alperna

  Hmm, ja är det så är det ju bra. Bra skog håller sig ju länge och om ingen är där och spårar kan det vara helt fantastiskt. Ligger med på listan! :)
Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer
Topp