Senaste innehållet av Bjersing

 1. Bjersing

  Vad gjorde du med din utrustning idag?

  Förfrös lite fingertoppar i jakt på feta åk. Även första riktiga turen med mina soul 115, helt klart en kompetent skapelse, haft den som enda skida senaste resorna.
 2. Bjersing

  Transceiver på kropp eller i byxficka?

  Jag har börjat gå över till att ha den i byxorna för att få den lite längre ifrån mobilen. Har jag tappat byxorna i en lavin är det nog inte så stressigt med att gräva fram mig. Jag skulle säga att har du mobilen i bröstfickan är det bättre med transceiver i byxfickan och tvärtom.
 3. Bjersing

  Borra nya hål i skidorna nödvändigt?

  Skulle gissa det ja, om förra ägaren körde sina precis i ändläget och det var bindningar med 2cm spelrum så är det ju såklart fortfarande för smått. Det finns ingen speciell maxgräns för antalet hål, får bindningarna plats utan att nya hål hamnar för nära de gamla är det väl bara att köra på?
 4. Bjersing

  Tips sökes för Les Arcs, La Thuile och Courmayeur

  Har lite input på les arcs, lite svårt att veta vilken nivå du vill lägga det på men det finns gott om feta hyfsat lätta åk. Om du kollar fatmap över les arcs så finns det två som jag tycker alla som är i där ska göra: Först ut Carro Blanc, ett riktigt långt åk som funkar bra som uppvärmning...
 5. Bjersing

  Fischer Motive 80 - ska de se ut så här?

  Hur och vida dessa är ovanligt känsliga har jag ingen uppfattning om men detta är ju absolut för att skidorna slår ihop, oavsett om det är när du åkerlift eller glider runt i backen. Eller finns dessa märken även vid bindningarna och tails?
 6. Bjersing

  Fischer Motive 80 - ska de se ut så här?

  Det är ju inte orimligt slitage oavsett skida. Slutar du slå ihop skidorna när du åker så kommer de inte bli värre i alla fall...
 7. Bjersing

  Ge upp livet i Göteborg för ett liv i Östersund/Åre?

  Tycker @Pillard har mycket vettiga åsikter, tänkte bara flika in att som Göteborgare kunde jag tura alla helger jag kände för i våras, det går utmärkt att åka upp efter jobbet på fredag, tura lördag söndag och tillbaka i tid för att knega vidare på måndagen. Just i mitt fall åkte jag nog iväg...
 8. Bjersing

  Alpresa ensam

  Då tycker jag absolut du ska kolla på att åka med UCPA, väldigt bra koncept där det brukar finnas flertalet solo åkare. Så länge ditt fokus ligger på åkningen kommer det bli toppen med dem. Finns gott om trådar här på freeride om UCPA om du vill läsa på lite mer.
 9. Bjersing

  Helio 105/opinion carbon 2/mtn explore 95?

  Kör G3 ion 12 på mina helio och det funkar utmärkt, 370€ från SC. Annars hade jag nog letat efter ett par radical 2 ft.
 10. Bjersing

  Förvaring av skidor i förråd

  Perfekt! Kommer förbi med mina finaste Génépi och Grappa då!
 11. Bjersing

  Förvaring av skidor i förråd

  Där har du såklart en poäng, oftast är det ju Kronenbourg som förtärs och de förvaras onekligen bäst på en snöig balkong. Har du något tips på bra jordkällare för oss kring göteborg ifall man faktiskt kommer öven en flaska vin som man vill lagra?
 12. Bjersing

  Förvaring av skidor i förråd

  Är du samma Elinor som rekomenderar det företaget även för att förvara vinflaskor? Även där var det ditt första inlägg...
 13. Bjersing

  Nytt lim på stighudar?

  Förvarar mina hud mot hud i frysen, har hittills inte haft några problem med det upplägget, hudarna är fortfarande mer eller mindre som nya år efter jag köpte de.
 14. Bjersing

  Hjälm för topptur

  Jag kör på Salomon MTB lab hjälm, https://www.salomon.com/se/product/mtn-lab.html?article=399198# Valde den för att den är riktigt lätt och ventilerad samt går att hitta för en tusenlapp.
 15. Bjersing

  Rep?

  Jag har ingen koll på 30m då jag kör 60m på alla rep, jag har ett tendon master 7.8mm till sådant här. Däremot så tror jag att alla rep som är klassade som dubbelrep, är runt 8mm, har ytbehandlats och är billiga kommer funka utmärkt. Karbinhakar till just rappellering, din atc kommer alltid...
Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer
Topp