Senaste innehållet av Christiam

 1. C

  Lära sig freeriding

  Om du turar (splitboard) så rekommenderar jag resor med STF och med Pure ski touring. Bra topptursresor där du garanterat träffar folk som du förhoppningsvis kommer kunna fortsätta åka med. Jag har varit en del med båda dom och svara gladeligen på frågor. Stora som små, kloka som dumma.
 2. C

  [Artikel] Vad kostar det att åka skidor i Sverige?

  Har du kollat med Berliner Schnitzelstugan i Ytterån? Skojar inte, den heter så….
 3. C

  [Artikel] Vad kostar det att åka skidor i Sverige?

  Så du menar inte att det räcker att åka från Skåne till republiken för språk och kulturkrock? ; )
 4. C

  Utbyggnad av liftsystemet i Åre!?

  Jag tror det stämde. Efter för många olyckor så har den nu dragits om.
 5. C

  Rännor Marsfjället

  Nu tycker jag du är lite väl hård mot dina Atomic Backland. Ok om du inte är helt nöjd men att kalla dom för skit…. ; ) Ser ut som ett fint område, har kollat det förr men en annan har problemet att man inte har skoter för anmarsch. Hoppas du får möjlighet att köra åken någon gång.
 6. C

  Liftkortsficka - en nödvändighet?

  Bara åka under tycker jag det låter som…
 7. C

  Snösäkert i påsk?

  Handlar om hur man vill bo och när man bokar. Vandrarhemmet i Katterjåkk 4per 6nätter ca 8000. Abisko turiststation ca 1000kr/natt, liknade pris i gränsen. Priserna i södra fjällen är helt sjuka, men som du själv säger. Utbud och efterfrågan.
 8. C

  [Artikel] Romme Alpin bygger Sveriges längsta stolslift för 70 miljoner kronor

  Svårt att se att det är ett problem att Borlänge alpina skulle bedriva träning där. Falu Alpina tränar i en anläggning med en park och väldigt snällt räknat två nedfarter. IFK Mora tränar i Gopshus, nedfarterna där räknar man på en halv hand. Jag tror tyvärr det handlar om pengar. Romme har...
 9. C

  [Artikel] Romme Alpin bygger Sveriges längsta stolslift för 70 miljoner kronor

  Och där kan man fråga sig varför parken är den delen som blir klar sist när det är parken som drar folk. Sveriges bästa fritidsgård. Förr var parkåkarna i Bjurs, en gång i tiden framröstad till Sveriges bästa park.
 10. C

  [Artikel] Romme Alpin bygger Sveriges längsta stolslift för 70 miljoner kronor

  Mitt i all berömmelse kan jag inte låta bli att fundera över varför Borlänge Alpina håller till i Nybrobacken ( där dom vissa år knappt får åkbart) och paraskidåkarna har varit i Källviken senaste åren istället för Nybro. Finns det inget intresse för samarbete från något håll eller är det ena...
 11. C

  Liftkortsficka - en nödvändighet?

  Nu var det nått år sen men sist jag åkte på Nuolja var det sånt resårband med plastfickan runt armen. En av de lokala backarna här hemma kör med en klisterlappar på ett gem som man fäster på dragkedjan.
 12. C

  Liftkortsficka - en nödvändighet?

  Specialsydd, lite bökigt i sittliften men du vet att spara in säsongskort i tio år. Det blir många 88:an glassar för dom pengarna.
 13. C

  Liftkortsficka - en nödvändighet?

  Haft liftkortet i jackfickan senaste 10 åren, frun likaså och ena barnet. Funkar jättebra.
 14. C

  Pricecheck, formerly known as "Vad i helvete?"

  Ok, jag får se till att säga ”lagg” istället för skidor och ge dom en ärlig chans : ) Alltid kul att få hjälp av kunnigt folk. Tack. Skistar förtjänar en hel del av skiten dom får men det hör inte hemma här.
 15. C

  Pricecheck, formerly known as "Vad i helvete?"

  Har dom fått gå ner i utbud eller är garaget dåligt? Vad är det som är ”tyvärr” med det? Jag har ingen koll alls på garaget mer än att jag fått höra att det är samma ägare. Funderat på nya skidor till en i familjen och tänkte då på alpingaragetdå jag ändå ska ner till hufvudstaden framöver.
Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer
Topp