LuxLuthor

Medlem
Alperna 2020
Dags att planera vår fjärde tripp till alperna. Skulle vilja ha lite hjälp med tips från er. Särskilt från er som har varit där nere en hel del.
Lite historik:

Resa nr 1 var i februari 2017 och gick till Telfs i Österrike. Skidåkningen gjorde vi primärt på Rosshütte i Seefeld, men även en dag i Kühtai (tyvärr fullständig snöstorm den dagen, så man såg knappt ut till skidspetsarna). Det året rådde stor snöbrist i Tyrolen, så åkningen blev aldrig särskilt bra någon dag. Tyvärr ingen som helst offpiståkning p g a nämnda snöbrist.

Resa nr 2 var i februari 2018 och gick till Zillertal, Österrike. Vi bodde i Mayrhofen och åkte på Hochfügen, Hintertux, Zillertal Arena och Eggalm. Dassigt väder mest hela veckan utom dagen vi for till Hintertux. Jag var själv den enda som tog någon offpistrepa (Hintertux), men ambitionen fanns där. Jag läste mig till att det finns fantastisk offpist i Zillertal, men sällskapet och vädret gjorde att vi inte gjorde några allvarliga försök att hitta bra åk.

Resa nr 3 var i februari 2019 och gick till Aostadalen, Italien. Eftersom att vi bodde i staden Aosta åkte vi primärt i Pila (klart underskattad ort), men även en dag i La Thuile. Courmayeur hade dåligt med snö när vi besökte dalen och till Cervinia for vi aldrig (dåliga förbindelser med kollektivtrafiken).

Resa nr 4 blir i januari eller februari 2020 och vi siktar på Frankrike, Italien eller Österrike. Planer fanns på Colorado, men prissättningen avskräcker. Ett dagskort går t ex på 1200-1700 spänn. Tre gånger så mycket som här i Europa.

Vi är fyra personer mellan 33 och 61 års ålder som ska resa iväg precis som senast och här har ni lite åkmässig info om oss:

Åkare 1: Skidärare, 33 år, med mycket goda skills i både pist och backcountry. Turerfarenhet.
Åkare 2: Skidlärare, 52 år, med mycket goda skills i pist och goda i backcountryn.
Åkare 3 (jag): Oskolad återfallsåkare (åkte inte alls mellan 18 och 38 års ålder), 49 år, hyfsad teknik i pist och backcountry, högre ambitioner än förmåga skulle jag säga.
Åkare 4: Oskolad åkare, 61 år, nybörjarteknik trots många år av sporadiskt åkande. Tekniken blir bättre tack vare åkare 1 och 2 som hjälper henne flitigt.

Vad vi söker när det gäller skidorter:

1) Bra snötillgång.
2) Lättillgänglig offpist som inte kräver långa turer eller hajkningar då åkare nr 4 inte har intresse av offpiståkning. Då och då har vi fått med henne på skogsåkning i Hemavan vilket hon uppskattat och vi vill gärna få mer henne på fler sådana.
3) Gärna lite folk, i synnerhet offpiståkare så att inte allt det roliga och pistnära svarvas upp på en kvart efter snöfall.
4) Gemytlig by/stad med bra mat och trevliga barer. Partyliv har vi växt ifrån.

Nu har ni lite bakgrund att jobba med. Ös på med tips nu!

Har någon av er bra tips på gömda pärlor som ni inte vill sprida till allt för många kan ni kontakta mig via Facebook eller PM:a här. Här är länken till min profil på FB: https://www.facebook.com/mattias.pettersson.7370?ref=bookmarks
 
Topp