[Artikel] Freeride Undrar: Vart kan vi åka skidor om 50 år?

Redaktionen

Aktiv medlem


Glaciärer som smälter och mildväder som förvandlar vintermånaderna till en dyster, gråblaskig sörja. Är den globala uppvärmningen hittepå eller allvar? Var kommer vi kunna åka skidor om 50 år?

Läs hela artikeln:
 
Om den globala uppvärmningen fortsätter stiga lika exponetiellt som den gör idag kommer det resultera i att kallt vatten från nordpolen kommer rinna ner i golfströmmen och bryta den. Vi kommer alltså inte få någon uppvärmning av den vilket ger oss samma klimat-förutsättningar som för andra länder på samma longitud som oss, som exempel så ligger vi ungefär på samma höjd som Mt. McKinley i Alaska.. Det kan resultera i ganska bra skidåkning i norden om sisådär 70 år.

Skulle det skita sig kan vi alltid dra till Enceladus, en av Jupiters månar där vi kan åka i (fruktansvärt) bottenlös puder!
 

Agge_JA

Medlem
Är det inte bättre att bara presentera prognosen för framtida snötäcken, så slipper vi liksom sitta och gissa. Eller är sanning för obekväm när vi precis bokat en lågprisflyg-weekend (är det ens ett ord?) i alperna?
 

Kottla

Medlem
Den globala uppvärmningen stiger inte exponentiellt. Det har varit en uppvärmningspaus i 15-18 år. Vi människor påverkar klimatet och gör det varmare men inte så mycket som det larmas om. De naturliga variationen gör större skillnad och ingen vet vart den tar vägen då den följer ett tämligen kaotiskt förlopp. Så det är omöjligt att veta. Det kan bli kallare trots vår påverkan. Men om uppvärmningen sticker iväg igen så borde snön nere i Antarktiskt räcka ett bra tag. Men än så länge är jävligt kallt därnere och rekordmycket is.
 
Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer
Topp