[Artikel] VM-byn St Moritz

Redaktionen

Aktiv medlem


Vi följde prognosen och åkte till byn som ofta felaktigt kallas för St Moritz. Som snöturister hittar vi snart guld på denna enorma skidanläggning.

Läs hela artikeln:
 

kappakomplett

Aktiv medlem
"Vi har bara tre dagar på oss och tre skidsystem vi inte skulle kunna åka igenom på tre veckor om vi så åkte dygnet runt. Vi måste vara smarta."

Vilka system syftas det på här? Är det några ni har drömt om?
De verkliga fysiska liftsystemen åker man lätt igenom på ett par dagar.
 

kappakomplett

Aktiv medlem
"Vi ser tåget anlända några meter från liften i Diavolezza och får veta att det är världens högst belägna tågstation."

Mkt intressant! Samma uppgiftslämnare som i övrigt?
 

@kappakomplett Lyfte också på ögonbrynen när jag läste det, är ju tex ca. 1000 m lägre än Gornergrats station ovanför Zermatt, som inte ens är högst i Schweiz (Jungfraujoch drygt 3400m).
Märkte dock förra veckan att de gillar att kalla saker för högst i världen bort åt det hållet i Schweiz: drack öl från "världens högst belägna bryggeri" (i Davos, 1560 m), på google hittar man snabbt bryggerier som ligger ca. 2000m högre... ;)
 

kappakomplett

Aktiv medlem

@Kalle_Luzern ja, världens högsta ligger nog ngn annanstans ... inte bland de majestätiska bergen i den undersköna engadindalen.
Finns andra majestätiska berg i Schweiz förstås, Jungfrau sett från Mürren t. ex. Ja hela Bernese oberland. Jag gillar St. Moritz men speciellt majestätiska är inte bergen jfr med många andra orter. Personlig uppfattning förstås ...
 

Senaste inläggen

Snödjup

Snödjup har sommaruppehåll i väntan på vinterns snödump.
Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer
Topp