Binding utan broms

Davve124

Ny medlem
Binding utan broms
Kan någon förklara för mig vad man gör ifall man inte har bromsar på sina bindningar och skidan löser ut? Skidan lär väll åka rakt ner för backen?
 
Binding utan broms

Bilagor

  • 28D320E8-6584-4D95-935F-323EAACEBF13.jpeg
    28D320E8-6584-4D95-935F-323EAACEBF13.jpeg
    25.9 KB · Besök: 28

skidmannen

Aktiv medlem
Binding utan broms
Ja. Så har det varit för alla telemarksåkare sen tidens begynnelse fram till då det kom bindningar som var menade att lösa ut. Ingen större fara eftersom telisbindningar flexar så mycket och ofta sitter kvar när man vurpar. Men ibland åker dom av ändå. Alpinbindningar lossnar oftare.
+Har man tur och åker försiktigt sitter dom kvar i fångremmen och ligger snällt bredvid efter fallet.
+Har man mindre tur och åker lite ungdomligare sitter dom kvar i fångremmen och far runt en som stålkantade karatepinnar efter fallet.
+Med ännu mindre tur, men inte så ovanligt, så säger det SNÄPP och fångremmen, kroken eller fästet på pjäxan går av och skidan far iväg. Förhoppningsvis utan att skada någon eller försvinna för alltid.

Har du planer på att åka så att du riskerar att falla, trä in skidorna i ett träd, fippla så att du tappar skidorna på toppen av berget just när du fått av stighudarna eller dras med i en lavin är bromsar klart bättre än fångremmar. Men tyngre.
 

Senaste inläggen

Snödjup

Snödjup har sommaruppehåll i väntan på vinterns snödump.
Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer
Topp