Candide Thovex, stil/teknik

fransosen

Aktiv medlem
Han är ju gammal puckelåkare (och såklart parkåkare) så det är väl plattan i mattan i fall-linje med centrerad vikt som gäller :)
Lååångt från runda fina skidlärarsvängar.
 
I cykelvärlden talar man ofta om ha en "style" mer än korrekt teknik. Tycker överlag att skidåkare stirrar sig blind på korrekt teknik istället för att hitta en personlig stil/flair i åkningen i mer än luften. Thovex har definitivt mer fokus på att åka snyggt/coolt/sär eget än de flesta andra. Åker man mot klocka är självfallet teknik den viktigare frågan men i övrigt är det kul imo med både teknik och flair i åkningen som anpassas efter situationen.
 

Kung-Stalle

Medlem
fransosen sa:
Han är ju gammal puckelåkare (och såklart parkåkare) så det är väl plattan i mattan i fall-linje med centrerad vikt som gäller :)
Lååångt från runda fina skidlärarsvängar.
Ja det svängs ju inte överdrivet mycket när han är i gasen. Men när han väl gör det så ser det ju lite annorlunda ut. :)
 

airman

Ny medlem
Finns många olika stilar när det kommer till friåkning och Candide är inget undantag. Riktigt roligt att se hur sporten utvecklas rent åk tekniskt när man inte behöver ta sig mellan käppar fortast möjligt.
Vet att det finns en intervju med Aksel Lund Svindal när han började åka storbergs åkning. Och där är han väldigt ödmjuk och imponerad över hur mycket han har att lära av dom mindre skolade men mer friåknings vana pojkarna.
Vill du ha fler med väldigt speciell åkstil så kolla på Eric Hjorleifsson.
 

Albano

Medlem
Jag älskar Candides åkstil. Spela roll om den är korrekt gällande bakvikt å sån skit. Han är en av de bästa freerideåkarna om inte den bästa i världen med vinst i FWT och X-games. Sen är han ju närmare 40 bast. Han går störst och fetast av alla. Kungen
 

Senaste inläggen

Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer
Topp