Guide: Namn på railtricks!

linder

Aktiv medlem
Guide: Namn på railtricks!
Tänkte gå igenom lite olika namn på diverse vanliga railtricks på snowboard!Frontside / Backside, När du åker in för någonting frontside så betyder det att tårna och magen är mot räcket när du hoppar upp och på backside så är det ryggen och hälarna emot räcket. Rätt så självförklarande namn! Detta gäller på alla tricks i denna tråd :)

50-50, är grunden och det är kort och gott att åka rakt på boxen/railet med nosen nedåt.
Regular, 5olkZPcjkqw[/MEDIA] 50-50, S0g0HgAgFjc[/MEDIA] 50-50

Slides: Namnen är ju tagna rakt av från skateboard där man kan landa på antingen nosen, mellan truckarna eller på tailen vilket ger oss 6 olika tricks beroende på vilket håll vi vrider kroppen i upphoppet. Men vanligtvis så brukar man inte använda sig utav Noseslide eller Noseblunt utan man brukar bara kalla det Boardslide (Noseslide) och Lipslide (Noseblunt). Detta då det inte finns några truckar på en snowboard så ser man det mer som främre delen och bakre delen vilket gör att vi bara har kvar dessa 4.

Boardslides, troligtvis det vanligaste tricket! Man vrider främre axeln mot räcket när hoppar upp och landar med brädan på räcket någonstans mellan framfoten och mitten av brädan.
Regular: g6KZ6wguchg[/MEDIA] Boardslide, hFhBOil9w-Y[/MEDIA] Boardslide
Goofy: mRThmvXu1JY[/MEDIA] Boardslide

Lipslides, här vrider man istället främre axeln bort från railet och hoppar över räcket med bakfoten, likt boardsliden så vill man landa med brädan någonstans mellan framfoten till mitten av brädan.
Regular: PCzuJRafPZk[/MEDIA] Lipslide, gC04HdHb6Jc[/MEDIA] Lipslide
Goofy: cSsCQyddTB8[/MEDIA] Lipslide

Tailslides, precis som i lipsliden så hoppas man upp med bakre axeln mot räcket och man landar på bakfoten.
Regular: k0JLgdf5YzY[/MEDIA] Tailslide, TNIzs2KKkS0[/MEDIA] Tailslide
Goofy: Backside Tailslide

Bluntslides, precis som boardsliden så hoppar man upp och vrider främre axeln mot räcket men du hoppar över railet med framfoten och landar på bakfoten.
Regular: p32qkmmXmps[/MEDIA] Bluntslide, wKfAZidN0zs[/MEDIA] Bluntslide

Dom länkade klippen är från dessa youtube playlists så man lätt kan se hur dom ser ut!
Regular Denna playlisten har med alla basic slides! (Dom har även med noseslide/noseblunt, men som jag skrivit tidigare så är fs noseslide exakt likadan som deras fs boardslide och samma med fs noseblunt som då ser ut som fs lipslide vilket ni snabbt märker om ni jämför :D)

g6KZ6wguchg[/MEDIA] [url=https://www.youtube.com/playlist?list=PL6XK2SCOeGjrW3WqUboxU2HSCr4o3t3Wx]Goofy, dessa två har fler klipp men mycket är med snurrar av och jag märkte att några videos så var det fel namn på tricken (boardslide istället för blunt)Lär ju uppdatera allt eftersom men det va detta jag har kommit fram till hittills efter att ha dödat några timmar i taxin.

/linder
 
Senast ändrad:

Snödjup

Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer
Topp