Norge till sommaren

Pabbasparxx

Ny medlem
Norge till sommaren
Hej. Vi sitter och planerar en campingtur med barnen i sommar. Och valet faller (pga långa avstånd) mellan Stryn, Folgefonna och Galdhöpiggen. Jag har varit i Stryn (en snöfattig sommar för tjugo pr sedan) och Folgefonna (flera gånger, älskar vibben) men aldrig Galdhöpiggen. Någon som kan komma med input, som skulle kunna underlätta valet?

Tillgänglig camping och hyfsad åkning väger tungt. Finns cykelleder eller annat skoj nära är det plus.
Tack på förhand, Kalle
 

ByB3rg

Aktiv medlem
Norge till sommaren
Just nu puder å kallgrader i stryn.
Men ser ut som det ska bli varmt nästa vecka.

Har hänt en del i stryn om det var 20 år sen sist.
Topp liften kör vi inte längre.
Men en bra park + finna toppturs möjligheter.

Folven har blivit mycket lugnare.
Plus att Fred å co på Folven har renoverat skateparken,byggt pumptrack, byggt nytt klättrefält. Fixat Via-feratan bredvid campingen och byggt nya cykelleder.
 

KaitsuH

Aktiv medlem
Norge till sommaren
Men Stryn och Galdhöpiggen är ju ganska nära tillsammans? Det är bara 2-3 timmar från Stryn tillbaks till Lom. Jag rekommenderar några dagar i Stryn och några dagar i Juvvass. (Böverdalen vandrerhjem är ok).
 

Kagstrom

Ny medlem
Norge till sommaren
Blev en hel del i Juvass för snart 20 år sedan på racertiden, men bara på höstarna och då var det fullsmockat med träningsbanor där. Vet inte hur det är i början av sommaren. När jag var i Stryn (också på den tiden toppliften fanns kvar) så var känslan att det var mer avslappnat. Är fler än en gång jag funderat på att åka dit och fira midsommar.

Någon som vet hur topptursmöjligheterna på skidor ser ut månadsskiftet Juni/Juli? Slipper gärna gå ut på glaciärer med risk för stora sprickor då jag troligen kommer gå själv.
Är det åkbart vid den tiden på Galdhöpiggen tro eller är det bara stenröse som senare på säsongen?
 
Senast ändrad:

Snödjup

Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer
Topp