Rygg skydd, vilket lager?

Tottek

Aktiv medlem
Rygg skydd, vilket lager?
Tjaba!

Tänkte på ryggskydd och kom så o tänka på vart ska man ha det bland alla lager?

Jag e frusen av mig så burkar åka med underställ, tjocktröja, innerjacka/foderjacka, sen skaljacka

Hur kör ni? Vad funkar bäst för transport av fukt och så? :)
 

carl_couloir

Aktiv medlem
Rygg skydd, vilket lager?
som för nästan all skyddsutrustning misstänker jag att så nära kroppen som möjligt är bäst. Själv kör jag endast med understället under mitt ryggskydd

/C
 

eriC1

Aktiv medlem
Rygg skydd, vilket lager?
Jag brukar köra det över underställ (och eventuellt mellanlager om det nu är så kallt) . Sedan har jag alltid någon form av t-shirt över ryggskyddet då det annars skaver hål på skaljackan ( något jag märkte efter en lång säsong av backslaps och skav mot ryggsäck).

Om du nu alltid kör underställ + fleece + puffy och skaljacka lär din fukttransport vara rätt skit i vilket fall, eller kör du alltid skidor i minus 30? Du får nog laborera lite med lagren och försöka ha skyddet utanför underställ, eller eventuellt ett tunt lager 2.

Skidåkning är ju en sport som sker i galet olika temperaturer (Förra säsongen var skillnaden mellan varmaste och kallaste dagen 42 grader för mig), och därmed ser ju klädseln extremt olika ut. Varma dagar då jag kör enbart underställ eller merino-tshirt +skal blir ryggskydd svårt att få att sitta skönt för min del
 
Senast ändrad:

Tottek

Aktiv medlem
Rygg skydd, vilket lager?
eriC1 sa:
Om du nu alltid kör underställ + fleece + puffy och skaljacka lär din fukttransport vara rätt skit i vilket fall, eller kör du alltid skidor i minus 30?
Så vitt jag vet så har jag nog bland den optimalaste settupen man kan ha som amatör skidåkare :)
Men ne tjocktröjan försvinner när det e varmare än -10 måste jag nog erkänna ^^
 

Pillard

Aktiv medlem
Rygg skydd, vilket lager?
Kör alltid utanpå understället och sen skalbyxorna på det och sen varierar jag mellan lite olika tjocklekar på värmelagret utanpå ryggplattan och sen skaljackan på det. Åker aldrig i mer än 3 lager. Underställ, ett värmelager och skal.
 

AndreasM

Ny medlem
Rygg skydd, vilket lager?
Jag kör alltid ryggskyddet ovanpå understället. Behöver jag ett mellanlager så har jag det över ryggskyddet och byxorna så det är lätt att ta av om det blir förvarmt. Blir lätt varmt på ryggen med ryggskydd, framförallt i kombination med ryggsäck.

När det är varmt är det guld med öppningsbar ventilation på byxor och jacka som även funkar när man har ryggsäck på sig.
 
Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer
Topp