Topptur Courmayeur

jakobfink

Ny medlem
Hej,

Har haft svårighet att hitta info om toppturer kring courmayeur, någon som har tips?


//Jakob
 

gubbfan

Medlem
Om du är beredd att åk en bit skulle jag slå ett slag för St Bernard. Går att ta Aostabussen. Från parkeringen efter tunneln bussen stannar där knallar du upp mot Klostret där kan man bo och tura därifrån. Oändliga turmöjligheter där uppe. Bara touringåkare där eftersom Super St Bernard systemet stängdes för några år sedan
Tillbaka igen mot Italien går det att åka ner och hamna på tunneltaket en rejäl stakning till en liten skidort Crevacole. Även där finns en del fina repor.
 

drm70

Ny medlem
Har inte turat själv i Courmayeur, men kompisar har. Det enda jag kan säga är att kolla terrängen noga, framförallt i skogspartierna mot Mont Blanc. Det finns en del luriga stup där, en tur slutade med helikopter... Tipset om St. Bernard verkar bra, har bott på den sidan och kikat upp mot möjligheterna där.
 

Mangeeee

Ny medlem
Tjena,

var där för 2 år sedan och körde lite åk från toppliften som rymmer ca 4 personer, kan rekommendera turer från den liften och sedan bort från systemet. Man kan sedan ta sig ned tillbaka mot Mont Blanc hållet, men kolla videos innan så du har lite koll. Alla åk mot Mont Blanc hamnar nere i bäcken som går nedanför och där finns en transport ända fram till liften som ligger nedanför Mont Blanc.

Denna video startar från toppliften men jag tror han hamnar söder om Courmayeur så behöver transport efteråt

Eller så hyr du en guide vilket är värt pengarna om man kommer till ett nytt ställe.
 

Snödjup

Advertisement
Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer
Topp