All mountain skidor

JackSparrow

Medlem
Hej
Kommer att behöva ett par allmountain skidor inför en alpresa. Har endast åkt pistat och för tillfället kör jag Nordica dobermann 176cm som jag är väldigt nöjd med. I resesällskapet finns dock såna som vill köra lite lössnö så man vill ju kanske kunna hänga med på ett hörn fast jag är helt grön på det.....

Vill att dessa skidor senare skall fungera som ett komplement i pisten till mina dobermann som kräver att man åker all in för att dom skall vara kul. Vilken waist bör man titta på 80-90 ? Längdrekommendationerna ligger väl runt egen längd för all mountain skidor?

Vikten ligger på dryga 90kg och längden på 183 och är väl en hyffsad medelmåtta som åker en del, dock i mindre pistade backar.
 

telemarkus

Aktiv medlem
Kul med alperna och lite offpist!
Nu beror det lite på vad du menar med "köra lite lössnö" men såvida du inte bara ska köra snösträngar alldeles intill pisten skulle jag rekommendera att du går upp i midja till 100-110. Det finns många riktigt fina skidor i den kategorin som förutom att erbjuda fin lössnöåkning även funkar riktigt bra i pist.
Du kanske ska överväga att hyra på plats istället för att köpa. Då har du möjlighet att prova lite vad du gillar.
 

RWD

Medlem
Med tanke på din vikt, så brett som möjligt, inte under 90mm, snarare runt 100 - 105 och minst din egen kroppslängd. Beror mycket på formen på skidan.
På ett par Soul 7 HD eller Sky HD t.ex så ska du ha längsta längden 188cm.
Ett par BC Atris kan nog 184 räcka.
Line SD 94 och 104 är bra skidor för både offpist och pist också. Finns i 179 och 186, Skulle nog valt 186.
Att hyra är nog bästa alternativet om du är osäker.
 
Senast ändrad:

Senaste inläggen

Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer
Topp