FLow NX2

ErikDragon

Medlem
FLow NX2
Jag har hört väldigt blandat om Flows bindningar. Positivt att det går fort att komma i och ur, men kvaliteten verkar inte vara den bästa, iaf inte på de i lägre segmenten.

Har kikat lite på Flow NX2, är det nån som provat dem?
Kör mest i pist och offpist, inget i parken.
 
FLow NX2
Tänk på att det smidiga med flow försvinner så fort du inte har tillgång till planmark. Jag själv är ju en flowhatare, så jag ska väl inte ge tips. Men det jag har upplevt under 10+ år som snowboardlärare är att det är en bra ide och en bra tanke. Det funkar jätte bra att sätta på sig bindningarna snabbt på inne i butiken men väl ute i backen så blir det en annan femma. Ett svar från en sann tyckare.... =)
 

martin-jansson

Aktiv medlem
FLow NX2
Inte provat NX2 men tror inte de är sämre än några andra bindningar på marknaden ^_^

Körde länge på dessa gamla godingar från mitten av 90-talet, har dem kvar fortfarande och det är inga fel på dom alls :)
 

mabo

Medlem
FLow NX2
Jag har flera par nx2, har kört modellen sen den kom och tycker dom är suveräna. Gillar dock inte hybridstrap, föredrar fusionstrap. Mina första har jag kört ca 250 åkdagar, gick sönder några plastbitar efter en krash nyligen men generalageten skickade gratis reservdelar trots att bindningen är från 2013
 

pfjb81

Ny medlem
FLow NX2
Är inne på andra säsongen på mina NX2 och tycker att det är klockrena när man håller sig "liftnära". I och ur lift är det svårslaget vilket gör att jag numera får vänta på skidåkarna som alltid ska trixa med stavar och annat innan man kommer iväg :)
Problemet blir, som det skrivs om ovan, att få på sig brädan via hälinsteget när man är i mjuk snö. Då blir det problem...
Lösningen finns dock redan i bindningen genom att man kan använda de vanliga spännena lika en traditionell bindning.
I jämförelse med mina andra Switchback är NX2 styva vilket är både bra och dåligt. Jag har bara provat Fusion strap vilken jag gillar.
 

ErikDragon

Medlem
FLow NX2
Tack för input, ska fundera lite till och kolla in några andra bindningar också. Viktigaste är att de är bekväma och sitter bra. Hur fort det går att få på dem har mindre betydelse. Jag står ändå alltid upp när jag knäpper på bindningarna, kan inte påstå att det tar allt för lång tid med vanliga straps.....
 

Wose

Ny medlem
FLow NX2
Hej!
Ny här på forumet och tänkte erbjuda mina erfarenheter av Flow.

Jag har kört på flow bindningar sen slutet av 90-talet och står idag på ett par Fuse GT. Har testat flera ”traditionella” bindningar mellan varven men personligen tycker jag att Flows bindning är supersköna! har aldrig haft ont i fötterna efter långa dagar på berget eller kalla tår i backen.

För mig tycker jag att Flow gett mig mest mångsidighet då de är lätta att styva till i pisten och få härligt flowy/följsamma utanför. Har kört dessa i tre säsonger nu både i pist som freeride med hike på snöskor, och upplever inte något problem att komma i bindningarna i djup snö, jag behåller highbacken uppe, spänner över kappan och njuter av ovan nämnda fördelar på vägen ner och resten av dagen :)
 

Bionicon

Medlem
FLow NX2
Hej alla "bakdörrs" åkare.. Mina Völkl Fastec bindningar är mogna för utskiftning. Har ej lust på nya pga att mekanismen ej har förbättrats och den ibland är utsatt för isbildning. Så då återstår Flow som ej har den typen av manuella lås som kan skapa problem.
Det jag undrar över är vad som gör att ni som föredrar Fusion Strap över Hybrid?
Jag har i många år kört mina Fastec bindningar helt utan tåstropp, så det borde tala för Fusion. Salomon Malamute utan några av de medföljande "plast avstyvarna" i..
Jag kör i stort sett bara bräda i mjukare före och åker på en Jones Stormchaser (Jobbar gör jag på skidor) väger runt 80kg.
Betyder det att standard Flow Fuse bindning är ett bra alternativ med tanke på fleks?
Fuse-GT modellen "ser" ju bättre ut med aluminium i bakkappa där man kan tänka sig att bindningen kan spricka. Men det kanske inte är något problem avsett. Hittar iallafall inget på webben om problem med hållbarheten..
Väldigt lite diskussioner att hitta ifh nyare Flow modeller så kör på med era synpunkter! För här snöar det för fullt!!! :)
 
Senast ändrad:

Arresnö

Medlem
FLow NX2
Halloj, väcker den här tråden till liv igen..
Ska byta ut mina bindningar och behöver en större L/XL och snubblade in på Flows senare modeller. Typ Flow Fuse, Fuse Hybrid eller Fenix. Är det någon som har erfarenhet och/eller tankar av de här? Eller Flows senare bindningar öht. Tacksam för lite råd!:)
 

Flowjoe

Ny medlem
FLow NX2
Jag har kört en del på Flow. Senaste NX2-GT fusion och NXT2 Cx. Alltså de lite styvare.
Det går fort i och ur. Komma i på icke plant eller löst underlag är inga problem när man fattar att man ska vända på sig och sätta på dom på tåkant.
Men glöm ”set it and forget it”: man får ofta justera lite under dagen. Fusion är lite lösare men har bra respons med strap på tådelen (bättre på hälsväng).
Om man gillar mycket forward lean på bakkappan tycker jag dom är lite struliga.
Fördelen med Flow är responsen. Vida bättre än de trad bindningar jag testat. Om man följer softboot carving forum så är de styvare Flow mycket använda bindningar.
Sen är snabbt i bindning skönt på långa traverser eller ställen där du måste ur bindningen och sparka. Man kan ju hoppa i bindning mens man åker framåt.
 

Arresnö

Medlem
FLow NX2
Okej, låter spontant som flera sköna fördelar och ganska få nackdelar. Känns som att man vänjer sig efter ett tag med skillnaderna hur man hoppar i och ur. Tack för inputen!
 

Snödjup

Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer
Topp