Hakuba eller Niseko (Japan) 2020?

Hej! Tänkte åka till Japan i vinter och undrar vart man hittar den bästa åkningen men också vilken by som är härligast at bosätta sig i under några veckor? Funderar starkt på Niseko då jag förmodligen köper Ikon pass och kan åka där i en vecka med det. Någon som vart? Tänkte åka I februari 2020.
 

arraksboll

Medlem
Jag har varit i Hakuba några gånger, aldrig på Hokkaido, och har väl egentligen inte så mycket att komma med mer än den allmänna uppfattningen att det är bättre berg i Hakuba men snöar mer kring Niseko. Och att säsongen i Hakuba är kort, rekommenderar januari om man ska dit och vara någorlunda säker på att få puder.
 

Kaskar

Medlem
Håller med ovanstående talare. Niseko med omnejd är betydligt mer snösäkert. OK att bergen inte är lika stora men för en vanlig åkare kommer man en bra bit. Kan snarare vara så att det är skönt att inte behöva oroa sig att om man svänger fel så drar man ut för nån 40m klippa. Det värsta en felsväng i Hokkaido kan innebära att att man trillar ner i en bäck (vilket iofs kan vara farligt nog)

Så kan du avvakta med att boka resa till sista minuten är Hakuba definitivt ett alternativ. Om du vill boka i förväg så tycker jag Niseko.
 

davidjo

Ny medlem
Har spenderat en del tid i Niseko och Rusutsu, tycker de är jävligt gött. Runt Niseko finns det ju även mycket saker att göra när det snöar för mycket (Ja de kan hända) kan ej uttala mig om byarna i Hakuba. Sen är ju Hokkaido betydligt mer än bara dessa två ställen, det finns extremt mycket att utforska om man är vill. Planen för vår del är dock att köra två veckor på vardera ställe nästa säsong då vi vill testa Hakuba också...
Japanska naturen och skidkulturen är förövrigt helt underbar och du lär bli väldigt nöjd oavsett vilket av ställena du väljer.

Tips: https://hokkaidowilds.org/skitour
 
Senast ändrad:

khultberg

Ny medlem
Hej Kajsa!

Inte så att du letar resekamrater också?
Tänkt dra iväg nån månad till Japan nu i vinter, mer åt januari dock, men kanske nån vecka in på februari. Främst med tanke på snöläget.
Varit sugen ett par år att ta mig till Japan, men aldrig riktigt kommit iväg.
 
Hallå
Jag kan inte uttala mig om Niseko men har åkt i Hakuba. Gillar det så pass mycket att jag åker tillbaka dit v.5-6. Gillar variationen kring Hakuba med 10 olika skidorter för som ingår i samma skidpass. Gillar också skarpt att man både har möjlighet till skogsåkning och höga berg ovanför trädlinjen. Niseko skall väl också vara lite flackare om man hör på de personer som har varit där.
 

steglund

Medlem
Det här med vilket ställe som är bäst är väldigt mycket en fråga om vad du är ute efter. Vill du ha annat än skidåkning att göra på kvällarna? Bortsett från Niseko och Hakuba och något ställe till är det rätt dött på kvällarna på japanska skidorter. Vill du ha orörd lössnö? Åk till något mindre känt ställe. I Niseko blir allt uppspårat på en halv förmiddag. Shiga Kogen och speciellt Okushiga Kogen (där har de inga begränsningar när det gäller offpiståkning) kan kanske vara ett alternativ?
 

Snödjup

Snödjup har sommaruppehåll i väntan på vinterns snödump.
Advertisement
Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer
Topp