Skidor från pist till småtur?

Stortlopp

Aktiv medlem
Skidor från pist till småtur?
Hej,

Måste verkligen få till ett köp av nya skidor nu men vete tusan vilka jag ska välja.

Jag kör idag på ett par helt vanliga smala mjuka pistskidor som fungerar fint i harmlös pist. Dessa duger gott till detta och svänger på en femöring men får problem när det börjar bli uppkört och om jag vill ta mig ut i lösare/ruffigare underlag.

Min erfarenhetsnivå är väl inte jättehög, har kört sedan jag var knatte men inte avancerat speciellt mycket på senare år (ett par UCPA resor i bagaget har gett absolut mest och vill gärna köra detta någon gång till innan jag blir för gammal för dom). Fin pist inga problem, ruffig pist svårare, off-pist ännu svårare.

Jag är ca 180cm och väger 75-78kg beroende på dagsform.

Åker mestadels i Norska standardsystem men har även börjat köra i Styrn på somrarna vilket jag gör hellre än bra än så länge.

Jag behöver något som jag kan utvecklas vidare med utanför pisten där jag vill öva tills jag känner mig trygg. Samtidigt får dessa gärna fungera skapligt i pisten. Jag behöver kunna ta mig till pistnära offpist vilket innebär kortare hud-turer och här tänker jag någon form av rambindning (vikt är inte så viktigt på korta avstånd).

Då jag inte är så tung (eller jättestark) så tänker jag mig något som inte är enormt styvt, jag vill helst sträva efter en avslappnad åkning och om skidan hjälper mig här desto bättre.

Det är så långt jag kommit på kravspecen.

Har ni några tips på vad jag kan titta efter?
 

Snödjup

Topp