Tips alperna i påsk

Rexnebular

Ny medlem
....som uppföljer följande:

- snösäkert (eller så snösäkert det kan vara denna vinter)
- fokus på piståkning
- har någon slags transfer från Zürich, Geneve, München eller Milano
- lagom med folk


Ös på med tips!

Tack på förhand
 
Eftersom påsken är så tidig i år och du prioriterar piståkning gäller väl följande tänker jag:

-Snösäkert: Inget problem om du undviker ställen som ligger väldigt lågt eller har alla backar i söderläge. Tycker det är dags att begrava myten att den här vintern fortfarande är katastrof på snöfronten, sen helgen är snöläget över genomsnittet så här års i princip hela Schweiz, tom i södern, och åtminstone norra franska alperna verkar ju fått sin beskärda del också.

-Lagom med folk: tidig påsk betyder att folk lokalt fortfarande kan tänka på skidåkning om det är fint väder, dvs orter som ligger på dagstursavstånd från större städer kan bli ganska välbesökta.

Några orter i Schweiz som jag tänker kunde passa med transfer med tåg från ZRH (inte varit i alla själv dock):
Saas-Fee som nämdes ovan, har fördelen att vara på hög höjd, norrvänt och rätt långt från större städer

Zermatt, samma fördelar som ovan, dessutom väldigt stort system så folk sprids bra och därför sällan köer. (Alternativ är att flyga till Milano och bo i Cervinia, skidområdena hänger ihop.)

Jungfrau-regionen med Grindelwald eller Wengen, stort system med fantastiska vyer, roliga varierade pister och funkar OK även när det är mycket folk

St Moritz/Engadin allmänt, ska enligt uppgift ha riktigt fina pister och bra variation, tänker mig att även de har rätt få dagstursbesökare
 

beng122

Medlem
Obergurgl! Här är det aldrig direkt några liftköer, samt att det ligger högt upp och ska va mest snösäkert i Österrike!
 

Igel

Medlem
Slår ett slag för Livigno. Lagom åkning, bra ös på afterski, löjliga köer och priser som är gratis på dricka ute. 1 L captain Morgan 6 Euro....
Fick 70 cm igår enl kompisen som är där som säsongare. Ligger väldigt högt så det är ett tryggt val. Lion Alpin har bra priser på resor dit bla.
 

Rexnebular

Ny medlem
Tack för all tips, uppskattas verkligen! Har bara testat Cervinia/Zermatt av dessa så finns alla möjligheter till nya upplevelser.
 

Snödjup

Snödjup har sommaruppehåll i väntan på vinterns snödump.
Freeride sparar data i cookies. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Läs mer
Topp