Aletsch Arena

Skidorter i Schweiz
Aletsch Arena innefattar även Bettmeralp - Aletsch, Fiesch - Eggishorn - Aletsch, Riederalp - Aletsch

Liftar (6/35)
Nedfarter (0%)
Vad tycker du om Aletsch Arena?
5
4
3
2
1
Johan1967
2016-03-29
Mycket bra skidområde. Välplanerat vilket medför lite köer. Området är väldigt lätt att hitta i och det känns på något sätt lättnavigerat. Åkningen är förhållandevis enkel, men där finns utmaningar. Off-pist möjligheter är ganska många och dom är oftast helt orörda.

Robban
Robban (Gäst)
2006-10-27
Mycket bra skidområde mellan de tre områdena Rideralp, Bettmeralp och Fischeralp. Bra pistade backar men också mycket fin off pist. Helt orörd - för folk vet inte där vad ett par feta skidor är för något. Om man ska åka gondolliften upp till toppen måste man sätta i skidorna i snowboardhållaren - annars passar de inte.
Riederalp är ett rikemansplace - ganska fjantiga backar. (Vanliga). Runt toppen på Bettmerhorn (Bettmeralp) så hittar man en hel del bra offpist - om säsongen varit bra. Det finns också fin orörd skogsåkning en bit ner.
Uteliv finns också även om det begränsas till några få pubar och discon såsom Albis Mountain Rock café, Disco Bachtla och Dancing Alpfrieden.
Folk i byn är ganska kassa på engelska, så en fördel är om man kan staka sig fram på tyska. Den lokala dialekten är en helt obegriplig bettmeralpversion av wallisk schweizertyska.
Byn har allt man behöver - lite shoppar och INGA BILAR. Man kan möta en transportpistmaskin, sk gepäcktransporte. Åk dit i februari. I mars är det slaskigt i byn. Fin åkning med oftast bra väder - men passa molnen för då ser man ingenting. Har varit där 5 gånger.