Alpe d'Huez recensioner

Skidorter i Frankrike
Vad tycker du om Alpe d'Huez?
5
4
3
2
1
Christina Jarheim Lindevall
Christina Jarheim Lindevall (Gäst)
2021-03-16
Var där för ett par år sedan med Langley. Toppenbackar, trevliga ungdomar och rena gourmet-maten. Och vilken utsikt vi hade från hotellet. Tror det hette Prince ?

TompeSpeedy
2018-02-14
Vecka 8 2016, lite för lite snö i byn, bra med snö på toppen. Mysig by. Sol, sol och sol.
Bra liftssystem med långa och bra backar på alla höjder. Regn på 1800, blir snö på 3500 :) Längsta pisten i Alperna, mest stakning sista halvan. Många skidskolebarn i backarna.
4 vuxna, 5 ungdomar. Alla 9 nöjda med veckan och kan tänka sig att åka tillbaka.
Vy från toppen på Les 2 Alpes....


Magnus
Magnus (Gäst)
2017-02-27
Kom hem ifrån Alpe i förra veckan. Helt ok skidåkning även om den långa svarta från Pic Blanc var klart överskattad. Tunnel är en kul backe med som ger vissa utmaningar i början (framförallt beroende på djupa fåror och pucklar av alla åkare). Hittade en del fin off-pist i lägre zon och fick några fina åk. Se upp för stup och branter bara om man kör lite fel. Maten är som det franska köket klart bra. Pot au feux på en av restaurangerna i backan var en höjdare och jag lovar att den räcker för två. Utelivet är säkert ok, för egen del blev det mest restaurangbesök på många bra ställen (fransmännen är kräsna).

Dannepanne
2016-03-21
Jag och flickvännen drog till Alpe d'Huez i tre veckor, i slutet feb, början av mars.
Vi tycker att orten är en gömd pärla i södra alperna.

+
Närheten till Grenobles flygplats
Snäppet billigare än de kändare franska skidorterna
Långa fina åk
Bra skogsåkning i Montfrais
Ingen puderhets, snön kan ligga ospårad i en vecka efter dump
Många trevliga barer i byn
Genuinare alpupplevelse, färre fulla britter, färre kaxiga skandinaver med ABS ryggor, mer gamla franska gubbar i basker!
Bra pistat

-
Parken, 80% av parken är grön/blå. Vill man ha mer utmaning finns fyra röda rails och ett hopp med 15m platå
Barn, överallt!
Skidskolelärarna som drar upp dessa barn i backar som de inte klarar av och måste åka serpentinsvängar ner
Åkningen är koncentrerad på ganska låg höjd
Sarenne, att denna delvis transportsträcka får kallas "världens längsta svarta pist" är falsk marknadsföring
Lite tråkig shopping, mest uthyrningar

Berggrund
2013-02-06
Låg och läste recensioner på orten och kände att många inte gjorde denna fantastiska pärla till skidort rätta.

Alpe d'huez som offpist ort är något av det bästa som alperna har att erbjuda. Åken ner från Pic Blanc är både långa och branta, dessutom väldigt ofta helt oåkta och lättilgängliga. Det som dock är svårt i alpe är att hitta dem. Konsekvenserna av att ta fel väg kan dessutom bli allvarliga. Men tills idag har jag inte hittat en ort med sådan variation av högklassiga åk så nära.

Vid dagar med dåligt väder finns klart godkänd skog. För den äventyrlige finns en 1000 höjdmeter lång ravin från signal till byn i dalen. Där kan snön ligga orörd och kall i veckor trots att jag haft några av mina livs åk där.

Utelivet i alpe är ösigt. När underground bjuder upp till fest förvandlas det till en av alpernas röjjigaste barer. En annan pärla är att åtnjuta husets vin och en bakad camembert på lounge 22. Tappas och burgare på O bar är givet för den hungrige. Prisnivån är överlag betydligt lägre än de mer berömda franska orterna.

Det enda negativa med alpe är de perioder av snötorka som ibland drabbar byn. Men när det bjuder upp tar det igen det mångfallt!

bobibacken
2012-01-30
Jag var en kort sväng i Alpe d'Huez och bodde på Langleys hotell Le Petit Prince. Hotellet ligger bredvid en sittlift som tar dig upp till systemet. Hotellet var helt nyrenoverat med mydigt barhäng efter skidbacken. Det bästa var dock altanen med prima solläge. Hela hotellet passar bra för familjer med barn.

Skidsystemet är stort och det finns varierande skidåkning. Du kan ta dig ner till grannbyarna med skidorna på fötterna. Du kan också åka i alpernas eller om det till och med var världens längsta pist från toppen till botten.

Riktigt bra skidåkning och bra boende på Langleyhotellet!

Dariddla
2009-03-04
Sanslöst bra skidort, välplanerad och bra åkning för nästan alla kategorier av åkare. En fördel när man ska åka iväg ett större gäng med olika önskemål. Nattlivet är också vettigt, lite många engelsmän, men de tar ju inte plats i offpisten direkt...

Som alla andra ställen är även detta beroende på snötillgången, och Alpe d´Huez brukar ligga bra till!
Åk hit!

Sverker Cahp
Sverker Cahp (Gäst)
2009-02-23
Hej
Nyss hemkommen från Alpe d´heuz och kan konstatera att det är ett bra system för alla, bra park, bra och lättillgänlig offpsit. Jätte långa och fina pister ( de som är preparerade) och gått om bra svarta pister. På minus sidan kan sägas att pisterna kunde skötas bättre men det sämsta är att alla sittliftar är otroligt långsamma och gamla vilket göra att man drar sig för att ta sittlift. Prisnivån är som den är med en så svag krona. Dock bra att man på de flesta resturanger har matsedeln även på Engelska.
Ett system med en jätte potential om man gör något åt stolliftarn och byter ut några av knappliftarna ( skapligt snabba).

SCGC

Danne
Danne (Gäst)
2009-01-09
var där januari 2008 med tjejen. 2 veckor innan va jag i val'd isere och havererade! Tyckte huez va schyyst ställe med rätt bra system (dock mycket mindre än val'disere) och trevliga åk om man vill ha allt lite närmare...Perfekt om du ska dit med flickvännen dock än att dra dit med polare för att halsa öhl! Men kort och gott: rekommenderat! Mycket sol, lite mindre otrevliga fransmän, mycket bra underlag(iallafall då) och billigare.

Robin G
Robin G (Gäst)
2007-08-24
Vad där över hela julen förra året. Vi hade riktigt gott om snö faktiskt, vilket inte verkar vara fallet i resten av alperna vi den tiden. sen vid nyår kom det tokmkt puder och det är egentligen det hela min recension bygger sig på. byn blev förtrollad! det fanns puder verkligen överallt. bästa åkningen i hela mitt liv. och på kvällarna var alla i extas för att det var så bra åkning hela tiden så utelivet var väldigt bra. festade 13 kvällar utav 16 och åkte puder nästan lika många. kändes som att festen eller pudert aldrig skulle ta slut!

så mitt råd är: åk till alpe d'huez när det är mycket puder, då krossar det allt!