Alyeska Resort recensioner

Skidorter i USA
Vad tycker du om Alyeska Resort?
5
4
3
2
1
anger
2005-11-09
Här snöar det som fan!
Spenderade ett år för länge sedan i Anchorage och häckade i Alyeska så mkt jag kunde.
Det snöar satans mkt, mitt år 16 meter, året innan 20.
Brukar snöa igen helt och vara isolerat med jämna mellanrum under vintern eftersom det går laviner över tillfartsvägarna. Sjukt vacker utsikt över the Cook Inlet och helt OK fallhöjd. Åk inte utanför avspärrningarna dock, vakterna blir galna. North Face är brantast och bäst. När det snöar pistar de knappt så det finns lössnö överallt. Är ni i närheten så åk dit. De lokala åkarna håller av naturlig anledning rätt bra klass så sällskap är inga problem att hitta.
Girdwood som är byn går under smeknamnet Goodweed och består av övervintrande hippies, märklig stämning med andra ord...
+Snöar satans mkt
+Underbar utsikt
+Skön stämning
+Heli och catskiing finns
-Inte alltför mkt fallhöjd
-eftersom det är i Alaska kan det vara livsfarligt kallt ibland, vanligtvis är det inga problem dock

JCM
2002-03-04
Alyeska Ski Resort är ett jevvla märkligt ställe, tycker åtminstone lilla jag (hej Fakiestraightliner). Gammal hippiecamping som blivit uppköpt av japaner. Japanerna har i sin tur byggt ett fint lyxhotell som på avstånd kan tas för stora kanadensiska lyxskidhotell. Dessutom har de lyckats skaka upp en hyfsad kabinbana. I övrigt är det fallfärdiga ruckel, husvagnar och bråk mellan snowboardåkare och skidåkare. Alyeska ligger vid byn Girdwood som skulle göra sig som ett nybyggarhak före förra sekelskiftet i nån guldgrävarby.

Det om detta.

Heliskiing finnes. En fantastisk vy över havet med världens näst största tidvattensnivåskillnad finnes. Skidåkning finnes också, riktigt hyfsad outpist (där Alaskan Extreme Games) brukar köras. T o m vettiga pistörer finnes på plats. Visst fan blir de amerikanskt arga när man skall bege sig iväg från pisten - om de inte får följa med vill säga. Snösäkert? Det ligger ju i Alaska, så jo för fan. Snabba väderförändringar gör ju att plagg som tål väta är en riktig tillgång.

Sedan ligger området (byn och kringliggande mark i alla fall) i spännande skeva lägen pga av den stora jordbävningen 1961 (tror jag) som f ö ödelade hela staden Valdez och en hel del annat i denna gudsförgätna landsända av världen. Var försiktiga när ni vandrar hem om natten eftersom det finns 4 ggr så många Grizzlys som människor i staten - och avståndet till Zodiac Isl inte är allt för långt.

After Ski? Va. Detta är USA. Och inte bara USA, det är Alaska. Bäst är att ta bilen in till Busy Beaver i Anchorage istället. Men vill ni se en sån samling kufar ni bara sett i nån amerikansk c-rulle samtidigt tidigare så är det ju en upplevelse. För utövare av folkrörelsen White Trash eller för bara ren trailerparkfetishister så är detta en våt dröm. Dessutom finns en massa hippies som säljer allt från husvagnstekoppar från 50-talet till plastfåglar och falska indiansmycken.

När du har vägarna förbi Anchorage är det värt ett besök. Definitivt.

Patrick Di Martino
Patrick Di Martino (Gäst)
2000-12-16
+ Lättillgänglig offpist
+ effektiva liftköer och inte så långa heller
+ Underbar helikopteråkning, bästa lössnödagen jag haft hittills
- liftsystemet var ganska litet (helikopterområdet däremot var hur stort som helst, man hade svårt att åka upp alla toppar innan nästa snöfall)
+ Trevligt folk