Asahidake

Skidorter i Japan

Snöprognos

 • Lördag

  2,2 mm regn
  Halvklart

  4 m/s
 • Söndag

  17,8 mm regn
  Regn

  1 m/s
 • Måndag

  3,1 mm regn
  Molnigt

  1 m/s
Vad tycker du om Asahidake?
5
4
3
2
1
lisamedbo
2017-12-01 (Ändrad: 2018-09-24)
Asahidake är en vulkan med en kabinbana för vandrare som vill ha lite hjälp på vägen. Kabinen går på bestämda tider och biljetter köpes per tur. På vintern råder samma omständigheter.

Vi tyckte att det lät som det ultimata offpistparadiset! En lift, lite folk och ett helt opreparerat berg.

Det var fantastiskt på många sätt, men tyvärr inte riktigt alla. Snön var verkligen perfekt. Man kunde i princip snöa av bilen genom att blåsa lite lätt. Och det snöade mer än jag någonsin sett. Däremot var terrängen inte ultimat. Den första biten från toppen av kabinen hade tillräcklig lutning och var riktigt bra, sen kom en platå som på vissa ställen krävde en hel del stakning och sen var det inte så mycket mer.

Gick man upp lite från toppstationen fanns det mycket mer att tillgå, men då blev det ofta ganska mycket gå tillbaka också. Och tyvärr var vulkanen fortfarande så varm att snölagret upp mot kratern inte riktigt täckte stenarna. Men det var verkligen en häftig vy! Och i det hela taget ett väldigt annorlunda och häftigt ställe. Jag rekommenderar absolut några dagar där.

Vi bode på Grand Hotel i Asahikawa. En bit med bil, men billigt och väldigt värt det. Och bra onsen i källaren.


ottossonj
2015-03-10
En lift, två "pister", ingen skidpatrull, hokkaidos högsta berg och galet mycket snö. Låter jävligt bra, men lever inte riktigt upp till förväntningarna. Liften ger 500 höjdmeter, varav kanske 300 är bra terräng. Brant, flackt, brant och transport till liften.

Så långt man komma från puderhetsen i Niseko, alla på berget får plats i liften som går var 20e min. En solig dag med stighudar är nog detta en helt fantastisk plats. En vanlig snöig dag har man kul, men tröttnar rätt snabbt på terrängen.

Ingen by, bara några hotel, åk hit några dagar och hoppas på sol. Bo på Daisetsuzan Shirakabaso.

Mest populära foto

Åkare: - Foto: Andreas Ericson

Närliggande skidorter

Flygplatser nära Asahidake

New Chitose Airport
Körtid: 3 timmar, 21 minuter (231 km)
Avstånd: 132 km

Hemmabacke