Belalp - Blatten - Naters recensioner

Skidorter i Schweiz
Vad tycker du om Belalp - Blatten - Naters?
5
4
3
2
1
Niclas
Niclas (Gäst)
2018-12-17
En trevligt lokalt område ovanför Brig. Oftast inte så mycket folk och det finns bra offpist i närhet av pisterna som är härliga när det snöat - Dock åks det upp på några timmar.
Anständiga liftkortspriser; ca 55-60 CHF för en vuxen / dag.

ulno7633
2011-03-09
Är man i Schweiz så bör man nog skippa detta system iaf om man vill åka lössnö. Tänk dig en/två jätte grytor som ligger i söderläge och till det så lägger du 300 soldagar per år. Har det inte snöat nyligen så är det väldigt svårt att hitta bra snö. Det som är lätt tillgängligt blir uppåkt relativt fort. Det är mest lämpat för barnfamiljer, soldyrkare och carving nördar. Om man ändå åker till Brigg-området så är Zermatt att föredra 99 gånger av 100.

+ lite folk
+ billligt liftkort

- platt
- mycket sol
- lite snö

linneawalstedt
2010-01-28
´Belalp över en dag, väldigt coolt system. Lite folk. Fina åk, parken under uppbyggnad.
Våren 2009

Linnea Wålstedt

Stefan
Stefan (Gäst)
2005-02-11
Gå in på Blatten.ch och titta på fullversionen av pistkartan och berget så inser du att det finns massor med offpist i direct närhet till liftsystemet
När det snöat här så är man i himmelriket.
Hit tar man sig med Flyg tii Zurich eller Geneve även Milano går bra, sedan tåg till Brigg varefter man får ta postbussen upp till Blatten som ligger på ca 1200möh där tar du dig upp till skidsystemet med en cabinbana som tar 80pers (endast här kan du få köa om man råkar träffa av prime time)
Bor man nere i byn Blatten får man på eftermiddagen ett lååååångt åk längst serpentinvägar(som inte plogas på vintern)hela vägen ned till byn, glöm inte att svänga förbi Schuggen för en bira och kanske en av deras goda pizzor på vägen ned.

+ Billigt
+ Lite folk
+ Lätttillgänglig offpist dirrekt från liften
+ Solsida
+ Ingen charter ort för skandinaver

- Solsida
- Generelt inte så branta pister men vem åker där?
- Där offpisten finns finns ju även lavinfaran
- Ingen charter går dit så det blir lite bök
- Lite väl många och långa släpliftar (Den längsta 1,7km håller dock på att bytas ut mot en 6stols lift då blir betyget en 4a)