Branäs recensioner

Skidorter i Sverige
Vad tycker du om Branäs?
5
4
3
2
1
Björn Hortlund
Björn Hortlund (Gäst)
Igår 13:55
Välordnat! Vackert. Fina backar.

TennisBolllar
TennisBolllar (Gäst)
2021-10-11
Det var ok.

Jake
Jake (Gäst)
2021-03-12
4:e gången i anläggningen, lika imponerad varje gång och då är jag en van skidåkare med erfarenhet av många olika skidanläggningar både i Sverige och utomlands. Gnäller man över hur backar och övrigt som Branäs erbjuder så är det nog inte bra någonstans.även skoterlederna i området är fantastiska.

David Lundberg
David Lundberg (Gäst)
2021-03-11
Riktigt bra åkning för den yngre familjen.

Lisa
Lisa (Gäst)
2021-03-10
Kanon, enkelt, trevligt och toppen för barnen

Henrik H
Henrik H (Gäst)
2021-03-08
Andra gången i Branäs, det blir tyvärr den sista. Visserligen sportlov, men galna liftköer. Backarna består av en botten av is/packad sprutsnö och ovanpå det sockrig sprutsnö eller potatismjölsaktig sådan som knappt går att ta sig fram genom. Efter ett par timmar är alla backar trasiga med vallar och is. En del backar pistades inte heller under natten.
Området har bebyggts extremt, men inte kapaciteten i anläggningen.
Ska dock sägas att allt runt omkring är alldeles utmärkt. Synd att skidåkningen inte är det.

Seppuccu
2021-03-01
Tog familjen dit en kortvecka i v4 och blev mycket positivt överraskad (vilket berodde dels på mycket lågt ställda förväntningar och dels på de fina förhållandena). Där finns både barnbackar, "cruisiga" backar för slöa åk samt en del längre och brantare nedfarter för dem som inte vet hur man har roligt utan att åka så snabbt som möjligt (BMW-ägare, gissningsvis).

Många oerfarna åkare som fumlar omkring, vilket jag föredrar framför dem som inte vet hur man har roligt utan att åka så snabbt som möjligt utan full kontroll på skären (BMW-ägare).

+ Mycket trevliga matställen på berget
+ Inget festarställe
+ Jättefin skidskola för ungarna
+ Helt ok fallhöjd för att vara Sverige

- Alldeles för stor andel knappliftar. Två sittliftar, en ägglift och en ankarlift!
- Dåligt utbud av affärer

Hasse
Hasse (Gäst)
2021-02-26
Har varit i Branäs flera gånger men i år var det under all kritik. Enorma liftköer och dåligt preparerade backar. Var nära att köpa stuga här för något år sedan men är otroligt glad att det inte blev något. Det har byggts enormt mycket bostäder senaste åren men liftsystemet har inte kapacitet att ta emot alla gäster. Detta kommer slå tillbaks mot Branäs, kan inte se att gäster vill fortsätta betala dyra pengar för att stå i liftkö. Den som gapar efter mycket mister ofta hela stycket...

Gustav Lundgren
Gustav Lundgren (Gäst)
2021-02-15
Branäs är en pärla för hela familjen. Backarna är riktigt bra med variation och längd som gör att det inte känns som att man står i liftkö hela dagen. Servicen runt om med urtrevlig personal, restauranger överallt samt en app för Hemkörning gör att allt känns väldigt modernt och fräscht. Jag rekommenderar Branäs varmt till alla som ”nöjer sig” med att stanna kvar i Sverige för skidåkningen.

Camilla
Camilla (Gäst)
2021-02-15
Ett bra skidområde med många fördelar där en av dem är överkomligt avstånd även för oss i södra Sverige. Man kan välja vilken sida av berget man vill åka på eller om man vill åka på toppen eller i dalen när det är extra kallt eller blåsigt. Sällan några köer (förutom de populäraste veckorna), trevlig/hjälpsam personal, många olika typer av boenden i olika prisnivåer samt bra tillgång på i övrigt tillhörande utbud och service. För att nämna några; gratis utkörning/hämtning av skidutrustning, skidshop, matbutik samt restauranger, barer och fik som är mysigt inredda med stor öppen spis där man kan slå sig ner vid brasan med något gott att äta eller dricka.
För den som vill ha lite tuffare utmaning ligger Trysil 10 mil, 1,5 tim bort. Inte speciellt långt för en dagsutflykt. Räkna dock med betydligt högre prisnivå.