Branäs recensioner

Skidorter i Sverige
Vad tycker du om Branäs?
5
4
3
2
1
Herrmelinryd
2023-03-14 (Ändrad: 2023-03-14)
+ Bra för familjer med små barn
+ Bra liftkapacitet

- Många smala nedfarter med transportsträckor
- Trångt i pisten


Tycker att man borde kunna bygga ihop några nedfarter för att få bredare pister.

Jonatan Gustavsson
Jonatan Gustavsson (Gäst)
2023-03-13
Bygg om parken igen som den va typ 2014 större hopp tack! man flyger inget och folk som bara åker och är i vägen kan åka i nån annan backe!annars får ni ta å göra 2 parker igen så barn kan va i en mindre park och kan dom inte åka behöver dom inte testa för att folk inte ska skada sig! och det är inte bara barn som åker där finns lite mer avancerade åkare också som vill lära sig trix å kunna bli bättre så tänk inte bara på barn så bygg om parken till större hopp å ha åldersgräns! va mycket bättre förr, å ta tbx Railsen å inte bara pvc och boxar

Henrik
Henrik (Gäst)
2023-03-10
Nya liften är ett välkommet nytillskott

Elias
Elias (Gäst)
2023-03-02
Vi började åka till Branäs när barnen var små (8-9år sen) och har varit där en vecka i princip varje år sen dess. Nu blir det aldrig någon mer resa till Branäs. Egentligen borde vi stoppat för 3-4 år sen. Det har byggts otroligt mycket under den här tiden men pist systemet har inte utökats alls. Backarna blir helt uppkörda efter bara någon timme och sen är det isbana med puckelpist resten av dagen. Är egentligen otroligt hur backarna kan hålla så dåligt som dom gör i Branäs. En gång i tiden var det riktigt bra här men nu har det bara varit besvikelse varje gång man varit där. Välj vilken annan anläggning som helst, men åk inte till Branäs !

bergstenarn
2023-03-02 (Ändrad: 2023-03-02)
Vi, ett sällskap om 9 personer varav tre ungdomar, spenderade en kortvecka i en stuga i Branäs vecka 8, dvs under sportlovet.

Stugan i området Lohyllan var mysig och passade bra för oss. Incheckning/utcheckning funkade smidigt. Köket var bra med all utrustning man behöver. Tyvärr fungerade inte internet i stugan.

Vi upplevde att många backar är lite väl smala i förhållande till mängden folk i pisten. Kötiden i liftarna var för det mesta kort, med undantag för Sjöexpressen där man oftast fick köa ganska länge. Tråkigt att de flesta backar snabbt blev uppkörda och efter lunch var åkningen inte lika rolig som på förmiddagen.

Vistelsen är överlag till vår belåtenhet men vi känner att tre skiddagar i Branäs är tillräckligt för att upptäcka området. Ytterligare några nedfarter (gärna nån mer röd) skulle behövas.

Om stugan inte hade varit så mysig och ändamålsenlig för oss så skulle slutbetyget blivit tre stjärnor istället för fyra.

Fred
Fred (Gäst)
2023-02-28
Är verkligen inte nöjd med branäs. Åk inte hit om du åker snowboard, är verkligen inte snowboardvänligt, dåliga backar, barn och idioter överallt i backarna

Lisa
Lisa (Gäst)
2023-02-28
Dåligt pistat. Usel mat på restaurangen. Otrevliga servitriser och en idiot till liftfvärd som kastar snöbollar på gäster. Helt makalöst. Detta är anmält !!! Aldrig mer Branäs

Siri
Siri (Gäst)
2023-02-17
Vi hade inbrott i lägenheten vi hyrde, så deras digitala lösning med kodlås verkar fungera så där.

anonym
anonym (Gäst)
2023-02-14
jag har åkt i branäs sen jag var 2 år. världens bästa ställe!!!!!!!!

Greve Osvald V
2023-02-13
Pisterna är generellt riktigt dåligt underhållna. Man har ca 60-90 min på sig att få ett par svängar innan det bara är blankis kvar i backarna. Med undantag stora amundsbacken, den håller sig ok hela dagen, vilket är riktigt märkligt.

Om det beror på att klimatet inte är gynnsamt, eller att det pistas dåligt, eller att det är för mycket folk på för lite plats vet jag ej, men tyvärr är det som det är. De gröna backarna har jag ingen koll på. Och längden på de blåa är bara falsk marknadsföring, de är fulla med meningslösa transporter... De röda är dock rätt härligt branta tidvis :)

Det är knappt meningsfullt att ta med pistskidor, kör på ett par all mountain och lek i eftermiddagsdrivorna i backarna. Alternativt njut av halv-ok skogsåkning med ett par bredare lagg. Har det bara kommit lite fluff finns det rätt kul skogsåkning på sina håll!

Ska det fortsätta byggas ut mer boenden utan att antalet pister/lifter byggs ut så är det nog snart dags att ge upp orten tyvärr. Känns som det skulle kunna bli hur bra som helst här men för mycket kommers, för lite yta på för mycket folk..