Bridger Bowl recensioner

Skidorter i USA
Vad tycker du om Bridger Bowl?
5
4
3
2
1
Smogen
2003-02-28
Första gången jag besökte Bridger Bowl var i Januari 2003. Tänkte det var lika bra att köpa ett säsongskort direkt då orten bara ligger 20 minuter från MSU-Bozeman. Snön var dock allt annat än bra. För lite snö för att testa på att åka utanför de isiga backarna. Humöret var inte på topp!

Sen kom den ljuva månaden februari. Den bästa månaden sen de började mäta snöfallen 1968. Vad säger då detta oss, jo att det snöade över 2,5 meter de första 20 dagarna. Berget skiftade till ett himmelrike.

Vill man komma åt den riktigt bra åkningen får man hika upp på "The Ridge" som tar dig cirkus en timme, men det är det värt alla ggr efter ett snöfall. Många bra branta bowls att åka ner i. Glöm dock inte snorkeln eftersom det är svårt att både se och andas i 6 feet av snö (180cm)!!! De kräver att du har en spade, tranciever samt en vän för att få hika upp.

Fallhöjden är inget att skryta med jämfört med många orter i alperna, men närheten till Bozeman och att liftköerna ej existerar gör detta till en nog så bra ort om man bara tajmar in snön. För inget puder = ingen bra åkning här.