Chamrousse recensioner

Skidorter i Frankrike
Vad tycker du om Chamrousse?
5
4
3
2
1
Emma
Emma (Gäst)
2018-01-02
Chamrousse är en liten skidort men populär bland fransmän. Jämfört med många andra franska orter ligger Chamrousse lite lägre vilket gör backarna något kortare. Det är bra anpassat för barnfamiljer, men erbjuder även mycket bra offpist-åkning när vädret tillåter.
Chamrousse ligger nära staden Grenoble, vilket det går bussar till och från på ca 45 minuter.

Bredberg
2008-01-30
Helt OK ställe med mycket barnfamiljer. Åkningen är rätt väl sammanhållen så stället passar familjer o grupper som vill hålla ihop. Inget fel på lutning o fallhöjd heller, men man ska nog inte jämföra med de största/bästa orterna som Val d'Isére, 3 Dalarna, Chamonix, etc. En hel del möjligheter till små lössnörepor in mellan träd o så. Fransmännen, för det är mest fransmän här, låter ju ofta bli sån jobbig skidåkning. Vill man åka fort i kuperad terräng kan man alltid slänga sig ut för den gamla strötloppsbacken från OS -68 där Jean-Claude Killy härskade. Jag är ingen större jibber (ännu så länge) men dem har en park som jag uppfattade som helt OK. Utsikten över hela Grenobledalen är faktiskt lite mäktig.
Sammanfattningsvis ett trevligt ställe för de som inte vill ha det högsta/brantaste/värsta och inte minst för barnfamiljer.
/Patrik