Eikerapen

Skidorter i Norge
Eikerapen Alpinsenter AS ligger ca 25 min kjøring fra Eiken mot Kyrkjebygd, i Åseral. Den lengste nedfarten er på 1,8 km. Apinsenteret byr på flotte alpin og langrennsmuligheter for hele familien.

Snöprognos

 • Onsdag

  3,9 mm regn
  Duggregn
  10°
  6 m/s
 • Torsdag

  2,6 mm regn
  Molnigt

  9 m/s
 • Fredag

  21,5 mm regn
  Regn
  10°
  10 m/s
Vad tycker du om Eikerapen?
5
4
3
2
1
Big B
Big B (Gäst)
2009-09-04
Notera! Den här texten har översatts av Google Translate.
Visa original
Detta har varit min lokala kulle så länge jag har bott. Det här var jag lärde mig alpineskiing på 80-talet och jag besöker ca 5 till 10 gånger om året. Jag älskar platsen. För det mesta beror det på det faktum att jag känner backcontry mycket bra.
Det enda problemet är att det är det sydligaste skidområdet i norge, vilket leder till extremt varierande förutsättningar.
Det är väldigt liten en låg nyckel och det går med några deltidsanställda. Parken (ett bra bordtopphopp om du har tur) suger vanligtvis, och pisterna är ibland välskötta.

Jag är där för freeriding offpiste vilket kan vara riktigt bra om villkoren är rätt. Jag återupptäckte några av de backcountry områdena i år eftersom jag köpte mitt första par skidor på 20 år (varit snowboard för de senaste 20). Markörhertar på feta freerideskidor ger dig tillgång till många små toppar i det omgivande området :-)

Övergripande: ett litet berg med bra freeriding när villkoren är rätt.

Större är inte alltid bättre.

Mest populära foto

Åkare: Erling Knudsen Foto: Rolf Arne Kjellby

Pistkarta

Pistkarta Eikerapen

Hemmabacke