Flaine recensioner

Skidorter i Frankrike
Vad tycker du om Flaine?
5
4
3
2
1
Ortsgrisen
Ortsgrisen (Gäst)
2019-03-25
Måste för oss skandinaver vara en av Alpernas mest underskattade skidorter!
Vi har just genomfört en "minitour" där Megeve, Avoriaz ( Port Du Solei) samt Flaine (Grand Massif) besöktes på 4 dagar. Vi var alla överens om att Flaine var bäst. Vi gör inga omdömen gällandes boende eller after-ski, men för skidåkningen ger vi Flaine högt betyg. Detta gäller särskilt oss som gillar att köra aktivt i pisterna. Backarna ligger i huvudsak i fallinjen vilket ger möjlighet till fina åk.

Karin
Karin (Gäst)
2018-10-02
Snösäkert och toppenfin skidåkning både i pisterna och utanför

JohanA78
2014-03-20
För det första, byn är förfärlig. Husen är i grå betong. Finns dock fina och trevliga stugor att hyra (via www.ski-france.com t.ex.).

Off-pist skidåkningen har verkligen potential och ytorna stora. Det blir dock sällan några längre repor. Vid bra snöläge finns dock hur mycket som helst att åka på och konkurrensen om off-pist snön verkar obefintlig.

After-ski är bara att glömma eftersom det är mest barnfamiljer i området. Ute-ställena i backen blev folktomma vid 17 och stängde strax efter.

Den lägre byn "Carros" är riktigt fin och är defenetift ett alternativ att bo i och sedan tar man sig upp i Flaine-delen med kabinen.

Gubbåkare
Gubbåkare (Gäst)
2011-01-27
Efter fem skiddagar i Flaine förra veckan landar det hela i ett överraskande högt betyg. Våra förväntningar var oerhört lågt ställda efter att ha intensivbevakat webcam veckan innan avfärd. Denna visade barmark på 1600 m...

En av de stora fördelarna med Grand Massif-systemet är närheten till Geneve. Kort transfer, ca 1h gör att du på 4h från Sthlm står du i lägenheten, svårt att snacka bort, särskilt när Norwegian och EasyJet flyger direkt till Geneve och Euron är låg.

Åkningen är varierad och framförallt lättillgänglig. Du når riktigt bra offpiståk med upp mot 1000 fallmeter från lift, finns det en bra snöbas och på det lite nytt så har du enormt mycket att göra; enkla eller svåra insteg under gondolen Les Grand Platieres, skråa ut och kör under Col De Plaine, hika lite eller tassa runt i fin backcountry bakom Tetes de Lindars.

Själva byn Flaine är på gränsen till motbjudande i sitt yttre, men däremot var maten runt liftarna helt okej (särkskilt La Grange helt nära botten av Grand Platieres gondolen. Tignes framstår en arkitektorisk höjpunkt och som charmig i jämförelse och vi valde boende i Samoens, som visade sig vara en mysig by, dock inget för partysugna. Ok restaurangutbud, pizzerian La Louisiana står ut som särskilt bra, en helt ok Sherpa butik och de obligatoriska bagerierna som ofta är till belåtenhet (ett strategiskt placerat nära bottenstationen på gondolen).

Tillgängligheten till såväl själva systemet från Geneve som till offpiståkningen gör detta till ett mycket bra resmål, inte minst för kortare resor då man vill stilla sin puderhunger.

Allimac
2006-02-24
Flaine er er bra skiområde.
Ingen liftkø, ingen mennesker og du kan åka powder i Gers-dalen en hel uge efter sidste snöfald, da ingen andre gør det ;-)

Bo i Hamaue de Flaine eller Samoëns.

Farfar
2004-05-18
Flaine eller Le Grand Massif med byarna Flaine, Les Carroz, Morillon, Samoens och Sixt är kanske Frankrikes mest underskattade skidort.
Jag hittade hit i mitten av 80-talet då Snöresor hade orten på sitt program under ett par år. De senaste 5 åren har jag varit där och i år i hela 6 veckor. Under hela perioden mötte jag inte en enda svensk (ganska skönt)
Så några + och -
+ Närheten till Geneve (något närmare än Avoriaz)
+ Gott om snö (delvis beroende på att vädret är något sämre än orterna söder ut)
+ Stort och roligt skidområde för alla typer av åkare
+ Les Cascades en delvis Off-pist sträcka genom ett naturreservat, fallhöj 2480-till Sixt på 800 meter.Åkes bäst februari - mars.
+ Flaine Super Ski Alpernas bästa skidskola http://www.flainesuperski.com/supersk1.htm
+ Förhållandevis billigt. Du kan köpa ett årskort för hela system för runt 2500 kronor om du beställer det i december.
- Ganska ful och tråkig by
- Dåligt kvällsliv (passar dock mig som föredrar en god måltid framför stök på Dico).
- Lite sämre väder än i Tre Dalarna
Sammanfattning
Vill du ha en bra skidåkning till ett rimligt pris och en minemal baksmälla och föredrar du att umgås med fransmän. engelsmän och holländare, då väljer Du Flaine nästa gång.

Fritzan
2002-03-06
Frankrikes tredje största skidområde där Flaine är en av byarna. Flaine är byggd i betong och det går hissar på räls mellan ortens nivåer. Ganska fult. Skidåkningen är helt okej men har inte världens bästa offpist. Här finns mycket att upptäcka. Detta är något av ett familjeställe.