Flims Laax recensioner

Skidorter i Schweiz
Vad tycker du om Flims Laax?
5
4
3
2
1
Jens Lidén
Jens Lidén (Gäst)
2022-02-01
Mycket bra skidort där vi tillbringade 4 skiddagar i januari. Har nog varit i de flesta av alpernas större orter och detta ligger väldigt högt upp på min lista. Riktigt bra fallhöjd och stora möjligheter till puderåkning om snötillgången är bra. Tyvärr hade vi inte supertillgång på snö denna gång så guiden hade lite svårt att hitta de bästa reporna. Vi bodde bra på The Hide i Flims som bla är stylat av Stylt från Göteborg. Inte superbra nattliv men det kan såklart bero på coronasituationen. Både dyra och medeldyra ställen finns för mat och dryck.


Robert Johansson
Robert Johansson (Gäst)
2017-03-08
Var här sista helgen i januari. Riktigt bra ställe, långa fina åk, lite folk i liftarna,nära till Zürich där vi landade med flyget. En del transport sträckor, tog en någon timme innan vi insåg att man ska åka i varje del av i systemet åt gången , åkte man på tvären i systemet så blev det mycket transportsträckor.
Vi bodde på ett lägenhetshotell som heter Peaks Palace. Kan verkligen rekommenderas! Superfina lägenheter med hög standard,ganska nybyggt. Fanns ett riktigt fint och stort spa på hotellet som ingår i boendet. Ligger ganska nära liftarna men hotellet kör minibuss i skytteltrafik dit som ingår. Gick en dag med pjäxor från backen till hotellet , tog kanske 10-15min, dock lite jobbigt med pjäxor och skidor på axeln.

Johan1967
2016-03-29
Troligen ett utav dom bästa skidområden jag har åkt i. Liftsystem och all logistik är tipp topp. Stort utbud av pistade valmöjligheter, men också ett bra utbud off-pist. Trots att vi var där under högsäsong så var det knappt köer då systemet är effektivt.

Philip Andersson
Philip Andersson (Gäst)
2015-06-16
Besökte Laax 1 vecka i jan/feb 2015. Dåligt påläst innan, men överträffade ändå förväntningarna. Bra åkning och som nämnts tidigare, lättillgänglig offpist. Modernt liftsystem som gick som ett schweizisk urverk, klockrent! Välpreparerat och det känns som att orterna i sig har höga ambitioner och med ordning och reda. Inte mycket svenskar (skönt tycker vi) En del engelsmän, tyskar och schweizare på weekend från Zürich området uppfattade vi det som. Vi bodde i Laax, inte särskilt genuint utan mer exploaterad "by". God mat och en del att välja på, både finare och enklare mat. Dock dyrt precis som övriga Schweiz. Transfer från Zürich med tåg & buss sista biten var både prisvärt och smidigt faktiskt. Vi kommer med största sannolikhet återvända inom kort igen.

nskwjn69
2014-03-20
Har precis varit i Laax och haft en fantastisk vecka. Grym hög alpin åkning. Lite dåligt med snö, men fick några offpist åk.
Finns super åk på 1,1 mil från topp till dal som kan rekomenderas. Dumpar det i Laax så finns det hur myckelätt tillgängligt friåkning som helst. Inte den billigaste skidorten jag varit på men sammanvägt med allt annat så är upplevelsen riktigt riktigt bra.
JAg kan tänka mig att åka tillbaka när som helst.

BJ
BJ (Gäst)
2011-01-27
Jag kom precis hem fràn Flims och det var riktigt bra.

Nàgon màste uppdatera infon om stället dock. Det är inte 400 fallhöjdsmeter utan mycket mer. Toppen ligger pà 3018 möh och det är faktiskt rikigt bra àkning en bra bit ner mot byn som ligger pà 1100 möh.

överraskande bra pister och riktigt bra offpist om man vet vart man ska. Nästan i klass med Engelberg.

Väldigt mysig by och bra ordnat med skidbussar osv.

Bjornebrygd
2010-05-06
Jag kom hem från Flims nyss. Riktigt fett ställe på alla vis. Bra åkning både offpist på morgonen och sedan skön slask i pisten frampå eftermiddagen. Stället är stort och byn är mysig. Någon måste dock uppdatera infon om Flims. Enligt min pistkarta ligger toppen på 3018 och man kan hitta riktigt bra åkning även långt ner till Curnius, 1644, trots att det är april. Att skriva att det bara är 400 fallhöjdsmeter (i klass med Svanstein eller Kungsberget) är inte rättvist.

Det var efter mycket övertalning som jag gick med på att åka dit eftersom jag trodde det bara skulle vara 400 fallhöjdsmeter, men jag såg alla bra recensioner. Nu efteråt tycker att det är nästan i klass med Engelberg om man bara vet vart man ska åka.

brink
2010-03-23
Besökte Laax under sportlovet med familjen. Vi bodde i den äldre delen av Flims som var genuint och trevligt. Skidområdet är mycket stort med fallhöjder uppemot 2000 meter. Längden på längsta pisten debatterades men var minst 15 km. Åkningen är överlag ganska snäll även om det finns ordentliga branter. Det finns även oändliga möjligheter till offpist. De flesta liftarna är kabiner och ägg. Det finns dock några ålderdomliga stolliftar och en del knapp- och släpliftar som är både långa och långsamma. Överlag imponerade framför allt storleken på systemet och de långa välpreparerade pisterna.

Anders Johansson
Anders Johansson (Gäst)
2007-05-31
Ähh...jag läste in mig på era högst varierande recensioner och blev ju inte riktigt klok så jag bestämde mej för att testa laax en dag under min schweiziska skidturne.

Laax är Bra! Det finns mycket lättillgänglig offpist som helt klart är att rekommendera. Pisterna är bredda och många men kanske inte de längsta.

Några otrevliga Schweizare stötte jag inte heller på, snarare trevliga! Något boende kan jag tyvärr inte rekommendera då jag aldrig bosatte mig där men byn i sig verkade ju inte vara jättestor direkt.

Hursomhelst är laax ett ställe värt ett återbesök. Så mycket värt att vi faktiskt åkte dit en gång till under turnen.

För den törstige måste jag också bara slå ett slag för dalstationen längst till vänster på pistkartan...kommer inte helt ihåg vad stället hette men det kändes lite som att vara i thailand fast med sanden utbytt mot snö och svenskarna utbytta mot mustachprydda och taskigt klädda schweizare! Grymt!

Micke
Micke (Gäst)
2007-05-30
Laax/Flims är ett av alpernas bästa skidsystem med oändliga offpistmöjligheter. Det finns också fem extremt bra resturanger (men mkt dyra). Das Elephant, Startgetls, La Vacca, Larnags och Capalari. Vill man komma undan billigare finns en hel del enklare men mysiga ställen att välja på.