Garmisch-Partenkirchen/Garmisch-Classic

Skidorter i Tyskland
Tyska Garmisch består av tre berg – Hausberg, Kreuzeck och Alpspitze. Tillsammans bildar de Garmisch Classic, ett rejält skidområde. Orten ligger i Garmisch-Partenkirchen i de bayerska alperna. Maxhöjden här ligger på 2 050 meter med en fallhöjd på 1 330 meter. Här kan du njuta av breda, branta, kuperade och välpreparerade pister. Du kan även ta dig upp till Tysklands högsta berg, Zugspitze, för att njuta av lite lugn glaciärskidåkning. Till Garmisch Classic kommer både snowboardåkare, slalomentusiaster och skidåkare för att testa på riktigt bra backar.

För dig som ska åka längdskidor finns både enklare och mer utmanande spår. För lite lättsam åkning kan du välja spåret som går mellan Hausberg till Olympia Skistation. För en mer utmanande upplevelse väljer du istället längdåkningscentrets spår. Om du gillar utförsåkning kommer du inte heller bli besviken. Området har riktigt bra pister med höjdskillnad på 940 meter.

Snöprognos

 • Fredag

  0 cm
  Halvklart

  1 m/s
 • Lördag

  0 cm
  Sol

  1 m/s
 • Söndag

  1 mm regn
  Molnigt
  11°
  1 m/s
Vad tycker du om Garmisch-Partenkirchen/Garmisch-Classic?
5
4
3
2
1
Johan
Johan (Gäst)
2009-03-16
Vi var ett grabbgäng till Garmish månadsskiftet januari/februari 2009. Några av oss åkte König Ludwig Lauf (tyskarnas Vasalopp), så vi sökte kombinationen både längd och utförsåkning.

Som utförsåkningsort så är den helt OK för 2-4 dagar. Högsta punkten Zugspitze, tysklands högsta berg, är häftig för utsikten, skidåkningen där är dock medioker, har det kommiit nysnö så finns det en bowl som man kan leka i. I övriga delar av systemet så är skidåkning om man skall jämföra med svenska orter är ungefär som Åre (lite brantare/bättre) , en hel del roliga backar/pister.

Resan dit för oss var flyg till Munchen och tåg ner till Garmish (funkade klockrent).

Tysken
Tysken (Gäst)
2004-12-01
Alpspitz gebiet

Ta dig störtloppsstarten, åk hela vägen ner till byn utan stopp, köp en dricka, ta dig till starten igen, starta stoppuret och kör. Upprepa denna procedur till liftarna stänger. Kanske alpernas bästa backe. Hermann gör den på knappa 2 min. Damerna får inte längre åka störtlopp här. Pisten heter Kandahar abfahrt.

Auf geht´s.