Grindelwald recensioner

Skidorter i Schweiz
Vad tycker du om Grindelwald?
5
4
3
2
1
samii
samii (Gäst)
2009-04-10
Vi var i Grindelwald veckan innan påsklovet, alltså veckan innan säsongen är över. När vi anlände till byn var jag ganska positivt överraskad då det fanns många små butiker med ett relativt stort utbud. Byn var mysig och gott om sköna människor. Enda negativa var restaurangernas priser som ibland var fruktansvärt dyra. Men maten var okeej, men det var inte värd pengarna. Detta får man räkna med om man kommer till schweize. Så kom med fickorna fulla. När det gäller skidåkningen så är det bästa backarna vid Eiger då de ligger relativt högt jämfört med andra backr. Meen det beror på vilken tid på året du väljer att komma dit. Snön blir ju sämre ju varmare det blir. Jag tyckte inte offpisten var särsklit kul på grund av värmen som gjorde snön svåråkt. Mitt på dagen var det bäst då snön var lagom uppsmält. Köerna till lifterna var få, men det berodde nog på säsongen. Vi var ofta i backarna redan kl 9 och vi var så gott som själva i backarna. (Underbart!) Åkningen runt Wixi var den bästa.
Det bästa är att bo i Grindelwald då man kommer snabbt upp till kleine shiedegg där den bästa skidåkningen börjar. Finns ingen anldeninge till att inte välja Grindelwald än tex Zeermat då Grindelwald har lika bra utbud och erbjuder grym skidåkning för alla typer. Dessutom har de mil långa skälkbackar och vandringstigar för den som inte vill åka skidor. Utsikten är magiskt och får dig att drömma dig bort. Funderar ni på att resa dit så finns det inget att tänka på. Boka resan och få en magiskt tid flera tusen meter ´över havet. Glöm inte att ta med pengar om ni planerar att äta ute. Grindelwald(L)

Olbo
2009-02-11
Varför finns inte Wengen med som skidort på Freeride? Det är iaf centralorten i området som kallas "Jungfrau region". Liftsystemet hänger ihop med Grindelwalds och är relativt stort. Jag kan dock rekommendera att man bor i Wengen då man enklare når mürrens liftsystem än man gör ifrån Grindelwald.

När jag var där veckan efter nyår var det endast ett fåtal gånger man behövde köa till liften, men det är inget att klaga på. Däremot var det ett stort minus för all sten som låg i backarna. Besvärligast var det i området kring Lauberhornrennen där jag antar att de lade allt krut på att försöka få störtloppsbacken i perfekt skick till världskupptävlingen och att man då inte brydde sig om backarna runt om. Men det är också det enda negativa jag kan komma på.

Hela området är galet vackert och ibland måste man bara stanna för att titta på utsikten. Personligen vill jag helst åka skidor när jag är i alperna men dit skulle jag verkligen uppskatta att åka även på sommaren för att vandra eller kanske bara sätta mig ner och titta på omgivningen.

Varför inte freeride har med Wengen som skidort kan nog bero på att i princip inga svenskar åker dit. Det var första gången som jag på en hel vecka i Alperna inte hörde en enda annan svensk. Förövrigt hörde jag inga norrmän heller, dock någon enstaka dansk. Gott om engelskmän fanns där istället.

Mitt samlade betyg kan inte bli något annat änn en femma känner jag:D

Telismannen
2003-02-27
Byn Grindelwald självt är inte särskillt imposant. I Schweiz skulle man kunna kalla det för "Lilla Nagano". Favorit tillhåll för Japaner. Här finns en av de bästa Sushi restaurangerna i Schweiz och ett helt hotell i Japansk regi. Kommer man hit för skidåkning är det i regionerna vid foten av Eiger nordvägg man ska sikta in sig på.
Här finns det massor av möjligheter till bra åkning såväl offpist som pist. Mot Wengen sidan körs ju Lauberhorn loppet som är det i särklass tuffaste störtloppet i världen. Det finns en mini-kabinbana (Männlichen bahn) som man ska undvika. Långa köer och slutar i backar utan vidare karaktär. Nej, ta istället tåget till Kleiner Scheidegg där det förövrigt finns ett bra och prisvärt hotell i sekelskiftsstil. Den bästa offpisten hittar man direkt under Eigers nordvägg. Dit tar man sig med hjälp av Saltzegg liften som är högst belägen till höger under Eiger nordvägg. Skråa långt ut till vänster under väggen och välj nedfart. Vill man ta sig upp igen bör man hålla vänster när man åker ner (riktning Kleiner Scheidegg). Annars kan man åka ända ner till Brandegg och ta tåget upp igen... Lite onödigt långt men ingår i liftkortet.
Starten på Lauberhorn loppet hittar man när man tar sig upp till Wixi. Det står överallt beskrivet hur man tar sig dit. För lunchen kan jag varmt rekommendera "Boppla spaghetti". Frågar ni efter precis detta vet man exakt vad ni vill ha. En rejäl kastrull med spaghetti och sex muggar med olika såser. Brukar vara från 4 personer men kan variera. Och det är billigt som attan. För 4 pers betalar ni 34 Schweizer francs (ca. 210 kr) och ni är garanterat mätta!