Hoch-Ybrig recensioner

Skidorter i Schweiz
Vad tycker du om Hoch-Ybrig?
5
4
3
2
1
ulfericsson
2015-08-11
Hoch Ybrig är ofta en riktigt kul lekplats om man gillar att åka lite utanför, men ändå nära pisterna. Gott om naturliga dropp.
Underbar skidort för alla i familjen och alla åkare. Inte tillräckligt stor för att hänga en hel vecka, men mysfaktorn och kvalitén är topp. Jeti-Hütti är en fantastiskt mysig (mycket) liten resturang på berget. Flera andra mysiga och bra restauranger på berget.
Sällan mycket folk i systemet. Har åket i Hoch Ybrig kanske 20-30 dagar, har stått i liftkö endast ett fåtal gånger.

Christoffer
Christoffer (Gäst)
2010-03-23
Hoch-Ybrig är ett litet gemytligt skidområde nära längdåkningsparadiset tillika den klassiska klosterorten Einsiedeln, ca 1 timmes bilfärd från Zürich. Det är en populär träningsort för schweiziska skidungdomslag av samma skäl som det är populärt bland schweizare och ett fåtal (mest engelska) turister: breda, välpreparerade backar med familjevänlig lutning. Området är litet men det uppstår ändå sällan köer, och bristen på fallhöjdsmeter kompenseras till viss del av att det blir mycket åkning på en dag.

Off-pistmässigt är det inte mycket att skryta med; ta Seebli-sittliften upp och åk därefter på kammen åt höger till korset (ca 300m) så får du några fina svängar. Lång konkurrens om pudret men återigen, brist på fallhöjdsmeter. Det andra alternativet är skidvägen från Kl. Sternen ner till Weglosen, som när det snöat mycket bitvis bjuder på kul åkning. Slutligen finns en opistad, utstakad skidsafarirutt som startar från toppen på Spirstock, då blir det dock till att ta bussen tillbaka.

Sammanfattningsvis: är du i Zürich och vill åka med barn över dagen är det mycket bra, för mer krävande åkning eller längre uppehåll rekommenderas andra orter i området.

Winther
Winther (Gäst)
2010-03-23
Hoch Ybrig har mycket besök fraen Zürich pae helgerna och offpisten blir snabbt uppkörd. Bra familjeomrade - speciellt Oberibergsidan. Huvudsakligen sittliftar. Inte mycket turister fraen utlandet.

Peter MacKenzie
Peter MacKenzie (Gäst)
2011-11-02
Notera! Den här texten har översatts av Google Translate.
Visa original
Liten, men definitivt vacker ...

Har haft några bra dagar här, och rekommenderar definitivt om du är i området mitt i veckan och utanför skollov.

Det finns två hotspots för freeriding, som tyvärr ligger på motsatta sidor av berget, och därmed ta minst 30-40 minuter att komma mellan:
- Laucherenstoeckli T-bar har lite bra trädskidåkning, några riktigt intressanta vinklingar i terrängen för avluftning och har en otrolig förmåga att hålla mycket mjuk, frisk snö om vinden blåser och är en stor skålform mot nordöstra , bort från den rådande vinden. Terrängen är brant nog för att vara absolut bra spricka, och även om körningen är short-ish, finns det många variationer längs dess bredd, inklusive ett par riktigt coola skenor till skidåkarna, precis när de faller från toppen av T-baren . Kör på framsidans ände med ca 500 meter platt ishista som tar dig tillbaka till T-baren; annars är det bra att köra i ryggen, men det är definitivt värt att veta var du ska och speciellt var du ska klippa in, annars kan du sluta med en rättvis gammal vandring tillbaka ... Jag tillbringade en hel tisdag här i I mitten av mars skidade vi oändliga fräcka spår i midja djupt pulver med bokstavligen inte mer än 7 andra ryttare på ansiktet hela dagen, varav de flesta jag pratade med och en av vilka jag slutade åka skidor hela dagen med.
- Weglosen-Seebli + Sternen får tillgång till det andra intressanta området, vilket är det uppenbara ansiktet under Grosse Sternen - detta erbjuder bra, solid vertikal på ett annat intressant, böljande ansikte med konsekvent branthet och några avsteg för att intressera den luftorienterade skidåkare och kan känna sig riktigt vild under de rätta förhållandena. Jag skulle spekulera att det här är ett mycket frekventare område av kullen, var säkert mycket mer spårat ut och tycks inte hålla snön på samma sätt men har mycket mer av en stor bergskänsla så det är definitivt värt ett par sprickor för att se vad du tror. Jag bör tillägga att det här är definitivt mycket skred terräng, så var försiktig och värdera risken själv - om du är osäker, gå tillbaka till den spektakulära T-baren och arbeta på ditt pulver vänder i träden och på egen hand ...

Anläggningen fungerar, eftersom många mindre orter gör i Alperna, främst som en semesterort för familjer och en helgort för lokalbefolkningen och dem från närliggande städer (i detta fall Zürich). Som sådan skulle jag kunna föreställa mig att även under semestern skulle efterfrågan på freeride-linjer vara låg, och under veckan är det bara lyckligt tomt. Och därmed menar jag en parkeringsplats för 200 + bilar med bokstavligen bara 8 bilar parkerade där ...

Den bästa tiden att gå är när den snubblar ner med snö till låga höjder, det vill säga när platser som Engelberg och de andra höga orterna inte är värda att bry sig om. Jag har haft mycket bra dagar här under 3 olika årstider, och varje gång har jag blivit förvånad över vad som erbjöds. Den enda anledningen till att jag ger detta "OK" istället för "fantastiskt" är att det fortfarande är en liten / billig utväg, snarare än en av de stora pistolerna - men om det snöar när du kommer fram till carparken i Hoch-Ybrig Laucheren (den föredragna startpunkten för T-baren), tror jag inte att du blir besviken.