Hoforsbacken recensioner

Skidorter i Sverige
Vad tycker du om Hoforsbacken?
5
4
3
2
1
CharlieWestlund
2019-03-07
Hoforsbacken är en otroligt mysig anläggning med backar som räcker till för en dagsutflykt med familjen. För att vara en stadsbacke så håller den absolut måttet, det finns en liten park med rails och något hopp, en enklare skicrossbana och både branta och flackare backar. Det enda som Hoforsbacken inte har är fallhöjd, men det är trots allt bara en stadsbacke. Tävlingsbacken närmast liften är en väldigt bra träningsbacke för slalom, synd bara att klubben har lagt ner. Liftköer finns inte så man hinner många åk, lyset i backen är också helt okej. Rekommenderas för den som bor i närheten, passar väldigt bra för barnfamiljer.

mackanlatchkey
2009-02-11
HOFORSBACKEN 2009!!
Ett nytt big jump är klart!
Bil att jibba på är fixat, ett antal rails samt en box, samt 2 st mindre pltåhopp!
Kom och kör..
//The Crew

JonasJonasJonas
2005-01-05
Hoforsbacken eller som den egentligen heter Trivselbacken är en pärla i den svenska skidfaunan.
4 nedfarter som iofs inte är långa och inte särskilt branta men ändå... Hoforsbacken är alltid Hoforsbacken.
Där ligger den på solsidan av en liten kulle och bara utstrålar friluftsliv och välmående. Aldrig smakar väl en kokt med bröd så bra som efter en förmiddag i solen i dess välpreparerade pister.
Som gammal tävlingsåkare kan jag varmt rekommendera tävlingsbacken med dess härliga hang, den är inte lång men med lite vilja får man in 25-28 portar perfekt för teknikträning. Dessutom existerar inte liftköer på denna anläggning. Det vill säga om du inte prickar in nån av de fyra helger då friluftsfrämjandet bedriver skidskola här.
För barnfamiljer och nybörjar är detta en perfekt backe med väldigt humana liftkortspriser.