Isaberg recensioner

Skidorter i Sverige
Vad tycker du om Isaberg?
5
4
3
2
1
Leif J
Leif J (Gäst)
2023-02-06
Mycket (ekonomiska) muskler bidrar till att detta är Sveriges sydligaste säkra skidort. Mycket bra o proffsig personal samt hög klass o service på restauranger, stugor samt skidshop gör Hestra/ Isaberg till förstavalet med högsta fallhöjd söder om Sälen. Dessutom med järnvägsstation a la Åre bara ca 2km från liften. (Gick upp med skidor o pjäxor i packningen på 20 min häromdan. Perfekt uppvärmning.) För dom bekväma kan man ta taxifärd på knappa 10min. Sedan 6 stolsliften byggdes så har det blivit suveränt även för mer kräsna åkare.Så Isaberg Mountain Resort är definitivt värt ett besök om ni missat det innan. Carva stort å ha d gött

JEZ-revived
2021-03-01
Brant och uppkört skulle man kunna sammanfatta Isaberg med, det är inte den bästa anläggningen för nybörjare. Men om du trivs i röda backar och är pigg på lite puckelpist framåt lunch så är Isaberg det stället som erbjuder mest och bäst skidåkning i ”västsverige”. Här finns hyfsad fallhöjd, effektivt liftsystem, flera röda backar att välja mellan plus en svart backe som inte hade gjort bort sig i Sälen. Lägg till gott om parkering, elbilsladdning och två restauranger, varav en är riktigt bra, så är detta förmodligen det bästa du kan hitta söder om Värmland. Väl värt ett besök om du inte har krav på riktiga fjäll eller alptoppar. Det är nybörjaråkningen som är lite torftig, två korta gröna backar och en kort, sönderkörd, blå är allt som finns. Det finns inte heller någon park, men några hopp och rails här och där.

a128
2021-02-09
Duger för en dagstur

första gången någonsin jag åker skidor i Götaland
man slipper stort sett alla danskar eftersom gränsen är stängd :)
men som någon har skrivit kan backarna på em. delvis bli isiga

lite omständigt med skiduthyrningen som ligger lite långt ifrån parkeringen, dock är värmestugorna stänga pga. av spridning av en viss omtalad "basillusker"

det finns genväg till parkeringen om man parkerat högt upp via Norrliftens toppstation och pistmaskingaraget

Cecilia
Cecilia (Gäst)
2013-02-26
Var å åkte skidor igår på isaberg å blev glatt överraskad över att det va så stort! Bra ställe för å va så långt söderut! Bra familjeställe el om du tycker om röda backar! Då jag åker i max blåa backar va det jobbigt å ta sig igenom en röd för å komma till en blå om man åkte sittlift! Funkar över dan el max en natt. Va beredd på att det e en bit å gå från parkeringen å ner till backarna. Bra å ha med sig fikaväska å pulka å lasta på om du e en familj med barn!

+pulkabacke.
+grillplatser.
+bra service.
+2 sittliftar.
+bra med toaletter, som va i okej skick.

-trångt inne på resturangen, borde byggas ut!
-isiga backar.
-skulle varit nån mer blå backe.
-måste igenom röd backe för å komma till blå.
-lite långt å gå från parkeringen å till backarna med mycket packning. Borde stå detta på hemsidan, så man vet att det är bäst å ta med sig allt ur bilen på en gång!

Sören R
Sören R (Gäst)
2012-12-12
Isaberg är ett hyfsat bra skidsystem men är dock extremt isigt på eftermiddagen och backarna blir till puckel pist efter alla plogande danskar. Om dom skulle skaffa sig en riktig fun park så skulle dom dra till sig ännu fler besökare om. Om dom skulle skaffa en lika lovande park som Hanaslöv eller bättre så skulle dom ligga på topp!

HjalmarHolmstedt
2009-02-11 (Ändrad: 2011-12-29)
jag var där nu i dagarna och helt okej för utom att danskarna bromsar upp puckelpist i nästan alla backar;(men den som gillar puckelpist så är det rena drömmen:)men okej för en dag

Tim
Tim (Gäst)
2008-05-09
Helt okej! Men senare in på eftermiddagen förstår man vart namnet isaberg har kommit ifrån. Det har kommit från alla danskar som tror att dom kan åka skidor.. Men det duger för en endagstripp, inte mer!!

madef
madef (Gäst)
2008-05-09
Har åkt MYCKET skidor. Isaberg är helt OK. T.o.m. riktigt bra. Mycket danskar, men de dagar det inte är så mycket folk är åkningen rolig och det finns möjlighet till rätt omväxlande åkning. Svarta pisten är helt ok trots att den är kort. En superanläggning - den bästa söder om Sälen. Köerna är överkomliga sedan stora sittliften kom till. Bra för barn, flera olika grillplatser mm. Vill man få ut värstingskidåkning bör man kanske åka någon annanstans - typ Åre...:)Men för tusan, backen ligger i Småland!! Superbra anläggning att starta i som barn och några år framöver. Kanske lägger vi inte hela sportlovs/påsklovsveckan här dock...
En fun-park skulle förstås ligga i tiden - kul för dem som vill hålla på med det.

Emelie
Emelie (Gäst)
2008-02-14
Det här är det värsta stället på jorden för mig.
Det skulle kunna vara så bra, men det är så uselt!

Det är oschysst att jämföra med fjällen så jag tar Ulricehamn.

Isaberg kör kanoner så mycket som möjligt, för att alla danskar, nybörjare och snowboard åkare ska köra sönder hela backen.
På tok för mycket folk!!!
Snowboard åkare spärrar av hela backen oftast för dom inte kan åka utan måste sätta sig varje halvmeter. Danskarna är buffliga i kön, dåliga på att åka. Och mängden nybörjare plogar ihjäl backen.
Snökanonerna är inte bra, snön är klibbig äklig och så oäkta det bara går att vara (trots att jag åkt dit fina år)
Pista kan man nog inte stava till.
ENDA pluset är att dom har lyckats ordna en sittlift. Så man slipper milslånga köer eftersom nedfarter (nästan) slutar på samma ställe

Ulricehamn är också rätt över befolkat tyvärr, men backarna är bättre och folket lite mer utspridda, bättre pistat och klart bättre snö!
Det är lite dyrt, men utrustningen som finns att hyra är bra, och dom har en bra värmestuga/kafé. Bättre att köra dit för dom flesta eftersom vägarna är större till U-hamn än till Isaberg.
Om man väljer en bra tid att åka slipper man danskar och skolungar. Då är det fin fint.

Så Isaberg är inget vidare åker hellre till Ulricehamn

aguila
2006-02-19
Har varit där två gånger.
och ja vad ska man säga... det är schyst åkning om man inte är allt för bra. där finns inte mycket för brädåkare.
där är enligt mig typ 2 bra eller hyfsade backar men inte mycket mer. annars är det ett himla mysigt ställe att bara dra till över dagen.
det är inte så dyrt med liftkort hyta vet jag inte så noga men tror inte det är allt för dyrt det heller.

men vill man ha bra brädåknign så tror jag vallåsen är bättre trotts att de har kostnsnö medsta dels av sin säsong.