Isola 2000 recensioner

Skidorter i Frankrike
Vad tycker du om Isola 2000?
5
4
3
2
1
chris
chris (Gäst)
2008-02-14
Bor pa rivieran, har akt mycket skidor varlden over, gillar att ta mig dig inte engelsmannen, fransmannen och inte att forglomma italienarna... jag har aldrig sett sant snofall som ar har for tillfallet... har ar over en meter mer an vad de har i chamonix... och inget folk utanfor pisterna... skogsturerna ar korta, men lagom tat larkskog gor det hela fantastiskt om det ar 1m nyfallen sno emellan stammarna...

jag va uppe lordagen den 12/1. da snoade det. uppehall sondag 13e, men nu e d mandag och det snoar Igen.. ska upp pa onsdag igen...
Betyget ar for att det ar sa tomt utanfor pisterna... och over metern med nysno och det kommer mera...

Downfarm
2007-08-29
Isola är helt OK! Fallhöjden är som Åre och det är relativt snösäkert trots att det ligger så långt söderut, större delen av systemet ligger nämligen i nordläge. Sen är det bara 1h 30min med bil från Nice (1h 15min med fransk farthållning). Åk upp på Cime de Sistron så ser du medelhavet!

Stefan Bogren
Stefan Bogren (Gäst)
2007-05-30
Nja Isola är inte såå dåligt. Det finns ett antal nog så viktiga plus för denna ort: 1. Inga liftköer. 2. Nästan bara Engelsmän där (dvs Fransmännen kan faktiskt lite Engelska) 3. Helt perfekt för familjer. 4. skidbuss direkt från flygplatsen i Nice för 8 EUR/enkel (2,5 t). 5. Storlek c:a 3 x Hemsedal. 6. Snösäkert. Bäst i Alperna i år? 7. Pierre&Vaccance är ett helt ok hotellkomplex. 60-70 tal syns bara sporadiskt i byn.

Dock bör noteras att: 1. Nästan inga fräscha restauranger. 2. Tonvikt på enklare backar men mer avancerat finns mer än man tror. 3. Tittar man på www.isola2000.fr så är det dålig reklam för orten eftersom webkamerorna ligger åt fel håll och det ser ut som orten ligger i en grusgrop, så är det inte. 4. Hyr bra skidor på plats - inte via nätet. Det finns en nivå på skidor som ligger över den "bästa" som motsvarar årets skidor. Dyrare, men riktiga skidor. Annars försöker dom kränga på en efter "engelsk" standard. 5. På Lördagen är det kaos i skidbutiken = otrevliga, stressade butiksassistenter.

Jonas
Jonas (Gäst)
2001-10-01
2000- Bortglömd ort som hade sin storhetstid på 60-70 talet, inget är ombyggt sedan dess. Boendet är ok, men det är trista restauranger och inte så mycket att göra på kvällarna. En del restauranger och hotell är igenbommade och ger lite spökstadskänsla. Åkningen är ganska flack, men man kan hitta bra lössnörepor där man garanterat är ensam, det är nästan bara fransmän från Nice som åker hit. Väldigt lite folk i veckorna (bra) och plus för närheten till Nice (ett par timmar med bil). Hög höjd och snösäkert. Billigt liftkort.