Jasna/Chopok

Skidorter i Slovakien
För dig som tröttnat på överfulla skidorter som Ischgl och St. Anton finns det en pärla som ännu inte exploaterats för massturismen, Jasna/Chopok. Den slovakiska skidorten ger fortfarande viss vildmarkskänsla och härlig skidåkning. Hit kommer folk som vill åka i lugn och ro. Det är nästan konstigt att Jasna/Chopok inte blivit överfyllt än, skidområdet har fantastiska pister och en fallhöjd på 1 061 meter. Den högsta toppen är 2 004 meter och området bjuder på pister från medelsvårt till expertpister. Totalt hittar du 41 pister varav den längsta nerfarten ligger på sju kilometer.

Glömt att boka in skidsemester i år? Ingen fara. Jasna har ett unikt mikroklimat som resulterar i snö från november till mitten av maj. Njut av en veckas skidåkning i Slovakien. Jasna/Chopok har moderna liftar, 38 stycken, med bland annat stolliftar, kabinlift och släpliftar. Testa på Slovakien istället för Tyrolen nästa gång, kanske hittar du en ny favorit! I Jasna hålls också en av Freeride World Qualifier (FWQ) populäraste fyrstjärniga friåkningstävlingar varje vinter, ofta med svenska deltagare.

Jasna/Chopok Snöprognos

 • Tisdag
  0,1 in regn
  Regnbyar
  63°F
  1 mph
 • Onsdag
  0,1 in regn
  Lätt molnighet
  64°F
  2 mph
 • Torsdag
  0 in regn
  Halvklart
  62°F
  4 mph

Fakta om Jasna/Chopok

Nedfarter (Totalt: 18)
Grön Nybörjare:0
Blå Lätt:8
Röd Medelnivå:6
Svart Avancerad / expert:4
Kvällsskidåkning:2 st nedfarter
Konstsnö:9 st nedfarter
Längsta nedfart:11033 ft
Total pistlängd:15,5 miles

Liftar (Totalt: 17)
Liftkapacitet:  17630 personer / timme

Fallhöjd
Jasna/Chopok Fallhöjd
Högsta punkt: 6640 ft
Fallhöjd: 3268 ft
Lägsta punkt: 3373 ft

Områden
Snowparks:1
Barnområden:1
Land: Slovakien
Zilina

Recensioner av Jasna/Chopok

Vad tycker du om Jasna/Chopok?
5
4
3
2
1
peter olofsson
peter olofsson (Gäst)
2020-04-27
V 7 2020. Sovfärja Karlskrona-Gdynia följt av bilresa genom Polen på snabba vägar, smala vägar över karpaterna och så är vi i jasna. Två dagar som ställdes in pga storm. Tredje dagen öppnade allt. Liftsystemet är stort syd och norrsida sammanbyggda. Bra fallhöjd - mer än 1000 m. toppmoderna liftar. Ganska utmanande pister på många ställen och mycket variation. Liftkorten lika dyra som sverige --- allt annat billigare (hotell, mat, öl, bensin). På vägen hem stopp i Osciviem (Auschwitz) så fick vi både det ena och det andra. Spännande resa !

Klas
Klas (Gäst)
2014-12-22
Jansa i februari visade sin bästa sida. Massor med snö, inga köer och solsken. Anläggningen ligger på en bergsrygg 2000 möh med skidåkning på både Nord- och Sydsida. Böljande backar under trädgränsen och freeride områden markerade på pistkartan över trädgränsen. Mestadels rött och blått. Lagom för en kortveckan, men efter det skulle backarna nog bli tjatiga. Ett bra paketpris med flyg och helpension gjorde skidupplevelsen prisvärd, men nästa gång testar vi nog något annat.

Gunnar
Gunnar (Gäst)
2013-02-13
Älskar att åka i Österrike och Tjeckien för den goda maten och drickan. Jasna är något helt annat, annan, torrare snö, mycket mer vildmarkskänsla, genuint och ändå modernt. Nej åk inte hit om du skall jämföra med St Anton eller Ischgl, åk hit om du vill ha lugn och ro, långa fallhöjder, gott om plats i pisten och se något annat än det vanliga. Till denna vinter har man verkligen på allvar kopplat ihop nord- och sydsida vilket jag är sjukt nyfiken på. Man satsar på klass mer än på volym som jag uppfattar det. Dåligt med snö, nja kanske i början på säsongen, men å andra sidan brukar det vara öppet fram till 1:e maj. Betygsätter inte, det är för individuellt vad man värderar. Prisvärt, sak samma där, men att få kanonskidåkning i början av april till halva priset har gått bra hittills.

IT-Milan
2012-11-26 (Ändrad: 2017-10-22)
Nedflyttningstecken, från föregående recensent...
Proffsig och prisvärd ski service plus fallhöjd över 1000 m gör att jag inte ger en etta utan en svag tvåa.

De flesta slovakerna på stolsliftarna sa att de hellre åkte till mindre skidorter än till Jasna. Ägd av 1 monopolföretag som försöker typ äga hela landet, behandlar kunden som luft, stänger av liftar så fort det kommer en vindpust men felinformerar om avstängningar (och har tidigare använt mycket osnygga metoder mot miljöintressen).
Ingen annanstans i världen har jag sett gamlingar, och pappor med skolbarn på ryggen, skejta uppför(!) för att slippa bli fast på kvällen nere i botten av en gryta efter plötsliga och oförklarliga liftavstängningar...

Bil med utlänska skyltar är tydligen lite lotteri kring Tatrabergen, en familj hade precis då fått böta 300 Euro för att ha kört 10 km/h för fort (bilar med inhemska skyltar fick passera).

Gillar du proffsiga skidorter, finns Österrike runt hörnet. Gillar du billiga, finns Tjeckien ännu närmare (med världens bästa öl efter skidåkningen, från alkoholfritt till stark+ ).
Jasna var varken proffsig eller billig.

Wenis
2003-11-18
Fett ställe, ryssar å polacker överallt... Köerna går ofta långt upp i själva backen och det finns inga regler... Här e den som e starkast å störst först i kön. Brukar även ofta vara snöbrist så akta upp för stenar i backen, och även för alla ryssar som kommer ner som dom tycker å vill... Nej, satsa istället på afterski för där e billigt, å kolla in hotellet Juniors diskotek.. Kommer alltid fartfyllda föreställningar där som verkligen är värda att se...

todde
2010-01-08
Notera! Den här texten har översatts av Google Translate.
Visa original
Jag är en stor fan av Jasna. Var där två gånger och åtnjutit verkligen massiva freeeride områden!

Billig, vänlig och fantastisk snö om du har tur.

De stänger topplyftan några gånger om de inte känner för att jobba lol!

mqtprg
2010-01-03
Notera! Den här texten har översatts av Google Translate.
Visa original
Jasna, skidorten i Slovakien ligger i Demanovska Dolina (Demanovska-dalen) söderut från Liptovsky Miklas under Chopok-berget (2024 m), som är det 2: a högsta berget av bergskedjan Nizke Tatry (nationalparken). Det är den största Non-Alpens skidort i mellersta Europa. Det erbjuder perfekta förutsättningar för skidåkning på vintern (17 liftar, 25 km backar, 3 freeridzoner) och bra förutsättningar för cykeltur / cykling på sommaren -> 4 utförsåkningsspår (hårt: 1,9 km, två medelstora spår i total längd 6 km och lätt en med längd 4,9 km). Det finns många boendealternativ på semesterorten och i hela dalen. Förutom allt detta kan du besöka två vackra grottor i dalen, termisk och helårsången öppen aquapark som ligger ca 20 km från hissarna, eller besöka högsta bergskedjan i Slovakien (Vysoke Tatry / High Tatras med högsta slovakiska topp: Gerlachovsky Stit = 2655m) ca 50km långt från Jasna i nordöstra riktningen.

Mest populära foto

Åkare: Even Ofstad Foto: Martin Zilka

Pistkarta

Pistkarta Jasna/Chopok

Närliggande skidorter

Flygplatser nära Jasna/Chopok

Krakov Airport
Körtid: 2 timmar, 54 minuter (117 miles)
Avstånd: 77 miles