Jungfrau Ski Region recensioner

Skidorter i Schweiz
Vad tycker du om Jungfrau Ski Region?
5
4
3
2
1
Karin
Karin (Gäst)
2011-09-19
Vi var hela familjen på sportlovet vecka 8 i Galtur. Normalt är vecka 8 en vecka med mycket folk, köer och andra svenskar i backen i på många skidorter i mellaneuropa. I Galtur var det många Schweitzare, Japaner, Engelsmän, Fransmän och Italienare.

Det var aldrig kö till liftar eller tåg vilket ledde till att man kunde åka skidor så benmusklerna värkte. Många fina pister för carving men även off pist. Då vi var där var det mycket snö i hela system och man kunde åka från toppen ända ner till kabinbanan eller tågstation för att sedan åka igen och igen....
Restauranger och matställen var lite dyrare än i Frankrike, Österrike men så välordnat och hög standard.
Schilthorn blev vår favorit men även åken ner från Kleine Scheidegg, Männlishen var toppen. Kul även att pröva delar av Lauberhornrennen.

Chris84
2011-05-09
Var i Mürren 17 - 22 mars iår. Stället är riktigt bra om man gillar att fokusera på skidåkningen, i Mürren är det chill som gäller på em när liftarna stänger! Inget håll igång att tala om, om jag jämför med andra orter jag vart i (St Anton mm), däremot är det bra drag i Wengen som ligger 30 min bort med bergsbanan, kabinbana och bergsbanan upp. Vi hade flyt som prickade in 2 stora snödump med 40cm var samt 3 klockrena sol dagar! Dock va det inte så mycket snö längre ner i systemet och det som kom smällte bort ganska fort.

2 dagar åkte vi i Mürrens område och två dagar i Wengen (Männlichen och kleine Scheidegg), Mürren va helt ok med fina offpist åk från toppen av Schilthorn och lite skön offpist längre ner mot byn. Däremot va Wengen områden fantastiskt bra, grym offpist och väldigt lätt att komma åt bra åk. Pisterna va också långa och bra men det blev inte alltför mycket åkning i pisterna med tanke på dom fina dumpen och bra offpist.

Kan varmt rekommendera att åka dit. En vecka är helt perfekt! Mürren är verkligen top 3 mysigaste alpbyarna och jag tycker det är där man ska bo om man ska vara i Jungfrau regionen!

brink
2011-03-09
Jungfrau regionen innehåller skidorterna Mürren, Wengen, Kleine Scheidegg, Männlishen och Grindewald-First. Man kan bo på alla orter och transportera sig Schweiziskt bekvämt och exakt via liftar och/eller bergståg. Den mesta åkningen håller sig i spannet blått och rött men då området är stort och bergen höga finns det gott om brantare undantag. I områdena Kleine Scheidegg och Männlishen finns den mest varierade åkningen och i stort sätt obegränsade möjligheter till liftburen off pist om det har dumpat. I Grindelwald-First är åkningen kanske väl snäll men duger om man gillar att carva i breda blå pister. Dessutom finns en hyfsad park.

Bo på, eller åtminstone besök, Hotell Bellevue Des Alpes vid tågstationen uppe på Kleine Scheidegg. Det klassiska hotellet, som figurerar i flera filmer om bestigningar av Eigers nordvägg, byggdes 1840 och tiden har i princip stått stilla sedan dess.