Kicking Horse recensioner

Skidorter i Kanada
Vad tycker du om Kicking Horse?
5
4
3
2
1
FredrikNilsson01
2020-02-13
Grymt helt enkelt:D
Bra åkning, lite folk, möjlighet till att tura, utmanande backar.
Det är ju av en anledning som Freeride World Tour haft tävlingar där de senaste säsongerna=D

Vakteman
2011-11-09
Kicking horse påminner lite som Kittelfjäll, fast annorlunda. Fördelen är att det ligger långt ifrån allt annat vilket innebär att den stora massan inte är där, än. Fina stora ytor, bra och lättillgänglig backcoutry. Precis som Erka_E skriver nedan så har KH ett berg och ett grymt bra sådant. Åkningen ligger bra i fall linjerna och berget är välplanerat med de enbart fyra liftar som finns. Har inte besökt någon skidort som ger sådana möjligheter till variation och så mycket yta på så lite liftar. Riktigt bra "stora bergs åkning" men även bra skogsåkning.

Åker jag tillbaka till Kanada så blir defintivt kicking horse #1, före både revelstoke och framförallt Whistler.

bodisathva
2011-04-14
Sjukt bra ställe om det är bra med snö. Körde 4 dagar i sträck med 10-30 cm fresh powder i mitten av februari, episkt!! Och tydligen har det bara fortsatt att dumpa.. Möjligheterna är obegränsade om du har hudarna med dig. Är det bra med snö så behöver man inga hudar, white wall med +10cm fresh är grym!!
Golden är väl ingen hit, om det blir säsong skulle jag nog välja Revelstoke men Kicking är coolare åkning...

Peter Svensson
Peter Svensson (Gäst)
2011-02-28
Kanon det finns hur mycket som helst att upptäcka ,hyr en guide på Big Mountain Center rekommenderas T ex Andy Walton mycket trevlig o bra vi fick alltid åka först ned i rännor eller fällf för han ville att vi skulle få dom första spåren och så mycket för pengarna som möjligt. Man får haijka en del men det är det värt behöver inga turgrejor går bra med vanliga alpingrejor.

joskim
2008-05-09
Riktig fint terreng. Fantastisk sted om man har gode forhold, men det er ganske lite.
Som i alle andre anlegg i nord-amerika er det mange om beinet, så snöen varer ikke akkurat evig.
Synd at man må helt ned til bunn for å komme opp igjen med gondolen.

Josefin
Josefin (Gäst)
2007-05-31
Bara för att förtydliga: Golden ligger 14 km från liftarna, det går dock transferbuss som kostar 4 CAD (cirka 25 kr). Eller så kan man bo vid liftarna, lite ödsligare och klart dyrare dock.
Obs också att kanadensarna har en annan syn på "antal nedfarter" än vad Alperna har, om en backe går på varsin sida om en träddunge i ett parti räknas det gärna som 2 backar med två olika namn. Liftsystemet är med andra ord inte jättestort precis...
Har man tur med snöfall är dock Kicking Horse grymt bra med lättillgänglig off pist. Ett tips (som kostar lite, men å andra sidan får man puder) är att hyra in sig på en lokal guide, de verkar kunna hitta orörd snö upp till en vecka efter snöfall... Vi åkte med Chuck Gorton och det var grymt. http://www.canadianpowder.ca/backcountry.htm
Orörd snö varje åk i fyra dagar... Chuck var en otroligt bra guide som var väldigt kunnig (både om området och lavin-/snökunskap), lugn och pushade en på ett bra sätt. Dessutom tyckte han själv det var genuint roligt att åka skidor (en del verkar ju bli lite blasé efter ett tag).

John Cavanaugh
John Cavanaugh (Gäst)
2006-01-25
Jag har bott ca 3 år i närliggande Banff, men åkt det mesta i BC, Alberta, och även Colorado. Kicking Horse och backcountry-åkningen därikring är helt klart bland det bästa man kan åka i Nordamerika när det finns bra snö, vilket det oftast gör från jan/feb och framåt. När snön är bra skulle jag helt klart rekommendera Kicking Horse istället för de mer välkända Lake Louise, Sunshine, Mount Norquay, Fernie etc. Det är ju en annan fördel med Kicking Horse, än så länge är det lite folk i backarna, i stort sett tomt på veckorna.

Åker man däremot till Kicking Horse och Golden mest för After-skin är man illa ute, vilket många poängterat. Dock måste jag säga att det många rekommenderat här på sidan, The Roadhouse och "fresh meat Monday," är knappast det bästa Golden har att erbjuda, tvärtom. Där hänger stans järnvägsarbetare, inte skidåkare. Prova istället The Golden Taps (ons,tor), The Omega (fre,lör) eller Packer's Place (fre,lör). Cork's och Extreme Peaks uppe vid backen är också bra. Det finns faktiskt flera ställen om man bara letar lite och det dyker upp nya ställen för varje säsong. Golden växer så det knakar. Glöm inte heller att The Moberly har grymma chicken wings på torsdagar! MEN ändå måste jag rekommendera att ha Banff som bas om man gillar röj, särskilt om man stannar en hel säsong, och åka Snow Shuttlen (1,5 timme) till Kicking Horse. Från Banff går dessutom bussar till en massa andra skidorter som man kanske också vill prova på.

Robert51
2005-11-09
Var i Kicking Mars 05 o kan väl bara säga att berget är helgrymt om det snöat. Hade några bra dagar när vi hikade o åkte i bowlerna. Riktigt fin o radikal åkning som är lätttillgänglig dessutom. 20 min hike räcker. I övrigt så är ju Golden rätt off. Helöa anläggningen kommer nog att bli änny grymmare när allt är färdigbyggt. En ny gondol planeras dessutom. Helt klart värt ett besök. Se till o vara flexibel så att du tajmar in snöfall. Att vara fast i Kicking med kassa förhållanden är inte kul. 5:a i betyg om det snöat.

Good Luck

Erka_E
2005-10-23 (Ändrad: 2008-07-20)
Tillbringade vinter 05 i Kicking. Hade tyvärr otur att det var en riktigt dålig säsong. Berget är bra, ett av de bättre i Kanada om man hör vad andra säger.
Var i Fernie 01 och det kan väl liknas vid en kulle, Kicking är ett berg. Finns massa fina rännor och en del fina fält. Inte samma längd på åken som i alperna, men helt ok.

Golden (byn) ser ut som en liten by i en cowboyfilm! En "gågata" med lite affärer och sedan är det slut. Utelivet är ingen höjdare, förutom måndagar (av alla dagar) då kommer det nämligen en ny strippa till puben Roadhouse, då är alla ute (hela byn, typ 30st). Ingen skräll att det dominerar med killar på puben kanske...
Helt ok ställe att tillbringa lite tid i, jag rekomenderar inte en hel säsong. Blir lätt långtråkigt ute i ingenstans och är inte vädergudarna med en så tröttnar man fort. Skulle tro att 1 månad är lagom

N/A
2005-03-15
Saknade sno nar jag var dar. Anlaggningen ar fin. Manga branta bowls och rannor, men utan sno star de sig slatt. Man skulle kunna likna det vid Kittel, som inte heller pistar i onodan, utan litar till naturen. Det ar ju bra nar naturen gor som den ska, men nar den inte gor det blir det piss.

Kicking ar mycket val vart en tur - om det finns sno!