Kiroro recensioner

Skidorter i Japan
Vad tycker du om Kiroro?
5
4
3
2
1
robRhino
2019-01-01 (Ändrad: 2019-01-01)
Kiroro är en liten skidort som kanske har sin bästa egenskap i det fantastiska toppturs möjligheterna...om man nu bortser från de enorma mängder snö som faller över denna ort! Kiroro får ofta mera och större dump än sin mer kända granne Niseko! Visst detta är en liten ort med liten fallhöjd men det finns även bra och rolig offpist liftnära att värma upp/köra direkt på morgonen men som sagt måste jag ju lyfta fram terrängen runt om denna lilla ort, där den är allt annat än liten. Det finns som sagt massor av olika och väldigt bra områden att ta fram sina hudar för att utforska både större och brantare åkning. Lättast når du några av dessa från toppen av gondolen med ca 15-30min upp på ryggarna som du ser på höger sida när du sitter i gondolen(färdriktning?). Finns även några turer som börjar direkt nedanför anläggningen, där du når några av mina favoritåk. En dag i detta område och du behöver inte ens köpa ett liftkort, men du får jobba lite på hudarna.... Glöm dock inte att meddela resorten/bergsguide klubben om var du ska ta vägen. Är ett rätt komplicerat system som dom har, dessutom kostar vissa områden i närheten av liftarna extra pengar för att få köras där man löser biljett som skall sitta synligt med kontrollant vid gaten.
Kort och gott: En fantastisk liten Puderhåla som i mina ögon helt klart bjuder på den bästa åkningen om du sätter på dig hudarna och söker upp de orörda, brantare, DJUPARE och större åken för egen maskin! Njut!Leif Olsson
Leif Olsson (Gäst)
2016-12-22
Snöar hur mycket som helst där i januari. Ganska flack åkning och ganska korta åk överlag. Men vad gör väl det när det kräksnöar och resten av Hokkaido har snötorka. Lite trixigt med avspärrningarna utanför pisterna och att man måste anmäla sig för offpist varje morgon i den lokala bergsklubben.