Kaprun/Kitzsteinhorn recensioner

Skidorter i Österrike
Vad tycker du om Kaprun/Kitzsteinhorn?
5
4
3
2
1
Lloyd
Lloyd (Gäst)
2022-08-02
Bästa offpisten! Vackra vyer! Och numera direkt till glaciären från ”lilla” backen i byn med nya liften.

Lisa André
Lisa André (Gäst)
2021-11-09
Jag var på en utbildningsresa med jobbet under vecka 44 i år och glaciären gjorde mig inte besviken. Även om systemet inte var helt öppet så bjöd Kaprun på hård is, midjehög snö och fina
preparerade pister. Restaurangerna hade god mat och utsikten var inte dålig heller.


TobyE
2021-11-08
Försäsongsåkning höstlov v44 -2021. Lite snö vid ankomst men backarna på glaciären var öppna och i åkbart skick. Sen dumpade det 50 + 60 cm snö och det blev magiskt fint 2:a halvan av veckan. Snö hela vägen ner i byn. Även off-pist åkning funkade i 60-90 cm ny pudersnö men på sina ställen kom stenar fram men piståkningen var perfekt med ganska korta liftköer. För tidig säsongs avrostning i Okt-Nov rekommenderas Kaprun.

Pillard
2020-03-19
Fantastiska liftar men också väldigt trångt i pisterna. Det kan vara så att vi var där vid en tid när värmen gjorde att alla gäster i omkringliggande områden flockades här men köerna till liftarna var orimliga och trängseln i pisterna var lite sådär.

Emelie persson
Emelie persson (Gäst)
2019-01-03
Superbra skidåkning där säsongen börjar tidigt och håller sig länge! Mycket bra offpist åking, går att åka hela vägen ner, men rekommenderaras att åka med guide då! Även bra pistade backar

Moody
Moody (Gäst)
2018-01-25
Grym skidåknig med många alternativ. Bodde på Kitz Residenz och kan verkligen rekomendera det. Perfekt för självhushåll.

Calle Rundqvist
Calle Rundqvist (Gäst)
2004-12-03
Hallå där alla skid- o snowboard vänner. Tänkte att jag bara skulle hjälpa alla Ni som ska åka till Alperna men inte vet vart ni vill åka. Mitt enda tips är Kaprun/ Kitzsteinhorn. För dig som har kontroll på snön och vill börja exprementera lite med att hoppa klippor men inte allt för stora heller så är Kitzsteinhorns offpist ett Mecka för dig. Funpark finns men är kanske inte Europas mest påkostade funpark. Två Big Jump och två kortare rails har den att erbjuda. Ena Big Jumpet är ganska mesigt faktiskt men bra för nybörjare. Talas däremot om att öppna upp en större park. För er som bara vill köra fort finns "mattan" till förfogande. Kort o gott om Kitz. Perfekt för dig som vil utmana berget på en lika riskfylld utmaning som säker utmaning...

nelsson
2004-09-23
Jag har haft en del oförglömliga åk på kitzeinhorn. Lättillgänglig offpist finns men även mer riskfylld.. Den bästa snön finns januari men måste kompletteras med god sikt och måttlig vind annars kan det bli svårt att ta sig omkring. I början av säsongen får man ha offpisten nästan helt för sig själv.

Morgan_Svensson
2003-01-22
Var uppe och åkte på glaciären i mitten av juni och tyckte det var kanon bra åkning. Där var gott om snö enda ner till alpincentrat.
Bäst åkning var det på förmiddagen mellen 9-11 efter det blev snön riktigt tung. Det var inte helt fel att man var nästan ensam i pisten de första timmarna.
Långa flacka pister inbjöd till storslagen telemarks åkning med stora svängar i hög fart.
Helt klart kommer jag tillbaka till sommaren för att njuta av lite sommar åkning.

Charlotte76
2002-10-16
Kitzsteinhorn är ganska flackt om man jämför med den genomsnittliga åkningen i de övriga alperna. Liftkapaciteten är god i, synnerhet från dalstationen och upp på berget. - Det är en ganska ny lift (det förra tåget brann). Speciellt på våren kan det vara oerhört mycket folk, tyskar på helgutflykt typ. Var därför uppe i god tid!! Mysiga restauranger på berget. Åkningen på glaciären är ganska ordinär men bra, ganska flackt dock. Perfekt för carving. Nedanför glaciären är backarna lite roligare och mer varierade.
Du kan absolut hitta offpist, speciellt när det har snöat. Då finns det stoora möjligheter. Här har det dock gått många laviner så var förståndig.