Recensioner om Kopaonik

Skidorter i Serbien
Vad tycker du om Kopaonik?
5
4
3
2
1
Anders
Anders (Gäst)
2018-03-05
Var nere v9, dvs Stockholms sportlov. Delar fullt åsikten att det är jämförbart med Trysil. Det är inget alternativ, skidåkningsmässigt, med alperna, men visst slår det Sälen och står sig bra mot Trysil och Åre, framförallt ekonomiskt. Totalt spenderade jag och dottern, 16 år, 15000:- för en vecka. Inkl flyg, transfer, hotell med frukost och middag, mat i backen, skidhyra och skidfrakt. Hade tur med kallt väder, lite för kallt, och lössnö. Länk till Youtube.


flog
2018-01-21
Trevlig skidort med en del likheter med Trysil på backarnas kvalitet. De flesta åkarna är under nivån som du ser i svenska skidorter. Pist-graderingen är blå röd och svart där blå är mer eller mindre vad vi i Sverige graderar som grön och röd är vad är blå/röd. Inte många som rör sig utanför pisterna, till och med så att du ser orörd nysnö i 1m från pisten. Hade tur med mycket nysnö under veckan i Kopaonik och det finns många ställen där man kan smita ut från pisten och hitta både öppna områden och fina tree-runs och de är i princip orörda.

Runt om i pistsystemet finns det massor med små mysiga vedeldade stugor som säljer mat och dricka. Lunch/middag ligger oftast kring 100kr för en gigantisk portion plus öl. Nackdelen är väl att rökning är tillåten i princip överallt(visst det kan vara rökfritt på ett bord och tillåtet att röka på bordet bredvid, rökfritt my ass)

Om du inte bor centralt i Kopoanik så finns det bussar som kör en gång i timmen. Vi bodde ca 15-20min med buss vilket kostar dig ca 15kr enkel väg.

Skiduthyrning finns överallt med varierande kvalitet på utrustningen. Generellt så är kvaliteten bättre ju närmre pisten du kommer. Själv vågade jag inte chansa och tog med eget då infon på nätet om vad de erböjd var väldigt sparsam.

+Pris
+Omgivning och byn
-Antal och variation på pisterna

Överlag mycket nöjd med resan. Men vill man ha längre åk, bättre backar och mer offpist så är Kopaonik begränsande.

Martin-J
2017-10-24 (Ändrad: 2017-10-24)
+Bra och prisvärd skidort.
-Undvik nationaldagen 15 Feb.

Emil Simon
Emil Simon (Gäst)
2015-02-19
+Lagom skidort för hela familjen. Väldigt prisvärt.
- Rökning är tillåten inomhus på alla restauranger.

MartinHallengren
2012-01-30
En fin liten skidort, en udda skidort. På så vis att det är väldigt få skidåkare som tänker på Kopaonik, såvida du inte bor i Belgrad.
Det finns klara likheter med Åre, på vintern flyttar Stureplan till torget i Åre. Så funkar även Kopp, som de återkommande skidåkarna kallar orten.
Standarden är hög på både liftar, backar och restauranger. I backen kan du få fine-dining light eller ta din lunch bland stekarna på en solig stor veranda. Orten har puls och alla är trevliga. Kvaliteten på åkarna är rätt god.
Priserna är mycket bra, liftkort för 3 dagar kostar ca 500:- under högsäsong. Vi bodde på ett väldigt fint hotell, Ozone Hotel ca 70 meter från en av liftarna. Pris: 330 € för två personer i dubbelrum + två hundar, frukost och 4 rätters middag under tre nätter.

Betyget har jag satt efter att värdera vad jag får för pengarna om jag åker dit. Så ni inte tror jag jämför Kopp med Zermatt eller Engelberg. I den jämförelsen får orten en 2:a möjligen, precis som alla svenska orter får i den jämförelsen.